Kartaltepe TOKİ'de İlk Anahtarlar Teslim Edildi - Karabük Haber Postası
cece 2
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
28 Kasım, 2025 16:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Kartaltepe TOKİ’de İlk Anahtarlar Teslim Edildi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Karabük Merkez Kartaltepe’de yapımı tamamlanan 280 konuttan  ilk blokta yer alan dairelerin anahtarları düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

TOKI2 3

Karabük Merkez Kartaltepe’de hayata geçirilen proje kapsamında, 2+1 tipinde 190 ve 3+1 tipinde 90 olmak üzere toplam 280 konutun ilk bloğunda yer alan dairelerin anahtar teslimi düzenlenen törenle hak sahiplerine dağıtıldı.

Anahtar dağıtımı nedeniyle Kartaltepe TOKİ Konutlarında düzenlenen törene, Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, İlçe Beleidye Başkanları,  Daire Müdürleri Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri ile hak sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayyıldız yaptı. Ayyıldız yaptığı konuşmada, TOKİ konutlarının ihale tarihi, proje aşaması ve dairelerle ilgili bilgi verdi.

“GÜZEL YUVALAR KURULSUN”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise yaptığı konuşmada, Kartaltepede çok güzel bir sosyal konut ve yaşam alanının ortaya çıktığını belirterek, “Cumhurbaşkanımıza kentimize, insanımıza verdiği değerden dolayı böyle bir projeyi kazandırdığından dolayı teşekkür ediyorum. Bu bizim ilk projemiz değil devletimiz hiç kar gütmeden bu tür konutları, şehrimize, mahallelerimize, ilçelerimize ve ülkemize kazandırmaya devam ediyor. 18 Aylık görevimiz döneminde  burada ruhsat problemleri vardı bunları hızlı bir şekilde çözdük ve bugün de teslim edilecek. İnşallah burada güzel yuvalar, mutlu huzurlu yuvalar bir araya gelir diyorum. Bizler de yine bu konut üretimine destek vereceğiz. İnşallah Bayırmahalle bölgesinde de inşaatlar yükselecek. Ailelerimiz, çocuklarımız daha modern konutlarda, depreme dayanıklı konutlarda yaşasın istiyoruz. hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

“15’ERLİ GRUPLAR HALİNDE TESLİM EDİLECEK”

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç da yaptığı konuşmada, “Bugünden itibaren 15’şerli gruplar halinde konutların teslimine başladık. Ailelerimize evler kontrol edilerek teslim edilecek. Vatandaşlarımız tek tek konutlarını kontrol edecekler, konutlarına bakacaklar hiç bir eksiği olmadan teslim alacaklar b u son derece önemli. her gün 15 vatandaşlarımıza evleri kontrol edilerek teslim edilecek ve 10 gün içinde konutların teslimi tamamlanmış olacak. Karabük tarihinin en büyük konut seferberliğini başlattık. Karabük vilayet olduğu günden bugüne yapılan TOKİ  konutu sayısı 6400. 2023’den bugüne kadar 1922 konut ve işyerinin temelini attık. 2026 yılında da Karabük’ün ilçeleriyle birlikte 1600 konutun temelini atacağız. Bu dönem içinde yapılacak konut sayısı 3500’ü geçecek. Bizim sosyal devlet anlayışımız budur, bizim halkçılık anlayışımız budur, bizim milliyetperverlik anlayışımız budur. Burada sokaklar şenlenecek, ailelerimizin yüzleri gülecek. Hayırlı olsun” dedi.

“BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMIYORUZ”

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin ise  “İnşaat tamamlandı, teknik ve hukuki bir takım işlemler vardı bunlar halloldu ve bugün burada hak sahiplerine anahtarları teslim edeceğiz. Karabük ve ilçelerinde geçmiş 2-3 yıl içersinde yapılan, bi kısmı hak sahiplerine teslim edildi. Ali Vekilimiz az evvel bahsetti bunlardan ülke genelinde 500 bin konut kapsamında Karabük’te ve ilçelerinde  1600 civarında konutu inşa edeceğiz. At binenin kılıç kuşananın yani biz bu işi biliyoruz 23 yıllık süreç içersinde Karabük’te de 81 İlimizde de iş yapmaya muvaffak olduk, inşallah önümüzdeki süreç içersinde de Karabük’e ve Türkiye’de hangi hizmetleri hayata geçiririz diye kafa yoracağız, bunun çabası içersinde olacağız. Bizim boş işlerle uğraşmaya ne vaktimiz var, ne buna ayıracak fikri manada zamanımız var boş işlerle uğraşmıyoruz isteyen istediğini söylesin sanal gündemler bizim hiç umurumuzda değil bir kulaktan giriyor diğerinden çıkıyor hiç umurumuzda değil yapacağımız işlere bakıyoruz. sayın Cumhurbaşkanımız da emin olun böyle yapıyor vatandaşımız neyin ne olduğunu görüyor. İnşallah önümüzdeki süreç içersinde de ekonomik anlamda, hayat pahalılığı anlamında da vatandaşlarımızın arzu ettiği noktaya geleceğimizi buradan rahatlıkla ifade edebiliyorum. Tekrar anahtarlarımızı teslim edeceğimiz konutlarımızın vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum “ diye konuştu.

