Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Kasım, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu buz kesti: Sıfırın altında 13 derece ölçüldü

Kastamonu’da en soğuk hava sıfırın altında 13.4 derece ile Seydiler ilçesinde ölçüldü. Kapalı köy sayısı ise 62’ye düştü.

Kastamonu’da kar yağışı ile birlikte düşen hava sıcaklığı il genelinde hissediliyor. Kastamonu’da en soğuk hava, sıfırın altında 13.4 derece olarak seydiler ilçesinde ölçüldü. Hava sıcaklığı Devrekani ilçesinde sıfırın altında 13.2, İhsangazi ilçesinde sıfırın altında 11.3, Merkez ilçesinde ise sıfırın altında 6.6 derece olarak ölçüldü.

Öte yandan, hafta sonu etkili olan kar yağışı sebebiyle 526 köy yolu ulaşıma kapanmıştı. İl Özel idaresi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde kapalı köy sayısı 62’ye düştü. Ekipler 62 köy yolunun açılması için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda ogrencilerin tasarladigi su alti robotu sar 14 begeni topladi Im6bcNTd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da öğrencilerin tasarladığı su altı robotu “SAR-14” beğeni topladı

Bolu İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri tarafından geliştirilen uzaktan kumandalı “SAR-14” su altı robotu, Antalya’da düzenlenen 18. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda sergilendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde Antalya’da gerçekleştirilen 18. Uluslararası MEB Robot Yarışması’na katılan Bolu İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri, geliştirdikleri “SAR-14” isimli su altı robotuyla Bolu’yu temsil etti. Öğrencilerin uzun süren çalışmalar sonucu tasarlayıp ürettiği uzaktan kumandalı su altı robotu, yarışmanın Su Altı Robot Kategorisi’nde yer aldı. Yarışma alanında kurulan stantta sergilenen “SAR-14”, katılımcılar ve ziyaretçilerden ilgi gördü. Ayrıca yarışma alanında bulunan havuzda robotun uygulamalı tanıtımı yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin