(İHA) – Karabük’te komşuların kötü koku ihbarıyla harekete geçen belediye ekipleri, temizleyip, dezenfekte ettiği evden 1 kamyon atık malzeme ve çöp çıkarıldı.
Karabük Belediyesi ekipleri, Kartaltepe mahallesinde bir evden kötü kokular geldiği ihbarıyla harekete geçti. Ekipler, çevreye yayılan kötü koku nedeniyle mahallelinin şikayette bulunduğu eve gitti. Karabük Belediyesi Temizlik İşleri ile Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, akli dengesi bozuk olduğu belirtilen Aykut Y. isimli şahsın evinin her odasının eski eşyalar ve çöplerle dolu olduğunu tespit etti. Saatler süren çalışma sonucu temizlik ekipleri; kıyafetten mutfak gereçlerine, demirden onlarca plastik ürüne kadar evden 1 kamyon atık malzeme ve çöp çıkardı.


Kartaltepe Mahallesinde Çöp Ev
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı’nda başvuru süresi uzatıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 17. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında başvuru süresi uzatıldı. Programa başvurular 30 Haziran 2026 tarihine kadar yapılabilecek.
Bakanlık tarafından duyurulan program kapsamında yatırımcılara yüzde 50 ile yüzde 70 arasında hibe desteği sağlanacak. Desteklerden yararlanacak projelerde alt limit 100 bin TL, üst limit ise 30 milyon TL olarak belirlendi. Aile işletmeleri için üst limitin 8 milyon TL olduğu bildirildi.
Program çerçevesinde tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımların yanı sıra tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, su ürünleri yetiştiriciliği, hayvansal ve bitkisel gübre işleme tesisleri gibi alanlar desteklenecek.
Ayrıca makine parkları, yenilikçi tarım teknolojileri, bilişim sistemleri ve akıllı tarım uygulamaları ile yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik yatırımlar da hibe desteği kapsamına alındı.
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, program hakkında detaylı bilgi almak isteyen üretici ve yatırımcıların müdürlüğe başvurabileceğini belirtti. Başvurular, programın resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.
Yetkililer, kırsal alanda üretimi artırmayı, tarımsal altyapıyı güçlendirmeyi ve istihdama katkı sağlamayı amaçlayan programdan yararlanmak isteyen yatırımcıların son başvuru tarihini kaçırmamaları gerektiğini vurguladı.

