blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Temmuz, 2024 14:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KARDÖKMAK AŞ., TEKNOPARK İstanbul’da yeni ofisini açtı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’na (KARDEMİR) bağlı kuruluş olan KARDÖKMAK AŞ. demir çelik sektöründeki rekabet gücünü artırma hedefiyle İstanbul’da yeni ofisini açtı. Açılış törenine KARDEMİR ve KARDÖKMAK AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TEKNOPARK İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yerebakan, İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, şirketin üst düzey yöneticileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Demir, “Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan ve ülkemizin sanayi dönüşümüne büyük katkı sağlayan Kardemir’in bağlı kuruluşu KARDÖKMAK olarak, mühendislik ve Ar-Ge çalışmalarında yeni bir aşamaya geçiyoruz. Üretim altyapımızı güçlendirerek, kendi know-how’ımızı geliştiren bir mühendislik şirketine dönüşmeyi hedefliyoruz” dedi. Son yıllarda yapılan yatırımlara dikkat çeken Demir, dövme altyapısının kurulduğunu ve geçen yıl 2 bin 500 ton kapasiteli bir presin açılışının yapıldığını belirtti. Başkan Demir, enerji, demiryolları ve savunma sanayi gibi birçok alana hizmet vermeyi amaçlayan bu tesisin, yerli ve milli demiryolu tekerleğinin aks montajlarını yaparak ürünlerin katma değerini artırmayı planladığını söyledi. KARDEMİR VE KARDÖKMAK iş birliği ile vasıflı çelik grubunun kurulacağını açıklayan Demir, ülkenin ihtiyacı olan çeliklerin üretiminin yanı sıra alaşımlı çeliklerin geliştirilmesi için ArGe çalışmalarının yapılacağını aktardı. Demir, “TEKNOPARK ofisimizde hidrojenin demir çelik üretiminde kullanım alanını genişleterek yeşil çelik üretimine katkı sağlayacak projeler geliştireceğiz. Pilot ölçekli tesisler yaparak tüm fabrikanın simülasyon ve analizlerini gerçekleştireceğiz. Bu çıktıları endüstride kullanacağız” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ağustos, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yayaya yol vermek istedi, 3 araç birbirine girdi

Bartın’da bir arabanın yayaya yol vermesiyle 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Bartın merkez istikametinden Potbaşı tarafına seyreden 19 UL 100 plakalı araba, Çaydüzü Kavşağı’nı geçerek Orman İşletme Müdürlüğü önünde karşıdan karşıya geçmek isteyen yayaya yol vermek için durdu. Bu sırada gerisinden gelen 01 CKT 35 plakalı araba ile 06 GA 310 plakalı öbür bir araba, duramayarak evvel öndeki araca akabinde birbirlerine çarptı.
Meydana gelen zincirleme kazada 1 kişi hafif formda yaralandı. Yaralı, olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin