Kartalkaya’daki otel yangını soruşturmasında tutuklu sayısı 19 oldu - Karabük Haber Postası
kartalkayadaki otel yangini sorusturmasinda tutuklu sayisi 19 oldu D3dDAULM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ocak, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kartalkaya’daki otel yangını soruşturmasında tutuklu sayısı 19 oldu

Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki otel yangınına ait gözaltına alınan Gazelle Resort ve Spa Otel Müdürü Ahmet Demir de tutuklandı. Böylelikle soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 19’a yükseldi.

Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği ve 51 kişinin yaralandığı yangına ait gözaltına alınan 14 şahıstan, ortalarında işletme sahibi Halit Ergül ve şirket genel müdürü Emir Aras’ın bulunduğu 9 kişi tutuklanmıştı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, tıpkı ihmallerin Gazelle Resort ve Spa Otel’de de bulunduğunu belirleyerek, Halit Ergül’ün sahibi olduğu oteldeki, ortalarında Genel Müdürü Ahmet Demir’in de bulunduğu 13 kişiyi gözaltına almıştı. Şahısların kimileri tutuklanmış, kimileri ise isimli denetim kuralıyla özgür bırakılmıştı. Yaklaşık 5 gündür yürütülen soruşturmada yalnızca Bolu Belediye Lider Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun, itfaiye eri İrfan Acar ve Ahmet Demir’in adliyedeki süreçleri sürüyordu.

Tutuklu sayısı 19 oldu

Grand Kartal Otel yangını soruşturması kapsamında Bolu Belediye Lider Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun, itfaiye eri İrfan Acar akşam saatlerinde tutuklanmıştı. Gazelle Resort ve Spa Otel Müdürü Ahmet Demir de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Böylelikle soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 19’a yükseldi. Sedat Gülener, Kenan Coşkun, İrfan Acar ve Ahmet Demir, cezaevine götürülmek üzere Bolu Adliyesi’nden çıkarıldı.

Öte yandan, belge kapsamında 6 kişi isimli denetim koşuluyla hür bırakılmış, 1 kişi de savcılıktaki süreçlerinin akabinde salıverilmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
genc yasta kansere yenik dusen ertugrul hamut son yolculuguna ugurlandi kQGRDGai
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Genç yaşta kansere yenik düşen Ertuğrul Hamut son yolculuğuna uğurlandı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde mide kanseri nedeniyle 30 yaşında hayatını kaybeden İl Özel İdaresi personeli Ertuğrul Hamut, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Kozlu Merkez Mahallesi sakinlerinden Ayşe ve Dursun Hamut çiftinin oğlu, Çiğdem Hamut’un eşi olan İl Özel İdaresi Kozlu İlçe Şefliği personeli Ertuğrul Hamut, bir süredir tedavi gördüğü hastalığa doktorların tüm müdahalesine rağmen yenik düştü. Genç yaşta vefatıyla ailesini ve sevenlerini yasa boğan Hamut için ilk olarak görev yaptığı İl Özel İdaresi Kozlu İlçe Şefliği şantiyesinde tören düzenlenerek mesai arkadaşlarından helallik alındı.

Şantiyedeki törenin ardından Askeritepe Kevser Camii’ne getirilen Ertuğrul Hamut’un cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı kılındı. Hamut’un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin