KASİD’ten “İş Dünyası ve Gelecek Vizyonu” Zirvesi

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD), 3-5 Ocak tarihleri arasında Eskipazar’da “İş Dünyası ve Gelecek Vizyonu” zirvesi düzenliyor. İş dünyası, akademi ve girişimcilik alanlarından birçok ismin bir araya geleceği zirve, üç gün boyunca önemli oturumlara ve konuşmalara ev sahipliği yapacak.

blank
Berkay Doğan tarafından
24 Aralık, 2024 12:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Zirve, 3 Ocak’ta KASİD Yönetim Kurulu Başkanı Çetin İpek’in açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Üniversite-Sanayi İşbirliği” konusundaki görüşlerini katılımcılarla paylaşacak. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ise Karabük’ün mevcut ticari durumu üzerine bir değerlendirme yapacak.

ALANINDA UZMAN KONUŞMACILAR

İlk günün devamında Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, “Türkiye’de Milli İktisat” konusunu ele alacak. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü ve KASİD Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Aslan ise “Türkiye Yüzyılında Yerli ve Milli Teknolojiler” başlıklı konuşmasıyla zirvede yer alacak.

ZİRVENİN İKİNCİ GÜNÜ

Zirvenin ikinci günü, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni’nin “Stratejik Öngörü ve Karar Verme” konulu konuşmasıyla başlayacak. İstanbul 3. Vergi Mahkemesi Başkanı Mustafa Balcı, “Kanuni Temsilci ve Şirket Ortaklarının Kamu Alacakları” üzerine bilgiler aktaracak. Gün boyunca alanında uzman isimler şu başlıklarla sunumlarını gerçekleştirecek:

Zirvedeki diğer konuşmacılar ve konuları ise şunlar;

Karabük Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ali Osman Yılmaz; “İşletmelerde iç denetim ve hile denetimi”

KASİD Başkan Yardımcısı Avukat Soner Büyükdikmen “Kanuni temsilci ve şirket ortaklarının kamu alacakları”

İKC Yatırım Ceosu Ender Varlık; “ Girişimcilik ve girişimcilik sermayesi yatırımları”

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Çağatay Kılınç; “ Liderlik ve Yönetim”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oktay Koç; “ Yapay zekâ çağında yönetim 5.0- yeni çağda iş dünyası” konusunu ele alacak.

Zirve, 5 Ocak günü düzenlenecek olan Hadrianapolis Antik Kenti gezisi ile son bulacak. KASİD’in düzenlediği bu etkinlik, iş dünyası ve akademi temsilcileri için önemli bir platform oluşturacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Dış kabuğunun üstünde duran asırlık çınar ağacı görenleri şaşkına çeviriyor

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’un İlkadım ilçesinde yer alan ve gövdesi yandıktan sonra dış kabuğu üzerinde hayata tutunan tescilli asırlık çınar ağacı, görenleri hayrete düşürüyor. Dışarıdan bakıldığında içi büsbütün boş olan ve yalnızca dış kabukla ayakta kalan çınar ağacı, üst kollarındaki yeşilliklerle tabiata tutunmaya devam ediyor.

1894’te yapılan Yalı Cami ile yaşıt
Yalı Cami’nin inşa edildiği 1894 yılından sonra büyümeye başladığı iddia edilen çınar ağacı, Buğday Pazarı mevkisinde vatandaşların dinlenme noktası haline gelmişti. Gövdesi bir müddet evvel yandığı öğrenilen ağaç, sırf dış kabuğu üzerinde ayakta kalmayı başardı.

"Hayret verici bir durum"
Ağacı birinci defa gören İstek Dikmen, "Ağacın kurumuş gövdesi içimi burktu fakat üst kısımlarının yeşil olduğunu görünce gözlerime inanamadım. Hayrat verici bir durum. Daha evvel bu türlü bir şey görmedim" dedi.

Koruma altında, kurtarılabilir mi?
Bülent Petek isimli vatandaş ise ağacın bir devir çok görkemli olduğunu söz ederek, "Yandıktan sonra bu halini aldı. Artık hasta bir ağaç. Yıkılma riski var ama Anıtlar Kurulu tarafından müdafaa altına alındı. Gerekli müdahale yapılırsa kurtarılabilir" diye konuştu.
Asırlık ağacın eski yıllarda çok görkemli olduğunu söz eden başka etraf esnafı da gövdesi yanan çınarın yeniden de yeşil kalarak etrafa hoşluk kattığını vurguladı.

Tescilli 20 anıt ağaçtan biri
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Samsun genelindeki 20 anıt ağaçtan biri olarak tescillenen çınar ağacı, 1985 yılında Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Muhafaza Kurulu’nun kararıyla muhafaza altına alındı. Bakanlığın kayıtlarında, ağacın gövdesi yanmadan evvelki görkemli haline dair fotoğraf ve bilgiler de yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.