Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Temmuz, 2024 14:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KARDÖKMAK AŞ., TEKNOPARK İstanbul’da yeni ofisini açtı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’na (KARDEMİR) bağlı kuruluş olan KARDÖKMAK AŞ. demir çelik sektöründeki rekabet gücünü artırma hedefiyle İstanbul’da yeni ofisini açtı. Açılış törenine KARDEMİR ve KARDÖKMAK AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TEKNOPARK İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yerebakan, İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, şirketin üst düzey yöneticileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Demir, “Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan ve ülkemizin sanayi dönüşümüne büyük katkı sağlayan Kardemir’in bağlı kuruluşu KARDÖKMAK olarak, mühendislik ve Ar-Ge çalışmalarında yeni bir aşamaya geçiyoruz. Üretim altyapımızı güçlendirerek, kendi know-how’ımızı geliştiren bir mühendislik şirketine dönüşmeyi hedefliyoruz” dedi. Son yıllarda yapılan yatırımlara dikkat çeken Demir, dövme altyapısının kurulduğunu ve geçen yıl 2 bin 500 ton kapasiteli bir presin açılışının yapıldığını belirtti. Başkan Demir, enerji, demiryolları ve savunma sanayi gibi birçok alana hizmet vermeyi amaçlayan bu tesisin, yerli ve milli demiryolu tekerleğinin aks montajlarını yaparak ürünlerin katma değerini artırmayı planladığını söyledi. KARDEMİR VE KARDÖKMAK iş birliği ile vasıflı çelik grubunun kurulacağını açıklayan Demir, ülkenin ihtiyacı olan çeliklerin üretiminin yanı sıra alaşımlı çeliklerin geliştirilmesi için ArGe çalışmalarının yapılacağını aktardı. Demir, “TEKNOPARK ofisimizde hidrojenin demir çelik üretiminde kullanım alanını genişleterek yeşil çelik üretimine katkı sağlayacak projeler geliştireceğiz. Pilot ölçekli tesisler yaparak tüm fabrikanın simülasyon ve analizlerini gerçekleştireceğiz. Bu çıktıları endüstride kullanacağız” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
04 Mayıs, 2025 09:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KTSO Başkanı Çapraz Nisan ayı çalışmalarını değerlendirdi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Nisan ayı boyunca gerçekleştirilen önemli faaliyetleri ve projeleri kamuoyuyla paylaştı.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çapraz, 3 Nisan’ın Karabük’ün ve Türkiye’nin sanayileşme yolundaki ilk adımı olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyetin 14. yılında Karabük’te Türkiye’nin ilk ağır sanayi kuruluşu olan Demir ve Çelik Fabrikalarının temeli atıldı. Bu tarih, yalnızca Karabük için değil, tüm Türkiye için sanayinin başlangıcıdır" dedi.

Karabük’ün, sanayileşme sürecini kutlayan tek il olduğunu belirten Çapraz, 3 Nisan’ın "Sanayi Günü" olarak ulusal düzeyde kutlanması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda Karabük TSO olarak yaklaşık 10 bin imza topladıklarını ve Cumhurbaşkanlığına ilettiklerini aktardı. Ayrıca Karabük Belediye Meclisi’nin de bu yönde karar aldığını belirten Çapraz, “3 Gün 3 Gece 3 Nisan” projesine destek veren Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya teşekkür etti.

"Eskipazar OSB ve Lojistik Merkez projeleri Karabük’ün geleceğini şekillendiriyor"

Çapraz, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ve Karabük Lojistik Merkez Projesi’ne dair önemli açıklamalarda bulundu.

Çapraz, EOSB’nin faaliyete geçmesini ve istihdam artışını çok önemsediklerini belirterek, "Eskipazar OSB’nin altyapı çalışmaları 2025 yılının sonuna kadar tamamlanacak. Ayrıca, TCDD hattı için proje yaptırılıyor ve kurulacak olan Lojistik Merkez ile şehrimizi Filyos Limanı’na bağlayarak bölgeye ivme kazandıracağız" dedi.

"Proje, bölgesel kalkınmayı hızlandıracak, sanayi sektörünün rekabet gücünü artıracak ve istihdam olanaklarını çeşitlendirecektir" diyen Çapraz, Karabük Lojistik Merkez Projesi’nin stratejik önemine dikkat çekerek, projenin Karabük’ün Batı Karadeniz’in lojistik üssü haline gelmesini sağlayacağını vurguladı.

“İşte Birlik, Güçte Birlik: KARABÜK” Projesi

Karabük Valiliği öncülüğünde yürütülen “İşte Birlik, Güçte Birlik: KARABÜK” Projesi’ne destek verdiklerini belirten Çapraz, kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında güçlü bir iş birliği modeli oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Proje kapsamında hazırlanan Eylem Planı’nın afet yönetiminden eğitime, bağımlılıkla mücadeleden kadın haklarına kadar birçok toplumsal alanda çözüm üretmeyi hedeflediğini vurguladı.

Çapraz ayrıca Amasra’da düzenlenen Batı Karadeniz İlleri Birliği Toplantısı’na değinerek, Karabük’ün yanı sıra Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Çankırı ve Sinop’tan temsilcilerle ekonomik kalkınma, istihdam ve turizm odaklı ortak hareket kararı aldıklarını aktardı. Filyos Limanı, Lojistik Merkez ve demiryolu projeleri gibi stratejik adımların TR81 ve TR82 illerinin birlikte hareketiyle hayata geçmesi gerektiğini belirtti.

İhracat, Eğitim ve İş Gücü Alanlarında Bilgilendirme Faaliyetleri

Karabük Üniversitesi’nde KTSO ve Dış Ticaret Elçileri iş birliğiyle düzenlenen İhracat Söyleşileri Semineri’ne değinen Çapraz, Afrika pazarının yükselen bir ekonomik güç olduğunu belirten Utku Bengisu’nun Karabüklü firmalara yol haritası sunduğunu ve üniversitedeki Afrikalı öğrencilerle iş birliği fırsatlarını anlattığını aktardı.

Sanayiye nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla meslek yüksekokullarının rolüne dikkat çeken Çapraz, KTSO ev sahipliğinde yapılan toplantıda eğitim-sektör iş birliklerinin ele alındığını ve bu konulara dair Mayıs ayında çalıştay yapılacağını duyurdu.

İstihdamı artırmaya yönelik yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında İŞKUR’un faaliyetlerinin değerlendirildiğini belirten Çapraz, Nisan ayındaki ücretsiz bilgilendirme toplantılarında ise su verimliliği ve ISO 46001 standardı gibi teknik konuların ele alındığını ifade etti.

Ayrıca GBN iş birliğiyle düzenlenen networking toplantısında güçlü iş bağlantılarının önemi vurgulandı. Çapraz, destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.