Kartalkaya’daki yangın faciasına ilişkin tutuklu bulunan itfaiye eri tahliye edildi
Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişinin hayatını kaybettiği soruşturma kapsamında tutuklu bulunan itfaiye eri, orta karar sonrası isimli denetim koşuluyla tahliye edildi.
Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’in restoran kısmında 21 Ocak gece saatlerinde çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan facianın akabinde başlatılan soruşturma kapsamında 41 kuşkulu gözaltına alınırken; ortalarında otel sahibi Halit Ergül, otelin genel müdürü ve aynı zamanda otel sahibi Ergül’ün damadı Buyruk Aras, Halit Ergül’ün eşi Emine Murtezaoğlu Ergül, kızları Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu, Vilayet Özel Yönetim Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İtfaiye Müdürü Kenan Coşkun, itfaiye eri İrfan Acar, Bolu Belediye Lider Yardımcısı Sedat Gülener, Bolu Vilayet Özel Yönetimi Ruhsat Müdürü Yeliz Erdoğan, Seben Vilayet Özel Yönetim Müdürü Mehmet Özel ve elektrik teknisyeni Muharrem Şen’in de bulunduğu 28 kuşkulu tutuklanmıştı. Tutuklu bulunan itfaiye eri İrfan Acar, avukatın itirazı üzerine verilen orta karar sonrasında isimli denetim kaidesiyle tahliye edildi. Olaya ait tutuklu sayısı 19’a düştü.
KBÜ’de başarılı akademisyenlere teşvik dönemi başlıyor
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, muvaffakiyete dayalı teşvik sistemiyle akademik performansı artırarak araştırma üniversitesi olma yolunda birinci 20’ye girmeyi hedeflediklerini söyledi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Devri Akademik ve İdari Heyet Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın iştirakiyle gerçekleştirildi.
Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Büyükyılmaz, fakülte kısım liderleri ile akademik ve idari işçi katıldı.
Toplantıda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yürütülen çalışmalar ve yeni periyoda ait planlamalar ele alındı; akademik ve idari süreçlere dair değerlendirmeler yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinin öncelikli amaçlarından birinin "Araştırma Üniversitesi" statüsüne ulaşmak olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda akademik performans, proje üretimi ve bilimsel yayın sayısını artırmaya yönelik adımlar attıklarını söyledi.
KBÜ’nün Türkiye’deki tüm üniversiteler ortasında 54’üncü sırada yer aldığını, şimdiki datalarla 44’üncü sıraya yükseldiğini hatırlatan Kırışık, şunları kaydetti:
"İlk 20’ye girmek çok sıkıntı değil. Üniversitemizde kendi bilişim sistemimizi oluşturuyoruz. Bu sistem üzerinden tüm akademik performansı, fakülte bazında Q1 yayın oranlarını ve muvaffakiyet endekslerini anlık takip edebileceğiz."
Başarıya dayalı yeni bir teşvik sistemini hayata geçirdiklerini söz eden Rektör Kırışık, akademisyenlerin yayın, proje ve bilimsel çıktılarla destekleneceğini söyledi. Kırışık, "Yayın, proje ve bilimsel çıktı üreten akademisyenlerimizi ödüllendireceğiz." diye konuştu.
Rektör Kırışık, üniversitenin toplumsal sorumluluk ve kültürel faaliyetlerine de değinerek, KBÜFEST ‘81 Vilayet Karabük Üniversitesinde Buluşuyor’ aktifliğinin öğrencilerin ve işçinin kendi memleketlerini tanıtmaları için kıymetli bir fırsat sunduğunu da söyledi.
Karabük Üniversitesi öncülüğünde organize edilen "Sosyalfest"in ise Türkiye hudutlarını aşarak memleketler arası bir marka haline geldiğini vurgulayan Kırışık, şunları aktardı:
"Sosyalfest’in ikincisini 10-11 Mayıs tarihlerinde farklı bir büyük kentte düzenleyeceğiz. Yapılacak şenlikte toplam 6 milyon TL ödül dağıtacağız. Toplumsal bilimlerde, inovasyonda ve girişimcilikte dünya çapında bir organizasyon olma yolundayız."
İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Ozan Büyükyılmaz ise İşletme Fakültesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Program kapsamında Rektör Kırışık tarafından, Karabük Üniversitesi İşletme Kısmının STAR (Sosyal Beşeri Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği) tarafından yapılan kıymetlendirme sonucunda 4 yıl müddetle akredite edilmesine katkı sağlayan akademisyenlere teşekkür evrakları verildi. Ayrıyeten evvelki periyot yöneticilerine ve 10 yılını dolduran idari çalışana de plaket takdim edildi.