Karla kaplı Sis Dağı’nda snowboard keyfi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
karla kapli sis daginda snowboard keyfi kFnYKhe9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ocak, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Karla kaplı Sis Dağı’nda snowboard keyfi

Karadeniz Bölgesi’nin 2 bin 182 rakımı ile kıyıya en yakın dağı olan Sis Dağı bugünlerde farklı bir tarafıyla isminden kelam ettiriyor. Son periyotta snowboardçuların uğrak yeri olan Sis Dağı üzerinde çekilen essiz manzaralar görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Giresun ile Trabzon ortasında hudut olan Sis Dağı’nda Trabzonlu bir vatandaş kayak ekipmanlarıyla kar üzerinde kayarak büyük beğeni topladı. Adeta Uludağ’da kayak yapıyormuşçasına rahat bir halde kayan 40 yaşındaki Ali Bir aslında bir firmada satış vazifelisi olduğunu lakin snowboard yapmayı çok sevdiğini belirtti.

Dört yıldır snowboard yaptığını belirten Bir, “Dört yıldır snowboard sporunu yapıyorum. En son Sis Dağı yaylasında bir kayak aktifliği gerçekleştirdim. İmajları ise toplumsal medyada büyük bir ilgi uyandırdı. Doğal hoşluğu olan, Trabzonumuzun batı bölümünde yer alan bu bölgeyi sevdirmek maksadıyla yaptım bunu. Ben bu sporu çok seviyorum. Sis Dağı yaylası kar düzeyinin âlâ olduğu bir bölge” dedi.

“Amacım Sis Dağı’nda kayak turizmini canlandırmak”

Amacının bölgede kayak turizmini canlandırmak olduğunu tabir eden Bir, “Burada kayak turizmini canlandırmak ve buraya bir tesisin kazanılmasında önayak olmak istiyorum. Bölgede bunun için en uygun olan yer ise Sis Dağı yaylası. Burada yaz turizmi çok hoş geçiyor. Kış turizmini de canlandırmak ve insanları buraya çekmek hedefiyle görüntüler çekiyorum. Bu spora bir başladım bırakamadım, 4 yıldır çok büyük bir tutkuyla kayıyorum. Kış mevsiminin gelmesini dört gözle bekliyorum ki kayak yapabileyim. Bilhassa iki yıldır profesyonel olarak kayıyorum. Bölgemizde Erzurum Palandöken’de, Erzincan Ergan Dağı’nda, Ordu’da Çambaşı Yaylası’nda ve Kars Sarıkamış’ta yapılan etkinliklere daha evvel katıldım. Yetkililere burada fizibilite çalışması yaparak buranın canlandırması noktasında davette bulunuyorum. Bu türlü bir durum gerçekleşirse ben buranın büyük bir cazibe merkezi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kayaliklardan dusen sahis yaralandi liD5lS4D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kayalıklardan düşen şahıs yaralandı

Samsun’un Atakum ilçesinde kayalıklardan düşerek yaralanan şahıs, ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Atakum ilçesinde kayalıklardan düşen vatandaşı gören çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler tarafından yürütülen koordineli ve titiz çalışma sonucu bulunduğu yerden çıkartılan vatandaş, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin