Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2023 20:36 tarihinde yayınlandı
0

Kartal Özmızrak: “İnşallah tekrar ülkemizi bir Avrupa kupasıyla gururlandırırız”

Bahçeşehir Koleji Basketbol Ekibi oyuncusu Kartal Özmızrak, bu dönem FIBA Europe Cup’u tekrardan kazanarak, Türkiye’yi gururlandırmak istediklerini söyledi.

Basketbol Muhteşem Ligi takımlarından Bahçeşehir Koleji’nin 27 yaşındaki basketbolcusu Kartal Özmızrak, ekibin Ordu’da yapılan dönem açılışında İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda bulundu. Yeni döneme çok güzel hazırlandıklarını belirten Özmızrak, “Bu yıl benim Bahçeşehir Spor Kulübü’nde 3. senem olacak. Birinci günkü amacımız, heyecanımız neyse birebir halde yola çıktık. Birinci gün koyduğumuz Avrupa kupası maksadını bugün de sürdürüyoruz. Dönem sonunda inşallah tekrardan ülkemizi bir Avrupa kupasıyla gururlandırırız ve dönem sonunda memnun bir biçimde kutlarız” diye konuştu.

“Kadromuza yeni ve güçlü eklemeler yapıldı”

Takım olarak âlâ bir ahenk yakaladıklarını vurgulayan 27 yaşındaki basketbolcu, “Kadromuza yeni ve güçlü eklemeler yapıldı fakat biz 3 yıldır birlikte oynayan oyuncular olarak bunun avantajını da kullanacağımızı düşünüyoruz. Birbirini çok düzgün tanıyan teknik grup ve oyunculardan konseyi olan bir kadroyuz. Dönem içinde bundan yarar görüp, asla pes etmeyen bir yapı kurup, bununla bir arada başarılı olmaya çalışacağız” tabirlerini kullandı.

Kartal, “Bizim misyonumuz öğrencilerle birlikte, öğretmenlerle birlikte her vakit kolej havasını yakalayıp, maçlarımızı bu türlü oynamak. Bu havaya birebir formda de devam edeceğiz” biçiminde kelamlarını tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
afad baskani pehlivan taskin tedbiri kapsaminda 464 hanede tahliye yapildi 6zb4ppag
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

AFAD Başkanı Pehlivan: “Taşkın tedbiri kapsamında 464 hanede tahliye yapıldı”

Tokat’ta taşkın riskine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında kente gelen AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, yıkımı gerçekleştirilen ÇEDAŞ Köprüsü bölgesinde incelemelerde bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Ali Hamza Pehlivan, Yeşilırmak’taki su seviyesinin yükselmesi ve Almus Barajı’ndan gelebilecek suyun oluşturabileceği taşkın riskine karşı alınan tedbirleri değerlendirmek üzere kente geldi. İlk olarak taşkın tedbiri kapsamında yıkımı tamamlanan ÇEDAŞ köprüsüne gelen Pehlivan’a Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu tarafından bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

“Bugün itibariyle 454 hanede tahliye çalışması yapıldı”

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, kent genelinde risk azaltmaya yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “DSİ ekipleri tarafından taşkın korumaya yönelik tahkimatlar yapıldı. Çok şükür bu ana kadar herhangi bir can kaybımız olmadı. Yaralanmamız olmadı. Risk azaltmanın bir boyutu da tahliyeler. Bugün itibariyle 464 hanede tahliye çalışması yapıldı. Yaklaşık 850 vatandaşımız kamu misafirhanelerinde misafir edildi” dedi.

Hayvan tahliyelerine de önem verildiğini ifade eden Pehlivan, “10 bin 333 büyükbaş hayvan, yaklaşık 3 bin 500 küçükbaş hayvan ve 2 bin 500 civarında arı kovanının tahliyesi gerçekleştirildi” diye konuştu.

“250 ihbarın 206’sı su baskını”

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaklaşık 250 ihbar ulaştığını belirten Pehlivan, bunların 206’sının su baskını yaşanan evlerle ilgili olduğunu kaydederek, tüm ihbarlara ekipler tarafından müdahale edildiğini söyledi. Su baskını yaşanan evlerde AFAD, belediye ve valilik koordinasyonunda tahliyeler yapıldığını aktaran Pehlivan, 42 iş yerinde de tahkimat ve tahliye çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti.

“Su seviyesinin artmasına karşı her türlü önlemi aldık”

Kentte muhtemel taşkın riskine karşı birçok noktada koruma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Pehlivan, “Almus Barajı’nın dolusavaktan gelmesi muhtemel, beklenenden fazla su seviyesinin artması riskine karşı her türlü önlem alındı. Bugün itibariyle bu önlemler sayesinde çok şükür herhangi bir kaybımız yok” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin