KARDEMİR'in Meslek Okuluna 50 Öğrenci Alınacak - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
500 jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
21 Haziran, 2024 14:55 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR’in Meslek Okuluna 50 Öğrenci Alınacak

Demir Çelik endüstrisine yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kardemir A.Ş. arasında 3 yıl önce hayata geçirilen ve her yıl artan ilgi ile devam eden ‘İkili Mesleki Eğitim’ uygulamasına bu yıl 3 dalda toplam 50 öğrenci alınacak. 14 Haziran’da başlayan başvurular 30 Haziran’da sona erecek.

Not ortalaması 85 ve üzerinde olanların başvuru yapabildiği uygulamada, Makine bakım onarım 20, Kaynakçılık 20, İş makineleri bakım onarım 10 olmak üzere toplamda 50 öğrenci beceri testi ve mülakatlarla başarı gösterenler yeni dönemde 2 gün okulda 3 gün Kardemir’de mesleki eğitime alınacak.

Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İkili Mesleki Eğitim Uygulamasına ilişkin yaptığı değerlendirmede “2021 yılında KARDEMİR Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yaptığımız iş birliği protokolü ile bugüne kadar 100’ü aşkın öğrencimiz bu uygulamadan faydalandı. 2024-2025 eğitim öğretim döneminde ise tekrardan İkili Mesleki Eğitim Uygulaması ile 50 öğrencimizi daha uygulamadan faydalandırmak üzere adımlarımızı attık. Uygulamadan faydalanmak isteyen öğrencilerimiz 30 Haziran’a kadar Kardemir’in internet sitesi üzerinden online kayıtlarını yaptırabilir” dedi

Akbaş, “Ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve gençlerin istihdamının sağlanmasında büyük önem arz eden mesleki ve teknik eğitime atfedilen değer Bakanlığımızın belirlemiş olduğu yeni hedeflerle daha da artırılmıştır. İlimizin mesleki eğitimdeki kalitesini artırmak ve mesleki eğitim öğrencilerimizin nitelikli ve gelişime açık bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak en önemli görevlerimizdendir. Öğrencilerimizin gerçek iş ortamlarında kalma sürelerini artırmayı hedefleyen iş birliği ile gün geçtikçe artan kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması konusunda geçtiğimiz dönemde ciddi adım atmış bulunuyoruz. İnşallah bu yıl da 50 öğrencimiz bu uygulamadan faydalanacaktır” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ddd
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
26 Nisan, 2026 15:13 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse: Esnaf turizm bilincinden uzak, sadece günü kurtarıyor

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Antalya’da Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından düzenlenen 4. TÜRSAB Turizm Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Safranbolu’daki turizm yapısı ve esnaf yaklaşımına yönelik dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Köse, kentteki esnafın turizm bilincinin yeterli düzeyde olmadığını ifade ederek, “Şehirde esnaf sanki öyle özel bir kentte turizm yapıyor gibi değil. Bence turizmci bile değil. Tarihi binalarda konak, restoran işletiyorlar ama turizmle zerre alakaları yok” dedi.

Konuşmasında turizmde nicelikten ziyade niteliğin önemli olduğunu vurgulayan Köse, “Bizim derdimiz gelen turistin sayısı değil, niteliği çok kıymetli” ifadelerini kullanarak, daha butik ve seçkin grupları hedeflediklerini belirtti.

Safranbolu’ya yılda 1,5 milyon turist geldiğine dair söylemlerin gerçeği tam yansıtmadığını dile getiren Köse, kentte yaklaşık 4 bin yatak kapasitesi bulunduğunu ve günübirlik ziyaretlerle bu sayılara ulaşılabileceğini söyledi. Köse, “Ama derdimiz sayılar olmamalı. Sayılardan daha öte nitelikli ve alım gücü yüksek kesim olmalı” diye konuştu.

Tarihi kentlerde kitle turizminin uygun olmadığını ifade eden Köse, “Bizim gibi tarihi kentler kitle turizmini kaldıracak kentler değil. Çok fazla yükü var. Küçük ve butik grupların gelmesi bizim için daha iyi” dedi.

Tanıtım çalışmalarının bu doğrultuda sürdüğünü belirten Köse, belediye olarak Turizm İşletmecileri Derneği ile birlikte Safranbolu’nun tanıtımı için çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Ancak altyapı, hizmet ve ürün kalitesinde eksiklikler olduğunu da vurgulayarak, “Siz kent olarak hazır değilseniz, istediğiniz kadar nitelikli turist gelsin bir kez gelir, bir daha gelmez” ifadelerini kullandı.

Kültürel mirasın korunması konusunda da eksiklikler bulunduğunu söyleyen Köse, esnafa yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Şehirde esnaf sanki öyle özel bir kentte turizm yapıyor gibi değil bence turizmci bile değil. İnsanlar, tarihi binalarda konak işletiyor, restoran işletiyor ya da taksicilik yapıyorlar ama turizmle zerre alakaları yok. Gelen misafirlere nasıl davranmaları gerektiğini bilmiyorlar. Ya da elindeki eseri nasıl gelen misafirlere daha iyi nasıl pazarlarım kafası yok. O sadece para kazanmak ve günü kurtarmak derdinde.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin