KASEM’den manevi destek ve finansal okuryazarlık alanlarında ücretsiz eğitim programı - Karabük Haber Postası
kasemden manevi destek ve finansal okuryazarlik alanlarinda ucretsiz egitim programi Jy9wyw1p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Aralık, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KASEM’den manevi destek ve finansal okuryazarlık alanlarında ücretsiz eğitim programı

Karabük Üniversitesi Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASEM), finansal okuryazarlık ve manevi danışmanlık alanlarında düzenlediği fiyatsız seminerlerle toplumun ömür uzunluğu öğrenme süreçlerine katkı sunmayı sürdürdü.

Her iki seminer de çevrim içi olarak ağır iştirakle gerçekleşti ve program sonunda iştirakçilere e-Devlet üzerinden doğrulanabilir sertifikalar verildi.

Karabük Üniversitesi Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, toplumun farklı alanlardaki bilgi ve hünerlerini geliştirmeye yönelik iki fiyatsız seminer programı daha düzenledi. “Finansal Okuryazarlık” ve “İnanç, Paha ve Rehberlik Ekseninde Manevi Danışmanlık” başlıklı eğitimler çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Finansal okuryazarlık semineri, KBÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa İslamoğlu tarafından yürütüldü. Eğitimde bütçe idaresi, tasarruf stratejileri, yatırım araçlarının temel özellikleri, finansal risk tahlili ve sürdürülebilir finansal planlama üzere bahisler ele alındı. Program, bireylerin finansal karar alma süreçlerinde şuurlu hareket etmelerine yönelik farkındalık oluşturmayı hedefledi.

Aynı kapsamda düzenlenen manevi danışmanlık semineri ise KBÜ İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Uğur Gözel tarafından verildi. Seminerde manevi danışmanlık yaklaşımının temel kavramları, inanç ve kıymet odaklı rehberlik süreçleri, danışanla tesirli bağlantı prensipleri ve etik çerçeve ayrıntılı biçimde aktarıldı. İştirakçiler, örnek hadiseler üzerinden manevi rehberlik uygulamalarının tekniklerini inceleme fırsatı buldu.

Her iki programın sonunda iştirakçilere e-Devlet üzerinden doğrulanabilir sertifika ve iştirak dokümanı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ilkadim muhtarlariyla guvenlik toplantisi 1T4AfDGu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0

İlkadım muhtarlarıyla güvenlik toplantısı

Samsun’da mahallelerde huzur ve güvenliğin artırılması amacıyla İlkadım ilçesinde görev yapan muhtarlarla kapsamlı bir güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş başkanlığında emniyet müdürlüğü binasında yapıldı. Toplantıda asayiş olaylarının önlenmesi, suç ve suçlularla mücadelede muhtarlarla koordinasyonun güçlendirilmesi, madde bağımlılığıyla mücadele, gençlerin suça sürüklenmesinin önlenmesi ve mahallelerde güven ortamının sürdürülebilirliği konuları ele alındı.

Toplantı sırasında muhtarların mahallelerine ilişkin sorun, talep ve önerileri tek tek dinlenerek not alındı. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı buluşmada, vatandaşların kamu hizmetlerine daha hızlı erişimi, olası risklerin önceden tespit edilmesi ve ihbar mekanizmalarının daha etkin kullanılması konularında değerlendirmelerde bulunuldu.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş yaptığı konuşmada, güvenli mahallelerin ancak iş birliğiyle mümkün olacağını vurgulayarak, muhtarların sahadaki en önemli paydaşlar olduğunu belirtti. Arıbaş, mahallelerdeki huzur ve güven ortamının güçlendirilmesi için birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nün, “Güvenli mahalleler” hedefi doğrultusunda vatandaş odaklı polislik anlayışıyla tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin