Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ekim, 2024 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karnı 9 aylık hamile gibiydi, içinden 10 kiloluk kitle çıktı

Amasya’da karnı 9 aylık hamile gibi büyüyen kadının içinden yaklaşık 10 kiloluk kitle çıkarıldı. Vücut ağırlığı bir saatlik ameliyat sonrası 80 kilodan 70 kiloya düştü. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Osman Fadıl Kara, bu kitlenin 47 yıllık meslek hayatında karşılaştığı en büyük kitlelerden biri olduğunu açıkladı.
İl merkezinde annesiyle birlikte yaşayan zihinsel engelli Perihan Kancı’nın karnı giderek büyüdü. Annesi de kızıyla birlikte Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Yapılan kontrollerde karnın içini tamamen saran bir kitle tespit edilerek ameliyata karar verildi. Başarılı geçen ameliyatla 42 yaşındaki kadının karnından yaklaşık 10 kiloluk kitle çıkarıldı.

“Karşılaştığım en büyük kitlelerden”
Hastasının kendilerine geldiğinde karnının 9 aylık hamile gibi görünümde olduğunu hatırlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Kara, “Gecikerek hastalarımızın karnını kitle kaplayabiliyor. Yaklaşık 47 yıllık hekimim. Bu kitle karşılaştığım en büyük kitlelerden biri” dedi.

6 ay ya da yılda 1 kez genel kontrol yaptırılmalı
Yumurtalık ya da rahimde oluşan kitlelerin geç fark edilmelerinin hayati riskler oluşturduğuna dikkat çeken Kara, kadınların 6 ay ya da yılda 1 kez kadın doğum uzmanına gidip genel kontrol yaptırmalarını tavsiye etti. Sağlığına kavuşan hasta ve annesi de doktorları ile ekibine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
12 Haziran, 2025 10:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesi temizlik çalışmalarını sürdürüyor

Karabük Belediyesi, şehir genelindeki temizlik çalışmalarına devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar birçok noktada temizlik faaliyetleri yürütüyor.

Kent merkezinden mahalle aralarına, yürüyüş yollarından çocuk oyun alanlarına kadar çeşitli alanlarda eş zamanlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çöp konteynerleri düzenli olarak yıkanıyor ve dezenfekte ediliyor. Ayrıca, çevre kirliliğine neden olan moloz ve büyük hacimli atıklar belirlenen noktalardan toplanıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehir temizliğinin önemine dikkat çekerek, “Temizlik sadece belediye hizmeti değil, aynı zamanda şehir kültürünün bir parçasıdır. Daha sağlıklı ve düzenli bir Karabük için ekiplerimizle sahadayız. Vatandaşlarımızın memnuniyeti ve şehir estetiği için anlık müdahalelerde bulunuyor ve düzenli denetimler yapıyoruz. Karabük’e bugünün değil, geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda yaklaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin