KARDERFED Karabük Tanıtım Günlerine Hazırlanıyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Eylül, 2021 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDERFED Karabük Tanıtım Günlerine Hazırlanıyor

TSTK Konfederasyonu ve Karabük Dernekler Federasyonu (KARDERFED), Pandemi sonrası geniş katılımlı İstişare Toplantısını gerçekleştirdi.

Cevdet AKAY  Başkanlığında toplanan TSTK Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu ve KARDERFED İstanbul Yenikapi da yapılacak il tanitim günleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TSTK’nın İstişare Toplantısı İstanbul Adile Sultan Kasrı-Validebağ Öğretmenevi’nde düzenlendi.

Tüm Türkiye’den ve Rumeli Balkanlar’dan yoğun katılımın olduğu toplantının ana başlığı ise

28-29-30 ve 31 Ekim günleri İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenecek olan “İl Tanıtım Etkinlikleri” oldu.

Karderfed ” Karabuk Tanitim Günleri ” 11-12-13-14 Kasim’da

Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenecek “İl Tanıtım Günleri”nin istişaresi için Türkiye’nin dört bir yanı, yedi bölgesinden pek çok şehri temsilen federasyon, vakıf ve dernek başkanları ile yöneticileri bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını TSTK ve KARDERFED Genel Başkanı Cevdet AKAY gerçekleştirdi.

Konujşmasında birlik beraberlik mesajı veren Genel Başkan Cevdet Akay, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinin yanı sıra, Rumeli Balkan Federasyonu RUBAFED ile Rumelili hemşerilerimizin de kültürel ve etnografik değerler alanında etkinlik boyunca temsil edileceğini müjdeledi. Akay, Anadolu ve Balkanlar’ın birlikteliğinden doğacak sinerjinin dostluk ve kardeşlik duygularını perçinleyeceğini vurguladı. Akay, Pandemi süresince hazırlıkları yapılan

Türkiye’deki her coğrafi bölgenin tanıtım çalışmalarının önümüzdeki dönem yoğun bir tempo

ile yürütüleceğini; bu nedenle birlik ve beraberliğin oldukça önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda; “İl Tanıtım Günleri”ne ilişkin genel/teknik bilgi sunumu da yapıldı. Etkinlik boyunca pandemi dönemi hijyen kurallarının çok sıkı uygulanacağının, insan sağlığının önceleneceğinin altı çizildi.

Federasyon ve Vakıf Başkanlarının da söz aldığı toplantı, birlik ve beraberlik mesajı ile sona

ererken “İl Tanıtım Günleri” kapsamında görev yapacak hazırlık komitesi, çalışmalarına başladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ggg
İlyas Erbay Avatarı
İlyas Erbay
28 Nisan, 2026 09:59 tarihinde yayınlandı
0
0

ŞAMAR OĞLANI YUNANİSTAN’IN HAMİLİĞİNE SOYUNMUŞ !

Başlığı görünce kimden söz ettıliğimi anlamış olmalısınız. Hani şu karısından tokat yiyip dünyaya rezil olan sözde lider Emanuel Macron’dan söz ediyorum. Karısı Birigitte, Macron’un lisedeki edebiyat öğretmeni. Macron’dan tam 24 yaş büyük.
Yunanistan’ın hamiliğine soyunan bu artist kendisi bir hamiye ihtiyaç duymuş olmalı ki, anası yaşında bir kadınla evlenmiş. Neyse, özel hayatıdır bizi ilgilendirmez! Bizi ilgilendiren yanı Güney Kıbrıs ve Yunanistan’daki faaliyetleri.

“WE WILL BE HERE”

Emmanuel Macron, Atina’da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile katıldığı açık oturumda, “Türkiye tehdit ederse ne yaparsınız?” sorusuna dikkat çeken bir yanıt vermiş. Türkiye’nin adını doğrudan anmayan Macron, Fransa-Yunanistan ittifakına vurgu yaparak, “Egemenliğiniz risk altındaysa yapmanız gerekeni yaparsınız, biz burada olacağız” demiş. Konuşmasının videosunu izledim. İngilizce “We Will be here” ( “Biz burada olacağız”) diyor.

Şamar oğlanının bu sözleri Yunanistan basınında geniş yankı uyandırdı. Macron’un açıklamaları, Yunan gazetelerinde manşetlere taşınırken, Fransa-Yunanistan savunma iş birliği yeniden gündemin merkezine oturdu.
Kendisine yeni bir hami bulan Yunanistan’daki sevinç Putin’in açıklamalarıyla kısa sürdü.
Rusya, “Fransız nükleer bombardıman uçaklarına ev sahipliği yapan tüm Avrupa ülkeleri açık hedefimizdir” diyerek Yunanistan’ı doğrudan tehdit etti.
Eee, “çakalların sevinci arslan kükreyen kadardır” demişler.
Rusya’dan önce bizim kükrememiz gerekiyordu. Putin erken davrandı.

Macron’un “Türkiye, Yunanistan’ı tehdit ederse yanında olacağız” mesajını, diplomatik ve askeri temellere dayanması nedeniyle oldukça gerçekçi bir strateji olarak görmeliyiz. Bu mesajın arkasındaki somut unsurlar şunlardır:
1. Savunma İşbirliği Anlaşması

İki ülke arasında 2021 yılında imzalanan Savunma ve Güvenlik için Stratejik Ortaklık Anlaşması, Macron’un sözlerinin en güçlü hukuki dayanağıdır. Bu anlaşma, taraflardan birinin saldırıya uğraması durumunda diğerinin askeri yardım sağlamasını öngören bir “karşılıklı savunma” maddesi içerir.

2. Silah Satışları ve Modernizasyon

Fransa’nın Yunanistan’a yönelik desteği sadece sözde kalmamış, büyük çaplı askeri sevkiyatlarla perçinlenmiştir:
Rafale Savaş Uçakları: Yunanistan hava kuvvetlerini modernize etmek için Fransa’dan çok sayıda uçak satın almıştır.
Belharra Fırkateynleri: Ege ve Doğu Akdeniz’deki deniz gücünü artırmak amacıyla Fransız yapımı gelişmiş fırkateynler tedarik ettiler.

3. Doğu Akdeniz Stratejisi

Fransa, kendisini Avrupa Birliği’nin ana askeri gücü olarak konumlandırmakta ve Doğu Akdeniz’deki enerji kaynakları ile deniz yetki alanları konusunda Yunanistan-Güney Kıbrıs eksenini destekleyerek bölgede Türkiye’nin etkisini sınırlamaya çalışmaktadır. Macron’un son Atina ziyareti, AB’nin “stratejik özerkliğini” vurgulama ve Fransa’nın bölgedeki garantör rolünü pekiştirme amacı taşımaktadır.

4. Diplomatik Riskler ve Eleştiriler

Bu mesajlar Yunan kamuoyunda büyük bir güven oluştururken, Türkiye tarafından “tansiyonu yükselten bir tutum” olarak eleştirilmektedir. Macron’un bu çıkışlarının nedeni;
☆ İç Politika ve AB Liderliği: Fransa’nın AB içindeki liderlik iddiasını güçlendirme çabası.
☆ Afrika’daki Kayıplar: Fransa’nın Afrika’daki etkisinin azalması üzerine Doğu Akdeniz’de daha görünür olma çabası içinde olduğunu görüyoruz.

Yunanistan ve Fransa arasındaki hukuki anlaşmalar, askeri satışlar ve jeopolitik çıkarlar bir araya geldiğinde, Macron’un bu mesajını basit bir “gaz verme” hamlesinden ziyade, Fransa’nın bölgesel stratejisinin bir parçası olarak, ciddi ve gerçekçi kabul etmeli ve buna göre gardımızı almalıyız.

04bf34c0 722e 468a 8fe4 67d117c8c369

İlyas Erbay