blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Şubat, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kastamonu buz kesti: Balık havuzlarının bulunduğu baraj buzla kaplandı

Kastamonu’da tesirli olan soğuk hava sebebiyle balık havuzlarının yer aldığı Kulaksızlar Barajı başta olmak üzere birçok baraj ve dere ve gölet dondu.
Kastamonu’da son 15 gündür tesirli olan kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. En düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 24 derece olarak ölçüldüğü kentteki baraj, göl ve dereler buzla kaplandı. Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde içme suyu ve sulama için kurulan 18 milyon 720 bin metreküp su kapasitesine sahip Kulaksızlar Baraj Gölü de büsbütün dondu. Yüzeyi buzla kaplanan baraj yağan karla beyaza büründü. Kafes balıkçılığının yapıldığı barajdaki balık havuzları ile tekneler, yaklaşık 20 santimetrelik buz kütleleri ortasında kaldı.

"Barajın üzeri donmuş ve üzerine de kar yağmıştır"
Devrekani ilçesi Kınık köyü muhtarı Emine Uzun, soğuk olmasına karşın çok hoş görüntülerin ortaya çıktığını belirterek, "Bölgemiz 15 gündür kar yağışı altındadır. Sıfırın altında 23 dereceyi gördük. Soğuk, donuyoruz, üşüyoruz lakin Kınık Barajı ile Kulaksızlar Barajımız, nitekim gezilecek ve görülecek en hoş yerlerden bir adedidir. Herkesin barajlarımızı bu kış hoşluklarını de görmesi için köyümüze bekliyoruz. Şu anda barajın üzeri donmuş ve üzerine de kar yağmıştır. Herkesin gelip görmesi gereken bir yer, görünümü şu anda çok hoş. Hem fotoğraf hem de manzara açısından hem de huzur açısından sahiden tercih edilecek bir bölgemiz var" dedi.

"Kar yağışı ile birlikte barajda su düzeyi de yükselmeye başlayacak"
Devrekani’de Kınık köyünde çiftçilik yapan Caner Seçme ise, "Havaların soğumasıyla ilçemize kar yağdı. Sıcaklık sıfırın altında 23 derecelere kadar düştü. Barajımız da buz tuttu. Kar yağışı nedeniyle yollarımız kapandı. Evimizdeki sularımız da soğuk hava nedeniyle dondu. Bölgemiz yazları sıcak oluyor ancak kış mevsiminde de bir epey soğuk oluyor. Bu yıl biraz fazla kar yağdığından, havalar da soğuduğundan dondu. Bu yıl yaz mevsimi biraz kurak geçti. Barajda su düzeyi azalmıştı. Kar yağışı ile birlikte su düzeyi de yükselmeye başlayacak. Bizler de yaz mevsimi geldiğinde tarlamızı sulamaya devam edeceğiz. İnşallah bu yıl içme suyu derdi da yaşamayacağız" formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çorum’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Çorum’da otomobil ile motokuryenin çarpıştığı kazada bir sürücü yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Binevler Kavşağı’ndaki trafik ışıklarında T.K. yönetimindeki otomobil ile E.S. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yola savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazanın ardından her iki araçta da maddi hasar oluştu. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin