Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Ekim, 2021 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Kardeş Şehir Alabuga’dan Safranbolu Ziyareti

Safranbolu’nun kardeş şehirlerinden biri olan Rusya’nın Alabuga Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Chulpan Khabibulina ve Asistanı Velena Khamidullina ile Belediye Meclis Üyesi Svetlona Vdovina Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi makamında ziyaret etti.

Buluşmaya yöresel kıyafetiyle katılan Belediye Başkan Yardımcısı’nın Asistanı Velena Khamidullina, Safranbolu ekibini geleneksel dansları ile selamladı.

Ziyarette konuşan Alabuga Belediye Başkan Yardımcısı Chulpan Khabibulina, Safranbolu’nun doğa ve tarihi dokusuna hayran olduklarını belirterek, “Böylesi bir kente sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Tarihi, kültürü, insanlarının sıcakkanlılığı bu şehri bir kat daha cazip ve mükemmel kılıyor. Burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Safranbolu ziyaretimizde bizlere vakit ayıran Sayın Başkanımıza başarılar diliyor, teşekkür ediyorum.” dedi.

Alabuga heyetini ağırlamaktan ve ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise, “Dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan kardeş şehirlerimizle ikili ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak kendi kültürlerimizi anlatıyor, projelerimizi paylaşıyoruz.” diye konuştu.

Alabuga’nın da oldukça güzel bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Köse, “Sayın Başkanımıza ve beraberindeki heyete bir kez daha nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyor, ilçemize hoşgeldiniz diyorum.” dedi.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sa2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Mayıs, 2026 14:08 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK 20 DAKİKADA GÖLE DÖNDÜ

Karabük’te etkili olan sağanak yağış sağanak yağış sonrası cadde, sokak ve kara yolları sular altında kaldı

Karabük’te etkili olan   şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 20 dakika içerisinde metrekareye 40 kilogram yağışın düştüğü kentte cadde ve sokaklar göle dönerken, birçok araç yollarda mahsur kaldı. Ani bastıran sağanak nedeniyle yaşam durma noktasına geldi.

Kent merkezinde etkisini kısa sürede artıran yağış, özellikle altyapının yetersiz kaldığı bölgelerde su baskınlarına neden oldu. Ana arterlerde biriken yağmur suları nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar su seviyesinin yükselmesiyle tamamen yolda kaldı, vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalıştı.

Şiddetli yağışın en fazla etkilediği bölgelerde çok sayıda ev, iş yeri ve bodrum katını su bastı. Esnaf dükkanlarına dolan suları tahliye etmeye çalıştığı gözlendi. İhbarlar üzerine AFAD, belediye ekipleri ve itfaiye personeli kent genelinde alarma geçti. Ekipler su baskınlarının yaşandığı bölgelerde tahliye çalışmalarına başlarken, tıkanan mazgalların açılması için yoğun mesai harcadı.

Meteoroloji yetkilileri ise yağışların aralıklarla devam edebileceği uyarısında bulundu. Vatandaşlardan ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

Öte yandan etkili olan sağanak ve yamaçlardan gelen sel suları nedeniyle Karabük–Ovacık Karayolu ulaşıma kapandı. Bölgeye sevk edilen karayolları ve belediye ekipleri yolu yeniden ulaşıma açabilmek için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin