Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişinin hayatını kaybettiği soruşturma kapsamında tutuklu bulunan itfaiye eri, orta karar sonrası isimli denetim koşuluyla tahliye edildi.
Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’in restoran kısmında 21 Ocak gece saatlerinde çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan facianın akabinde başlatılan soruşturma kapsamında 41 kuşkulu gözaltına alınırken; ortalarında otel sahibi Halit Ergül, otelin genel müdürü ve aynı zamanda otel sahibi Ergül’ün damadı Buyruk Aras, Halit Ergül’ün eşi Emine Murtezaoğlu Ergül, kızları Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu, Vilayet Özel Yönetim Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İtfaiye Müdürü Kenan Coşkun, itfaiye eri İrfan Acar, Bolu Belediye Lider Yardımcısı Sedat Gülener, Bolu Vilayet Özel Yönetimi Ruhsat Müdürü Yeliz Erdoğan, Seben Vilayet Özel Yönetim Müdürü Mehmet Özel ve elektrik teknisyeni Muharrem Şen’in de bulunduğu 28 kuşkulu tutuklanmıştı. Tutuklu bulunan itfaiye eri İrfan Acar, avukatın itirazı üzerine verilen orta karar sonrasında isimli denetim kaidesiyle tahliye edildi. Olaya ait tutuklu sayısı 19’a düştü.


Kartalkaya’daki yangın faciasına ilişkin tutuklu bulunan itfaiye eri tahliye edildi
Karabük’te büyükler için dev sosyal yaşam merkezi yükseliyor
Karabük Belediyesi ile hayırsever Yücel Özçelik iş birliğinde yapımı sürdürülen “Yücel-Recep Özçelik Aktif Yaş Alma Merkezi” hızla yükseliyor. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, inşaat alanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Hayırsever Yücel Özçelik tarafından, vefat eden eşi Recep Özçelik’in anısını yaşatmak amacıyla yaptırılan merkezin, kentte yaşayan ileri yaştaki vatandaşlara sosyal ve sağlıklı bir yaşam alanı sunması hedefleniyor.
Yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve bin metrekare kapalı kullanım alanına sahip iki katlı merkezde; okuma salonu, oyun salonu, çok amaçlı etkinlik alanları ve 70 metrekarelik açık hava bölümü yer alacak. Ayrıca pilates salonu, psikolojik danışmanlık hizmetleri ile fizyoterapi desteği de merkez bünyesinde sunulacak.
İncelemelerin ardından açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, büyüklerin toplumun en önemli değerleri olduğunu belirterek, “Büyüklerimizin tecrübesi ve varlığı şehrimizin en büyük zenginliğidir. Tamamlandığında bu merkez, kıymetli büyüklerimizin akranlarıyla bir araya gelip sosyalleşebileceği, sağlığını koruyabileceği ve kaliteli vakit geçirebileceği çok yönlü bir yaşam alanı olacak. Projenin her aşamasını titizlikle takip ediyoruz” dedi.
Merkezin manevi yönüne de dikkat çeken Çetinkaya, “Bu projeyi bizim için daha anlamlı kılan, hayırseverimiz Yücel Özçelik’in vefat eden eşi Recep Özçelik’in hatırasını yaşatacak olmasıdır. Şehrimize böylesine kalıcı ve anlamlı bir eser kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Amacımız bu değerli yatırımı en kısa sürede tamamlayarak büyüklerimizin hizmetine sunmaktır” ifadelerini kullandı.
Belediye ekiplerinin yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü merkezin, çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

