Kardeşi ve Yengesini Öldüren Zanlı Cezaevine Gönderildi - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
24 Şubat, 2025 20:43 tarihinde yayınlandı
0
0

Kardeşi ve Yengesini Öldüren Zanlı Cezaevine Gönderildi

Karabük’te, çocukların gözü önünde kardeşi ve yengesini silahla vurarak öldüren Afganistan uyruklu Norooz Ahmedi, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yeşil Mahalle Kavşak Sokak’ta bulunan bir apartmanda, yaşanan olayda, Norooz Ahmedi, kardeşi Kurban Ali Ahmedi (25) ve yengesi Leeqa Azemi’yi (27) kafalarından vurarak öldürdü. Cinayetin ardından ticari taksiyle Eskipazar’a kaçan zanlı, polis ekiplerinin çalışması sonucu kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, sevk edildiği adliyede mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Norooz Ahmedi hakkında “kasten öldürme” suçundan tutuklama kararı verdi. Zanlı, işlemlerinin ardından Karabük Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin