Karabük’te yoldan çıkıp karşı şeride geçerek korkulukları deviren otomobil şarampole uçtu. Kaza nedeniyle otomobilde bulunan biri kadın 3 kişi hafif şekilde yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza Safranbolu – Karabük kara yolu Kireçkuyusu mevkiinde meydana geldi. Safranbolu istikametinden Karabük’e seyir halinde olan Ayhan M. idaresindeki 06 DA 8712 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce orta refüjdeki aydınlatma direğine, ardından karşı şeride geçerek kaldırıma çarparak korkulukları devirdikten sonra şarampole uçtu. Kazada otomobil sürücüsü ile birlikte yanında bulunan Lütfi Yağız P. ile yabancı uyruklu D.D. isimli kadın hafif şekilde yaralandı. Kendi imkanları ile otomobilden çıkan 3 kişi ihbar üzerine olay yerine 112 ekipleri tarafından olay yerinde ayakta tedavi edildi.
Kaza sonrası yıkılan aydınlatma direği görevli ekipler tarafından kaldırılırken, trafik ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.(İHA)


Karşı şeride geçerek korkulukları yıkıp şarampole uçtu
Canik’te mangala coşkusu
Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.
Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.
Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.
Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


