blank
Berkay Doğan tarafından
17 Ocak, 2025 09:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KARORSAN Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Karabük Organize Sanayi Bölgesi (KARORSAN) Yönetim Kurulu Toplantısı, Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya, KARORSAN Yönetim Kurulu üyeleri ile ilgili birim temsilcileri katıldı.

Toplantıda, KARORSAN’ın mevcut durumu ve ekonomik yapısı detaylı bir şekilde ele alındı. Bölgenin sanayi kapasitesinin artırılması, yeni yatırımların teşvik edilmesi ve mevcut işletmelerin desteklenmesi konularında kapsamlı görüşmeler yapıldı. Ayrıca, yatırım süreçlerinin hızlandırılması ve sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik projeler değerlendirildi.

Vali Mustafa Yavuz, toplantı sonrası yaptığı açıklamada KARORSAN’ın Karabük’ün ekonomik büyümesi ve istihdam kapasitesinin artırılmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı. Yavuz, “Organize Sanayi Bölgemiz, hem bölge ekonomisinin lokomotifi hem de yatırımcılar için cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Bu potansiyelin tam anlamıyla değerlendirilmesi için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Alınan kararların Karabük için hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Toplantıda alınan kararların kısa süre içinde uygulamaya geçirilmesi için çalışma ekipleri oluşturulacağı belirtilirken, KARORSAN’ın bölgedeki istihdam ve üretim kapasitesini artıracak yeni projelerin detaylarının önümüzdeki dönemde kamuoyuyla paylaşılacağı aktarıldı.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ve alınan kararların onaylanmasıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
07 Ocak, 2026 13:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Astarcı’dan Sosyalfest’e Tam Destek

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, "Sosyalfest insanın ruhuna, insanlığa dokunuyor" diyerek Sosyalfest’in insanın manevi dünyasına temas eden yönüyle güçlü bir anlam taşıdığını belirtti ve küresel ölçekte yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

Karabük Üniversitesinin (KBÜ) bilimi toplumla buluşturan markası KBÜ Kürsü’nün konuğu olan Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, Sosyalfest’in ulusal ve küresel ölçekte yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, festivalin insanın manevi dünyasına temas eden yönüyle güçlü bir anlam taşıdığını söyledi.

Sosyalfest fikrinin kendisinde büyük bir heyecan uyandırdığını dile getiren Astarcı, “Sosyalfest’i hocam (Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık) bana İsveç’te anlattı, inanın çok heyecanlandım. ‘Hocam’ dedim ‘bunu bambaşka boyutlara taşıyın Allah rızası için.’ Bunu ülke çapına taşımak lazım, küresel çapa taşımak lazım. Çünkü bir insan etten kemikten oluşmuyor. Esas ölümsüz olan ruhtur.” ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST’in son derece güçlü bir çıkış yaptığını belirten Astarcı, “Sosyalfest en az o kadar önemli. Bana sorarsanız daha önemli. Çünkü insanın ruhuna, insanlığına dokunuyor.” dedi.

İnsanın yalnızca maddi unsurlardan ibaret olmadığını vurgulayan Astarcı, “Allah bizi eşref-i mahlukat olarak yaratmış ve kendi ruhundan da üflemiş. O yüzden o ruhu beslemek lazım.” değerlendirmesinde bulundu. Sosyalfest’in manevi gelişimi merkeze alan yönüne dikkati çeken Astarcı, “Ten fanidir, et kemik ama ruh ölümsüzdür. Allah razı olsun hocamdan ve ekibinden; Sosyalfest bu ölümsüz ruhu besliyor.” diye konuştu.(

Bizi sosyal medyadan takip edin