Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2024 12:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Belediyesi’nde devir teslim töreni gerçekleştirildi

Kastamonu Belediyesi’nde devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, anlayışlarıyla, icraatlarıyla, hizmetleriyle kendilerine oy vermeyen vatandaşlarında güvenini kazanarak yollarına devam edeceklerini kaydetti.

CHP’den Kastamonu Belediye Başkanlığına seçilen Hasan Baltacı, mazbatasını almasının ardından görevine başladı. Baltacı, Kastamonu Belediyesi binasında gerçekleşen devir teslim töreninde, görevi önceki dönek Belediye Başkanı olan Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’ndan devraldı. Görevi devralan Baltacı için Kastamonu Belediyesi binası önünde devir teslim töreni düzenlendi.

Törende vatandaşlara hitap eden Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, “Bugüne kadar olduğu gibi biz bundan sonra da yolumuza alçak gönüllü, mütevazi, saygılı, sevgili, vefayı, dayanışmayı unutmadan devam edeceğiz. Vereceğimiz görevi yerine getirenlerle yola devam edecek, bu şehre hizmet etmekten gocunanla yollarımızı ayıracağız. Bugünden sonra Kastamonu Belediyesi yalnızca Kastamonulular için çalışacak. Kastamonu’da artık yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönemde Kastamonu’yu bölgesine liderlik eden bir Türkiye şehri yapma hedefiyle çok çalışacağız. Sandıktan çıkan mesajı biliyoruz. Seçimi yüzde 49 ile kazandık ama anlayışımızla, icraatlarımızla, hizmetlerimizle bize oy vermeyen vatandaşlarımızın da kalan yüzde 51’inde güvenini kazanarak yolumuza devam edeceğiz. Kastamonu’yu, tüm Kastamonuluların konforlu ve kaliteli ortamlarda keyifle yaşayacakları bir şehir niteliğine inşallah kavuşturacağız. Radikal projelerle depreme hazırlık konusunda adımlar atacak, sistematik bir çalışmayı başaracağız. Bu ülkeye ve yaşadığı şehre sorumluluk sahibi olan hukukun ve adaletin yolundan ayrılmayan bütün bürokratlarımızla, devlet görevlilerimizle etkin ve verimli bir çalışma yürüteceğiz. İş birliğimizi ve koordinasyonumuzu arttıracağız. Cumhuriyetimizin kurucu şehrinde Kastamonu’da yaşamaktan kimse mağdur olmayacak, herkes gurur duyacak ve keyif alacak. Bu şehir için ne yaparsak yapalım kafi gelmeyeceğini bilerek hareket edecek, şehrimizin sorunlarını tek tek çözeceğiz. Bu şehri refaha ve zenginliğe kavuşturacak yol haritasını belirleyeceğiz. Biz, bu kadim şehrin, adil, yeşil, kapsayıcı, kucaklayıcı bir şehir olabilmesi için çok çalışacağız. Kastamonu Belediyesi çalışmalarıyla icraatlarıyla Türkiye’de örmek teşkil edecek” şeklinde konuştu.
Törene, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından vatandaşlara konser verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
07 Eylül, 2025 15:35 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Birlik Medya Canlı Yayınına Konuk Oldu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Birlik Medya Gündem Özel programına katılarak üniversitenin son dönemde elde ettiği önemli başarılarını ve projelerini anlattı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bölgenin Sesi ve Karabük Postası ortak yayını olan Birlik Medya Gündem Özel programına konuk oldu. Programda üniversitenin son dönemdeki atılımlarını ve öğrencilere sunulan imkanları paylaştı.

“Üç eksende güçlü ilerliyoruz”

Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını artırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Karabük Üniversitesinin Türkiye’de, dünya çapında, bölgesel ve yerel düzeyde en iyi şekilde isminin anılması için faaliyetlerimizi mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler olmak üzere üç ana eksende sürdürüyoruz” dedi.

Mühendislik, sağlık ve sosyal bilimlerde önemli başarılar

Mühendislik alanında Teknofest, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projelerinde önemli dereceler elde ettiklerini vurgulayan Kırışık, akademisyenlerin dünya çapında birinciliklere imza attığını kaydetti. Sağlık bilimlerinde tıbbi yenilikler ve buluşlarla uluslararası başarılar kazanıldığını, anatomi ve beyin cerrahisi alanlarında ise Türkiye dereceleri elde edildiğini aktardı. Sosyal bilimlerde ise üniversitenin son iki yılda Türkiye sıralamasında 80. sıradan 45. sıraya yükseldiğini açıkladı.

Sosyalfest büyük yankı uyandırdı

Kırışık, sosyal bilimler alanındaki başarıların en önemli örneklerinden birinin Sosyalfest olduğunu söyledi. İlk kez düzenlenen festivalin ülke genelinde büyük yankı uyandırdığını belirten Kırışık, öğrencilerin projelerini sergilediği bu etkinliğin Karabük ve Safranbolu’nun tanıtımına da katkı sağladığını ifade etti. Sosyalfest’in önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamda sürdürüleceğini dile getirdi.

Teknofest’te artan katılım

Karabük Üniversitesinin Teknofest’e özel önem verdiğini vurgulayan Rektör Kırışık, “Takım sayımızı 65’ten 102’ye çıkardık. Şu ana kadar 7 takımımız finallere kaldı, toplamda 18 takımımızın finale yükselmesini bekliyoruz. Hyperloop ve insansız hava aracı alanlarında öğrencilerimiz dikkat çekici projeler geliştiriyor” diye konuştu.

Öğrencilere burs ve iş garantisi

Öğrencilere yönelik desteklerden de bahseden Kırışık, “Tıp, Mühendislik, Doğa Bilimleri ve Bilgisayar ile Bilişim Fakültelerini ilk üç tercihe yazan ve sıralamada ilk 100’de yer alan 100 öğrenciye, 10 ay boyunca aylık 3 bin TL burs veriyoruz” dedi. Ayrıca Makine Mühendisliği bölümünü tercih eden öğrencilere staj ve iş garantisinin yanı sıra, asgari ücretin yüzde 40’ı oranında burs sağlanacağını açıkladı.

“Karabük’te yurt sorunu yok”

Yurt kapasitesine de değinen Kırışık, “Karabük, Türkiye’de yurt sorunu bulunmayan bir şehir konumundadır. Hem devlet hem de özel yurtlarda öğrencilerimizin taleplerini karşılayacak kapasiteye sahibiz” ifadelerini kullandı. Ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin