Kartlı ödeme tutarı Nisan ayında 544 milyar lira oldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mayıs, 2023 14:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Kartlı ödeme tutarı Nisan ayında 544 milyar lira oldu

Nisan ayında kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile yapılan toplam ödeme tutarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 119 artarak 544 milyar TL oldu.

Nisan ayı sonunda Türkiye’de 105,8 milyon adet kredi kartı, 176,1 milyon adet banka kartı ve 77,3 milyon adet ön ödemeli kart sayısına ulaşıldı. 2022 yılının Nisan ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 19’luk, banka kartı adedinde yüzde 14’lük, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 27’lik artış yaşandı. Toplam kart sayısı ise 359,3 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 oranında artış gösterdi.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Nisan ayı verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Nisan ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 119 artarak 544 milyar TL oldu. Kartlı ödemelerin 422,3 milyar TL’si kredi kartları ile yapılırken 112,5 milyar TL’sinde banka kartları, 9,4 milyar TL’sinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı. Bu dönemde her 3 TL kredi kartı ödemesinin 1 TL’si ticari kartlarla gerçekleşti. Kartlı ödemelerde temassız işlem payı yüzde 74,4 oldu.

Kredi kartı ile ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 114, banka kartı ile ödemelerde yüzde 145 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde 105 olarak gerçekleşti.

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile yapılan işlemler bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artış göstermiştir. 2023 yılı Nisan ayında kartlı ödemeler ile yapılan işlemlerin yüzde 55’i kredi kartları, yüzde 39’u banka kartları ve yüzde 6’sı ön ödemeli kartlar ile gerçekleştirilmiştir. Kredi kartı ve ön ödemeli kartlar ile yapılan işlemlerde büyüme, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 olurken banka kartı ile yapılan işlemlerde bu oran yüzde 30 oldu.

İnternetten kartlı ödeme tutarı Nisan ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 120 artarak 148,6 milyar TL oldu. Geçen yıl Nisan ayında yüzde 25,5 olan internetten kartlı ödemelerin toplam kartlı ödemeler içindeki payı ise yüzde 26,6 seviyesine ulaştı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
halil oflu yonetim kadrosuyla ilk toplantisini gerceklestirdi N636zw4N
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Halil Oflu yönetim kadrosuyla ilk toplantısını gerçekleştirdi

Zonguldak Orman Bölge Müdürü olarak atanan Halil Oflu, bölge müdürlüğü üst yönetimiyle tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda öz geçmişi hakkında bilgiler veren Bölge Müdürü Oflu, ardından üst yönetimde görev yapan personelden bireysel olarak bilgi aldı.

“Sorumluluk alanında yürütülen tüm çalışmalarda ekip ruhu esas alınacak”

Gerçekleştirilen toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Halil Oflu; “Ormancılığın sadece teknik bir görev değil; aynı zamanda büyük bir sorumluluk, güçlü bir koordinasyon ve ortak akıl gerektiren bir kamu hizmet. Kurum kültürünün güçlendirilmesi, hizmet kalitesinin artırılması ve sahadaki başarının sürdürülebilir hale gelmesi adına birlik, disiplin ve uyum içerisinde çalışmak ok önemli. Her kademedeki personelin bilgi, tecrübe ve gayretinin kurumsal başarıya doğrudan katkı sunuyor. Bölge müdürlüğünün sorumluluk alanında yürütülen tüm çalışmalarda ekip ruhu esas alınacaktır” dedi.

“Üretim yoğun bir bölge müdürlüğüyüz”

Vatandaş odaklı, çözüm üreten ve sahaya hâkim bir yönetim anlayışıyla çalışacaklarını ifade eden Oflu, “Aldığımız bayrağı birlikte daha yukarı, daha ileri taşıyacağız. Güven temelli, sonuç odaklı bir çalışma anlayışıyla; söz ile eylemi aynı çizgide buluşturacağız. Herkes kendi görev alanında çözüm üreten, sorumluluk alan bir duruş sergileyecek. Üretim yoğun bir bölge müdürlüğüyüz. Bu bilinçle daha titiz, daha hızlı ve daha kararlı çalışarak kurumumuza yakışır performansı ortaya koyacağız. İşimizi sadece yapmak için değil, iyi yapmak için çalışacağız. Çünkü ancak o zaman gerçek kurumsal katma değer üretiriz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin