KASTAMONU Çevresel Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) projesine dahil edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının müşterek çalışması sonucu Kastamonu, “Çevresel Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması Programını Tercih Eden Üreticilerin Desteklenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar” ile proje kapsamına dahil edildi. Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı 23.05.2014 tarih ve 29008 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kastamonu, Çevresel Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) Programı ile tarımsal arazilerde toprak ve su kalitesinin korunması, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilirliği ve yoğun tarımsal faaliyetlerin olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik gerekli kültürel tedbirlerin uygulanmasına yönelik kültürel tedbirlerin alınması amacıyla Kastamonu dahil 43 İl’de programa katılan ve hibe sözleşmesi imzalayan üreticilere, Bakanlık tarafından tarımsal destekleme ödemesi yapılacak. Projeye, Kastamonu dahil Karaçomak Baraj havzasından başlanacak. İlk uygulama program dahilinde 5000 dekar alanda uygulanacak.


Kastamonu, Çatak Projesine Dahil Edildi
Çetinkaya Annelerle Has Bahçe’de Buluştu
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın katılımıyla düzenlenen Anneler Günü programı, Has Bahçe Sosyal Tesisleri’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Başkan Çetinkaya, bu anlamlı günde annelerin mutluluğuna eşi ve oğluyla birlikte ortak oldu.
Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Anneler Günü özel programı geniş bir katılımla kutlandı. Sosyal belediyecilik vizyonu kapsamında hayata geçirilen ve kısa sürede ailelerin vazgeçilmez adresi haline gelen Has Bahçe Sosyal Tesisleri, kapılarını bu kez geleceğimizin mimarı anneler ve anne adayları için açtı.
Programa eşi ve oğluyla birlikte katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya vatandaşlarla yakından ilgilendi. Masaları tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, annelerle sohbet etti, kendilerine karanfil takdim etti. Ailece katıldıkları bu anlamlı organizasyonda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Çetinkaya, çocuklarla da yakından ilgilenerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Has Bahçe’nin ev sahipliği yaptığı programda, her yaş grubuna hitap eden etkinlikler düzenlendi. Çiçek boyama ve takı tasarımı gibi atölye çalışmalarının yanı sıra canlı müzik dinletisi ve annelere özel oyunlar programa renk kattı. Yoğun bir katılımın gözlendiği etkinlikte, hem anneler hem de çocuklar gün boyu süren aktivitelerle unutulmaz bir gün geçirdi.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, annelerin toplumdaki birleştirici gücüne vurgu yaparak;
“Bugün, merhametin ve sevginin kaynağı olan annelerimizle ve anne adaylarımızla bir arada bulunmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Şehrimize kazandırdığımız Has Bahçe gibi sosyal tesislerimizin, ailelerimizin neşesiyle böyle dolup taşıyor olması bizler için en büyük gurur vesilesidir. Bu yoğun katılım, Karabük için ürettiğimiz projelerin halkımız nezdindeki karşılığını göstermektedir.”dedi.
Başkan Çetinkaya, sözlerini şöyle tamamladı;
“Hizmet yolculuğumuzda en büyük gücümüz annelerimizin dualarıdır. Bu anlayışla bugün kıymetli eşimle birlikte, annelerimizin bu özel gününde onlarla bir arada olmak istedik. Annelerimiz bizim başımızın tacıdır; onların huzuru ve mutluluğu Karabük’ün huzurudur. Bu vesileyle, başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin gününü kutluyor; her birine en kalbi şükranlarımı sunuyorum.”
Program, katılımcılara sunulan ikramlar ve çocuklar için hazırlanan küçük sürprizlerin ardından neşe içerisinde sona erdi.

