blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Ocak, 2025 16:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

KASİD Başkanı Çetin İpek’ten KARDERFED’E Eleştiri

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD) Genel Başkanı Çetin İpek, 3-5 Ocak tarihlerinde düzenlenen “İş Dünyası ve Gelecek Vizyonu” Zirvesi’nin kapanış konuşmasında, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın Genel Başkanlığını yaptığı Karabük Dernekler Federasyonu’nu (KARDERFED) eleştirerek, federasyonun etkinliğini sorguladı.

Karabük  Sanayici ve İş İnsanları Derneği  (KASİD)  Genel Başkanı Çetin İpek, 3-5 Ocak tarihleri arasında düzenlenen “İş Dünyası ve Gelecek Vizyonu” Zirvesinin kapanış konuşmasında  İstanbul’da kurulu olan ve Genel Başkanlığını CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın yaptığı Dernekler Federasyonuna eleştirilerde bulunarak, “Karabük Dernekler Federasyonunun İdarecileri,  Yöneticileri, Valilik tarafından yapılan STK Organizasyonunun neresindesiniz? Neresine katkı vermeyi düşünüyorsunuz?  Valilikte olan irtibatlarınız nedir? Ya da Karabüklü olan hem STK diyelim, hem de halkımızla olan irtibat dereceniz nedir? diye sorarken, bunun sorumluluğunun  Dernekler Federasyonu Başkanı Cevdet Akay’da olduğunu söyledi.

KARABÜK DERNEKLER FEDERASYONUNU SAHADA GÖRMEK İSTİYORUZ

Karabük Dernekler Federasyonunu çok efektif bir şekilde sahada görmek istediklerinin altını çizen Genel Başkan Çetin İpek,  “Sadece bizim tespitimiz 40’ın üzerinde Karabüklü Dernekler var ve bu Dernekler bir şekilde aktive olarak bu topluma kazandırılmalı, bu sistemin içerisine kazandırılmalı. Vali tıpkı Beyin yaptığı gibi STK Başkanlarını çağırıp gelin arkadaşlar sizinle beraber proje yapalım dediği gibi Sayın Vekilimden de Karabük Dernekler Federasyonu Başkanı aynı zamanda böyle bir aktivite bekliyorum ve Karabük Dernekler Federasyonunu aktif bir şekilde harekete geçirilebilecek bir sistemi kuralım. Karabük’ü STK’lar üstünden tanıtalım, Karabük Tanıtım Günleri yapalım.” diye konuştu.

“KARABÜK’ÜN ADINI KULLANAN HERKES SORUMLULUĞUNU BİLMEK ZORUNDA”

İpek, Karabük Dernekler Federasyonu’nun, Karabük adına faaliyet gösteren bir yapı olarak sahada daha aktif olması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

“İstanbul’da Karabük Tanıtım Günleri yaptılar, Karabük’ü tanıtıyorsunuz Safranbolu yok, Karabük Belediyesi yok, Karabük’le alakalı veri yok, Karabük’ü tanıyorsunuz stantları bile dolu değil,  ekmeği yok, simidi yok ve bu arkadaşların hepsi Karabük’ün unvanını kullanıyor Karabük Dernekler Federasyonu. kendi adıma konuşuyorum, KASİD Başkanı olarak net konuşuyorum ve diyorum ki başında Karabük unvanı yazan kim varsa ne varsa bürokratlarımız, yöneticilerimiz buna müdahale etsin. Karabük ismini herkes bir yerde kafasına göre kullanacaksa  bunun sonu felaket.  Dernekleri ve STK’ları kontrol eden bir mekanizma varsa ve bir Derneğin başında da sadece Karabük yazıyorsa bunun kontrol mekanizması olması lazım, herkes kafasına göre bir şey yapmaması lazım, yapanın da hesabını vermesi lazım, KASİD adına da konuşuyorum çünkü biz de Karabük unvanını kullanan bir Derneğiz. Yanlış bir şey yapıyorsak, yanlış bir söylemde bulunuyorsak b8unun hesabını vermeye hazırız. O yüzden  STK’ları toplarken gömleğin birinci düğmesini yanlış iliklediğimizde aşağıda ne yaptığımızın hiç bir önemi yok tüm STK’ları bir araya getirebilecek, STK’larda birlik sağlayabilecek çatının bir an önce Karabük adına oluşabilmesi lazım, STK’ların beraber hareket edebilme özgürlüğünü alabilmesi lazım. O yüzden bu konu bir STK olarak bizim için önemli.”

KARABÜK TANITIMI İÇİN ÖRNEK ALINABİLECEK MODELLER VAR

KASİD Başkanı, Karabük’ün tanıtımı konusunda güçlü projeler geliştirilmesi gerektiğini de vurguladı. İpek, Kastamonu’nun, İÇTAŞ ile düzenlediği tanıtım fuarını örnek göstererek, benzer bir organizasyonun Karabük için de yapılabileceğini söyledi:

Başkan İpek, ” Karabük Dernekler Federasyonuna da  bu yapının güçlendirilmesi ile alakalı buradan ricada bulunuyorum. İstanbul’da Karabük Tanıtım Günlerini yapıyoruz tamam da, Karabük ticaretini tanıtalım, bunu bir fuar havasında tanıtabiliriz, bunu başka bir organizasyon şemasında tanıtabiliriz. Bunu Kastamonulular  yaptı,  Kastamonu  şirketleriyle beraber İstanbul’da bir fuar alanını kapattı. Kastamonu İÇTAŞ vasıtasıyla kendi işverenlerini hem Kastamonu’ya, hem İstanbul’a tanıttı bu bir örnek, örnek olsun diye söylüyorum,  yapabilir miyiz yaparız, bu gücümüz var mı var. Orda İÇTAŞ varsa burada KARDEMİR var. Birilerinin topa girmesi lazım kim girecekse kanaat önderleri, kanaat liderleri, kanaat firmaları, bunun  bir an önce önünü alıp bu işlere girişmesi lazım” dedi.

KARDERFED’E ÇAĞRI: “ETKİNLİĞİNİZİ ARTIRIN. KARABÜK’Ü TANITMAK İÇİN GÜCÜMÜZ VAR, HAREKETE GEÇMELİYİZ

Çetin İpek, sözlerini Karabük Dernekler Federasyonu’na açık bir çağrı ile tamamladı:
“STK’ların birlikte hareket edebilmesi için güçlü bir yapı kurulmalı. Valimiz bu konuda önemli çalışmalar yaptı, kendisine teşekkür ediyorum. Ancak KARDERFED’in de Karabük adına daha aktif bir sistem geliştirmesi gerekiyor. Bu organizasyonlar Karabük’ü sadece tanıtmakla kalmaz, ticaretine de büyük katkılar sağlar.”

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ocak, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Doğu Karadeniz’den 2024 yılında 1 milyar 752 milyon 344 bin 554 dolar tutarında ihracat gerçekleşti

Doğu Karadeniz Bölgesi’nden 2024 yılında 1 milyar 752 milyon 344 bin 554 dolar fiyatında ihracat gerçekleşti.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane vilayetlerinden 2024 yılında gerçekleşen ihracat sayıları açıklandı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) İdare Heyeti Lider Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bölgeden 1 milyar 752 milyon 344 bin 554 dolar meblağında ihracat gerçekleştiğini ve bölge ihracatında bir evvelki yıla oranla yüzde 27 artış yaşandığını söyledi.

2024 yılında Doğu Karadeniz Bölgesi’nden gerçekleşen ihracatın 1 milyar 355 milyon 666 bin dolarının Trabzon’dan gerçekleştiğini kaydeden Gürdoğan, “238 milyon 825 bin doları rize’den, 79 milyon 613 bin doları Artvin’den ve 78 milyon 240 bin doları ise Gümüşhane’den gerçekleşmiştir. Bölge vilayetlerinden gerçekleşen ihracatta bir evvelki yılın tıpkı periyoduna nazaran Trabzon’dan gerçekleştirilen ihracatta yüzde 27, Rize’den gerçekleştirilen ihracatta yüzde 18, Artvin’den gerçekleştirilen ihracatta yüzde 20, Gümüşhane’den gerçekleştirilen ihracatta ise yüzde 62 oranında artış yaşanmıştır. 2024 yılında Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane vilayetlerinden en fazla ihracat gerçekleştirilen dallar 836 milyon 600 bin dolar ile fındık, 254 milyon 690 bin dolar ile su eserleri ve hayvancılık mamulleri, 204 milyon 627 bin dolar ile maden ve metaller, 181 milyon 568 bin dolar ile yaş meyve zerzevat, 41 milyon 107 bin dolar ile kimyevi unsurlar ve mamulleri olarak sıralanmıştır” dedi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nden 2024 yılında 146 farklı ülkeye ihracat yapıldığını vurgulayan Gürdoğan, “En fazla ihracat yapılan birinci 5 ülke ise sırasıyla Rusya Federasyonu, İtalya, Almanya, Gürcistan ve Çin olmuştur. Bu ülkelerden İtalya’ya yapılan ihracatımızda yüzde 82, Almanya’ya yapılan ihracatımızda yüzde 34, Gürcistan’a yapılan ihracatımızda yüzde 10, Çin’e yapılan ihracatımızda yüzde 41 artış gerçekleşirken, Rusya’ya yapılan ihracatımızda ise yüzde 8 oranında düşüş yaşanmıştır. İhracat yapılan ülkelerden Bulgaristan, Beyaz Rusya, Güney Kore Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yunanistan’a yapılan ihracatta yüzde 100’ün üzerinde artış yaşanmış, geçtiğimiz yıldan farklı olarak başta Burundi, Filistin, Slovenya, Venezuela, Nijer, Bahreyn olmak üzere 16 farklı ülkeye daha ihracat gerçekleştirilmiştir” sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.