 “BAKANIMIZIN İLİMİZE AYRI BİR İLGİSİ VAR”

Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, “İki yıllık süreç içersinde konutlar yapıldı ve şu anda anahtar teslimi yapılacak. Tabi biz bu iki yıllık süreci takip ettik ve geldiğimiz nokta son derece kıymetli ve önemli. Bu eseri meydana getiren işçisinden ustasına, Müteahhidine, TOKİ Başkanlığı çalışanlarına Cumhurbaşkanımız ve Bakanımıza da saygılarımızı sevgilerimizi ve hürmetlerimizi sunuyoruz. Sayın Bakanımız İlimize geldiler ve var olan sorunların çözümünü sağladılar ben kendilerine huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Bakanımızın ilimize ayrı bir ilgisi var, bizim Bakanımıza ihtiyacımız var, kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 24 hak sahibine anahtarlarının teslimi protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
ahsabin cazibesi belgesel filmi ilk kez izleyiciyle bulustu 3jYNRpOQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

“Ahşabın Cazibesi” belgesel filmi, ilk kez izleyiciyle buluştu

Kastamonu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü destekleriyle hazırlanan “Ahşabın Cazibesi” belgesel filminin ilk gösterimi izleyiciyle buluştu.

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda Kastamonu Üniversitesi’nin 20. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen programa Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Hasan Fehmi Taş’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve sanatsever katıldı.

Program öncesinde Vali Meftun Dallı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı ve katılımcılar, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde belgeselin yapım aşamasını anlatan resim sergisini ziyaret etti. Serginin ardından sanatseverler, belgesel gösteriminin yapılacağı salona geçti.

Yapım ve yönetmenliğini Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ersoy Soydan’ın üstlendiği belgeselin yardımcı yönetmenliğini Araştırma Görevlisi Salih Ertosun ve Araştırma Görevlisi Mehmet Oğuz Yıldırım yaptı. Görüntü yönetmenliğini Araştırma Görevlisi Salih Ertosun’un üstlendiği yapımın senaryosu Doç. Dr. Ersoy Soydan, Araştırma Görevlisi Abdullah Güray Basakcıoğlu, Araştırma Görevlisi Güzide Kayıtmazbatır ve Araştırma Görevlisi Mehmet Erol tarafından hazırlandı.

Yapımı iki yıl süren belgeselin seslendirmesini tiyatro sanatçısı ve yönetmen Rıza Sönmez gerçekleştirirken; Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Orman Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan geniş bir danışman kadrosu projeye katkı sundu.

İki yıl süren çekim sürecinde Kastamonu’nun kent merkezi, ilçeleri ve köyleri ziyaret edilerek tarihi konaklar, camiler, bağ evleri ve yayla yaşamı kayıt altına alındı. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii başta olmak üzere aşı boyalı İnebolu evleri, Tosya gümeleleri ve geleneksel mimari örnekleri belgeselin ana temasını oluşturdu.

Belgesel; ahşabın sivil mimariden dini yapılara, günlük yaşamdan el sanatlarına kadar uzanan kullanım alanlarını ele alırken, aynı zamanda tarihi yapıların korunması, işlevlendirilmesi ve turizme kazandırılması gerekliliğine dikkat çekiyor.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan belgeselin yönetmeni Doç. Dr. Ersoy Soydan, projenin yalnızca bir belgesel/film çalışması değil, aynı zamanda kültürel sorumluluk taşıyan bir belgeleme süreci olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Soydan, ekip olarak Kastamonu’nun farklı noktalarında binlerce kilometre yol kat ederek çekimler yaptıklarını belirtti. “İçinde yaşadığımız ve doyduğumuz kente borcumuz olduğunu düşünüyoruz” diyen Soydan, Kastamonu’nun ahşap mimarisini, doğal zenginliklerini ve kültürel belleğini kayıt altına almayı hedeflediklerini söyledi. Soydan, projeyle hem kültürel miras bilincini artırmayı hem de kentin uluslararası tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Şehir genelinde bin 433 adet tescilli sivil mimari örneği bulunduğunu ve bunların korunarak geleceğe taşınması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Soydan, ahşap mimariyi ve tabiat varlıklarını belgeleme, bölgesel kalkınmaya katkı sağlama ve kültürel miras bilincini artırma amacıyla bu projeye başladıklarının altını çizdi.

Kastamonu’nun doğal ve kültürel mirasına dikkati çeken Soydan, “Bu değerlerin bir yandan korunması ve bir yandan da yeniden ahşap yapılan özendirilmesi ve Kastamonu’nun UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesine alınmasının hedeflenmesi gerektiği için bu belgeselin ana fikrini oluşturuyor” dedi.

Program, açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen film gösterimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin