Reklam
Reklam
karnavaldan donen vatandaslari tasiyan otobus yan yatti 23 yarali NWpUs7p3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Karnavaldan dönen vatandaşları taşıyan otobüs yan yattı: 23 yaralı

Adana’da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı’na katıldıktan sonra Samsun’a dönmek isteyen vatandaşları taşıyan otobüsün, Çorum’da şarampolde yan yatması sonucunda meydana gelen kazada 15 kişi yaralandı.

Kaza, Çorum’un Alaca ilçesi Çorum-Alaca Karayolu Elicek Deresi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Çorum istikametinde seyir halinde olan İsa T. yönetimindeki 28 Al 323 plakalı, Loresima Turizm firmasına ilişkin Mercedes marka yolcu otobüsü, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda yoldan çıkarak şarampolde yan yattı. 52 yolcu ve 3 çalışanın bulunduğu otobüste şoför ile 23 kişi yaralandı.

Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sıhhat, jandarma ve Alaca Belediyesi itfaiye grupları sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye grupları tarafından yaralılar otobüsün camından çıkartıldı. Sıhhat grupları tarafından birinci müdahaleleri yapılan yaralılar, etraf hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 3’ünün hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Kazadan yaralanmadan kurtulan vatandaşlar ise Alaca Belediyesi’ne ilişkin araçla Çorum Kentler Ortası Otobüs Terminali’ne götürüldü.

Jandarma takımları kazayla ilgili inceleme başlatırken, otobüste bulunan vatandaşların, düzenlenen çeşitle Adana’da gerçekleştirilen Adana Çiçeği Karnavalı’na katıldıktan sonra Samsun’a dönerken kazanın yaşandığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
arama kurtarma calismalarinda hayatini kaybeden afad personeli icin rizede toren duzenlendi l3uxSu13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.

Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.

Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin