Karabük Postası tarafından
27 Eylül, 2021 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KARDERFED Karabük Tanıtım Günlerine Hazırlanıyor

TSTK Konfederasyonu ve Karabük Dernekler Federasyonu (KARDERFED), Pandemi sonrası geniş katılımlı İstişare Toplantısını gerçekleştirdi. Cevdet AKAY  Başkanlığında toplanan TSTK Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu ve KARDERFED İstanbul Yenikapi da yapılacak il tanitim günleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. TSTK'nın İstişare Toplantısı İstanbul Adile Sultan Kasrı-Validebağ Öğretmenevi'nde düzenlendi. Tüm Türkiye'den ve Rumeli Balkanlar'dan yoğun katılımın olduğu toplantının ana başlığı ise 28-29-30 ve 31 Ekim günleri İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek olan "İl Tanıtım Etkinlikleri" oldu. Karderfed " Karabuk Tanitim Günleri " 11-12-13-14 Kasim'da Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek "İl Tanıtım Günleri"nin istişaresi için Türkiye'nin dört bir yanı, yedi bölgesinden pek çok şehri temsilen federasyon, vakıf ve dernek başkanları ile yöneticileri bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını TSTK ve KARDERFED Genel Başkanı Cevdet AKAY gerçekleştirdi. Konujşmasında birlik beraberlik mesajı veren Genel Başkan Cevdet Akay, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinin yanı sıra, Rumeli Balkan Federasyonu RUBAFED ile Rumelili hemşerilerimizin de kültürel ve etnografik değerler alanında etkinlik boyunca temsil edileceğini müjdeledi. Akay, Anadolu ve Balkanlar'ın birlikteliğinden doğacak sinerjinin dostluk ve kardeşlik duygularını perçinleyeceğini vurguladı. Akay, Pandemi süresince hazırlıkları yapılan Türkiye'deki her coğrafi bölgenin tanıtım çalışmalarının önümüzdeki dönem yoğun bir tempo ile yürütüleceğini; bu nedenle birlik ve beraberliğin oldukça önemli olduğunu sözlerine ekledi. Toplantıda; "İl Tanıtım Günleri"ne ilişkin genel/teknik bilgi sunumu da yapıldı. Etkinlik boyunca pandemi dönemi hijyen kurallarının çok sıkı uygulanacağının, insan sağlığının önceleneceğinin altı çizildi. Federasyon ve Vakıf Başkanlarının da söz aldığı toplantı, birlik ve beraberlik mesajı ile sona ererken "İl Tanıtım Günleri" kapsamında görev yapacak hazırlık komitesi, çalışmalarına başladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
01 Şubat, 2026 17:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Akçasu TOKİ Konutlarında Çalışmalar Sürüyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Akçasu Mahallesi’nde yapımı devam eden TOKİ konutlarında çalışmalar işin başlama tarihinden itibaren aralıksız şekilde sürdürülüyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen proje kapsamında, Akçasu Mahallesi’nde 196 adet konutun inşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme işi gerçekleştiriliyor.

Şantiye alanında yer alan bilgilendirme tabelasına göre, projenin ihalesi 13 Ocak 2025 tarihinde yapıldı. İnşaat sahasının yer teslimi 4 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilirken, işin süresi 450 gün olarak belirlendi. Projenin sözleşme bedelinin 408 milyon 53 bin 57 TL olduğu bildirildi.

Projenin müşavirliğini Renktaş Mimarlık Mühendislik İnşaat Turizm Sağlık Ticaret Ltd. Şti., yüklenici firmalığını ise ARC 1453 İnşaat Ltd. Şti. üstleniyor.

Safranbolu’nun konut ihtiyacına katkı sağlaması hedeflenen TOKİ projesinde, konutların yanı sıra altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının da eş zamanlı olarak sürdürüldüğü belirtildi.

Yetkililer, planlanan takvim doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini ve projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye modern ve nitelikli bir yaşam alanı kazandırılmasının amaçlandığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin