Reklam
Reklam
500 jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
21 Haziran, 2024 14:55 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR’in Meslek Okuluna 50 Öğrenci Alınacak

Demir Çelik endüstrisine yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kardemir A.Ş. arasında 3 yıl önce hayata geçirilen ve her yıl artan ilgi ile devam eden ‘İkili Mesleki Eğitim’ uygulamasına bu yıl 3 dalda toplam 50 öğrenci alınacak. 14 Haziran’da başlayan başvurular 30 Haziran’da sona erecek.

Not ortalaması 85 ve üzerinde olanların başvuru yapabildiği uygulamada, Makine bakım onarım 20, Kaynakçılık 20, İş makineleri bakım onarım 10 olmak üzere toplamda 50 öğrenci beceri testi ve mülakatlarla başarı gösterenler yeni dönemde 2 gün okulda 3 gün Kardemir’de mesleki eğitime alınacak.

Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İkili Mesleki Eğitim Uygulamasına ilişkin yaptığı değerlendirmede “2021 yılında KARDEMİR Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yaptığımız iş birliği protokolü ile bugüne kadar 100’ü aşkın öğrencimiz bu uygulamadan faydalandı. 2024-2025 eğitim öğretim döneminde ise tekrardan İkili Mesleki Eğitim Uygulaması ile 50 öğrencimizi daha uygulamadan faydalandırmak üzere adımlarımızı attık. Uygulamadan faydalanmak isteyen öğrencilerimiz 30 Haziran’a kadar Kardemir’in internet sitesi üzerinden online kayıtlarını yaptırabilir” dedi

Akbaş, “Ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve gençlerin istihdamının sağlanmasında büyük önem arz eden mesleki ve teknik eğitime atfedilen değer Bakanlığımızın belirlemiş olduğu yeni hedeflerle daha da artırılmıştır. İlimizin mesleki eğitimdeki kalitesini artırmak ve mesleki eğitim öğrencilerimizin nitelikli ve gelişime açık bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak en önemli görevlerimizdendir. Öğrencilerimizin gerçek iş ortamlarında kalma sürelerini artırmayı hedefleyen iş birliği ile gün geçtikçe artan kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması konusunda geçtiğimiz dönemde ciddi adım atmış bulunuyoruz. İnşallah bu yıl da 50 öğrencimiz bu uygulamadan faydalanacaktır” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alapli osbde ilk genel kurul heyecani OxMVdrL3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı OSB’de ilk Genel kurul heyecanı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nin geleceğini şekillendirecek ilk genel kurul seçimi yapıldı.

Alaplı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’nde görev alacak 15 üyeden 9’u, Alaplı Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurulda seçildi.

Selçuk Köksal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Alaplı OSB’de faaliyet gösteren 28 firmanın temsilcisi oy kullandı.

Çarşaf liste usulüyle yapılan seçimde 9 asil ve 9 yedek üye belirlendi. Dokuzuncu sırada iki adayın aynı oyu alması nedeniyle kura çekimine gidildi. Yapılan kura sonucu Haluk Atlay, asil listede yer almaya hak kazandı.

Seçim sonucunda asil üyeliklere;Sezer Bakır,Yaşar Eroğlu,İrfan Özdemir,Metin Gül,Ayhan Akman,İsmail Sevimli,Erdinç Saraç,Beytullah Başaran ve Haluk Atlay seçildi.

Selçuk Oktay ise, Zonguldak Valiliği tarafından belirlenecek 6 üyeyle birlikte toplam 15 kişilik müteşebbis heyetinin, kendi arasından Yönetim Kurulu’nda görev yapacak 3 üyeyi belirleyeceğini söyledi. Valilik tarafından atanacak 2 üyeyle birlikte yönetim kurulunun toplam 5 kişiden oluşacağı ifade edildi.

Kaymakam Selçuk Köksal, seçimin Alaplı iş dünyası ve ilçe ekonomisine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin