KARDEMİR’in temelinin atılması ve Karabük’ün Kuruluşunun 84. Yılı

Nurettin Acar tarafından
02 Nisan, 2021 12:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş'nin temelinin atılması ve Karabük'ün kuruluşunun 84. yıl dönümü nedeniyle kent meydanında program düzenlendi. Programa Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyaz Güneş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Jandarma Komutanı Albayblank Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Türk ağır sanayisinin ilk fabrikası olan KARDEMİR'in temelinin atılması ve Karabük'ün kuruluşunun 84. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen program Atatürk Anıtı’nın önünde çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Karabük Valisi Fuat Gürel, 84 yıl önce 3 Nisan 1937’de, yeni kurulmuş olan Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi ayakları üzerinde durabilmek, sanayisini kurabilmek ve muasır medeniyet seviyesine ulaşma yarışında yerini alabilmek için bir hamle yaptığını belirterek, “Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla Karabük’te sadece bir fabrikanın temelleri değil, bugün ülkemizi ayakta tutan tüm sanayi tesislerinin de temelleri atılmış oldu” dedi. Gürel, KARDEMİR’in “Fabrikalar Kuran Fabrika” unvanını elinde tutuyor olmasının, sektörde kuruluşundan itibaren ülke demir çelik sektörü için bir okul işlevi görüyor olması, yenilenen teknolojisiyle yine topraktan demir ve çelik üretiyor olmasının, inşaat demirinden demiryolu rayına, profilden lokomotif tekerine, gübreden kok kömürüne kadar ülkenin ve dünyanın her yerinde Karabük mührünü vuruyor olmasının övünç ve gurur kaynağı olduğunu söyledi. “ARKADAN GELEN NESİLLERE SAĞLAM BİR ESER BIRAKMAK İSTİYORUZ” Atalardan yadigar bir fabrikanın bayrağını yukarılara taşımak için çalıştıklarını aktaran Utkanlar ise şu ifadelere yer verdi: "Arkadan gelen nesillere sağlam bir eser bırakmak istiyoruz. Bugünlere kadar gelen bu güzel fabrika sadece bir cumhuriyet kenti olan Karabük'ü yaratmadı. Aynı zamanda Türkiye'de demir çelik sanayinin temelini de oluşturdu. 1937'de bir fidan olarak dikildi. Bugün Türkiye'de dünya yedincisi ve Avrupa birincisi konumuna gelen bir demir çelik sanayimiz varsa bunun kökü Karabük'ten fışkırmıştır. Bunu tüm Türkiye bilir.” Konuşmaların ardından il genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin Vali Gürel ve beraberindeki protokol tarafından verilmesinin ardından program sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

BEUN Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’ne “Erişilebilirlik Logo Bayrağı” takdim edildi

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, IV. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı kapsamında "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" almaya hak kazandı.
"4. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı", Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle 12-13 Mayıs 2025 tarihlerinde Türkiye Manisiz Bilişim Platformu tertibiyle T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Takviye ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü, ASHB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, KTB Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliği ile Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi mesken sahipliğinde gerçekleştirildi.
Çalıştaya Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ismine; BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir, Kütüphaneci Hasan Üstünkol katıldı. Çalıştay kapsamında ise BEUN Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir "Materyal Erişilebilirlik" kümesinde, Kütüphaneci Hasan Üstünkol ise "Mekansal Erişilebilirlik" kümesinde çalışmalara katıldı.
Çalıştay sonucunda ise düzenlenen merasimle, manisiz erişilebilirlik imkanlarını sağlayan kütüphanelere "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" takdimi gerçekleştirildi. BEUN Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal’a, "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" takdiminde bulunuldu.
BEUN Kütüphanesinin aldığı "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" hakkında açıklamada bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, "BEUN olarak ulusal ve memleketler arası alanda elde ettiğimiz muvaffakiyetlerde sürekli öğrenci odaklı bir yaklaşım sergiliyor olmamızın hissesi olduğunda hemfikiriz. Üniversitemiz akademik, kültürel, sportif ve sanatsal manada elde ettiği muvaffakiyetlerin yanında sürekli öğrencilerini bugünün ve geleceğin dünyasını odağa alarak insancıl ve etik kıymetler üzerinden yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bilhassa engelli öğrencilere ve engelli bireylere yönelik çalışmalarımız, toplumsal sorumluluk kapsamında attığımız adımlar sonucunda muvaffakiyet meyvelerini vermekte, Üniversitemizi her alanda olduğu üzere bu alanda da örnek üniversiteler ortasında konumlandırmaktadır. Bu sebeple kapsayıcı, bütünleştirici, mahzurları ortadan kaldıran öğretim kavrayışımız sonucunda kütüphanemizin ‘Erişilebilirlik Logo Bayrağı’ almasını çok büyük bir gurur ve memnunlukla karşıladık. Bu his ve fikirlerle başta bu aktifliklerin gerçekleştirilmesi için büyük uğraş sarf eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarımızın yöneticileri ile değerli işçilerine ve paydaşlara şükranlarımı sunuyorum. Ayrıyeten Üniversitemiz ismine bu muvaffakiyetin sağlanmasında emeği geçen başta Kütüphane idaremiz olmak üzere tüm akademik ve idari işçimize teşekkürlerimi sunuyorum" tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.