Karabük’te yoldan çıkıp karşı şeride geçerek korkulukları deviren otomobil şarampole uçtu. Kaza nedeniyle otomobilde bulunan biri kadın 3 kişi hafif şekilde yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza Safranbolu – Karabük kara yolu Kireçkuyusu mevkiinde meydana geldi. Safranbolu istikametinden Karabük’e seyir halinde olan Ayhan M. idaresindeki 06 DA 8712 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce orta refüjdeki aydınlatma direğine, ardından karşı şeride geçerek kaldırıma çarparak korkulukları devirdikten sonra şarampole uçtu. Kazada otomobil sürücüsü ile birlikte yanında bulunan Lütfi Yağız P. ile yabancı uyruklu D.D. isimli kadın hafif şekilde yaralandı. Kendi imkanları ile otomobilden çıkan 3 kişi ihbar üzerine olay yerine 112 ekipleri tarafından olay yerinde ayakta tedavi edildi.
Kaza sonrası yıkılan aydınlatma direği görevli ekipler tarafından kaldırılırken, trafik ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.(İHA)


Karşı şeride geçerek korkulukları yıkıp şarampole uçtu
Tosya’da yeni çevre yolu için saha incelemesi yapıldı
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavakligil, çevre yolu projesi kapsamında sahada incelemelerde bulundu.
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İbni Selim Mahallesi ile Hocaimat Mahallesi arasında, Hayvan Pazarı mevkiinde yapımı planlanan çevre yolu güzergahında incelemelerde bulundu. Saha incelemelerinin ardından belediyede ilgili ekiplerin katılımıyla proje değerlendirme toplantısı yapıldı. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde planlanan çevre yolunun, yüksek sıkıştırılmış beton (YSB) teknolojisi ile inşa edileceği belirtildi. Dayanıklılığı uzun ömrü ve çevre dostu yapısıyla öne çıkan uygulamanın, ilçenin ulaşım altyapısına modern bir katkı sunması hedefleniyor.
Proje kapsamında şehir merkezinden geçen ağır tonajlı araç trafiğinin alternatif güzergahlara yönlendirilmesi, trafik yoğunluğunun azaltılması ve ulaşım güvenliğinin artırılması amaçlanıyor. Güzergah boyunca mevcut durum ve bağlantı noktalarının detaylı şekilde değerlendirildiği incelemelerde, projenin ilçenin ulaşım ağına sağlayacağı katkılar ele alındı.
Tosya’nın geleceğine değer katacak yatırımın en kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.


