Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
22 Aralık, 2024 15:37 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR’den Enerji Altyapısı ile Geleceğe Yatırım

Kardemir A.Ş., üretim süreçlerini daha güvenli, verimli ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla modernizasyon projelerine hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda, ileri teknolojiyle yenilenen ve entegre enerji izleme sistemiyle donatılan Kuvvet Santrali 3,3 kV Ana Enerji Dağıtım Merkezi, düzenlenen törenle devreye alındı.

Kardemir A.Ş., enerji altyapısında gerçekleştirdiği modernizasyon projeleriyle sürdürülebilirlik ve verimlilik hedeflerine bir adım daha yaklaşıyor.

Şirketin üretim süreçlerini daha güvenli, verimli ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla modernize ettiği Kuvvet Santrali 3,3 kV Ana Enerji Dağıtım Merkezi, düzenlenen törenle devreye alındı. Kardemir Enerji Tesisleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törene; Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kardemir Genel Müdürü Dr. Dursunali Yaşacan, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gelis ve Enerji Tesisleri çalışanları katıldı.

KRİTİK ÜRETİM ALANLARINA MODERN ENERJİ ALTYAPISI

Kardemir’in enerji altyapısında bel kemiği olarak nitelendirilen 3,3 kV Ana Dağıtım Merkezi, Kok Fabrikaları, Yüksek Fırınlar ve Çelikhane gibi kritik üretim alanlarına enerji sağlıyor. 35 yılı aşkın süredir kullanılan eski ekipmanlar, modern ve güvenilir bir altyapıyla değiştirilerek üretimde kesintisizliği sağlama hedefi gerçekleştirildi.

Yeni SCADA sistemi sayesinde enerji yönetimi uzaktan kontrol edilebilir hale gelirken, iş sağlığı ve güvenliği açısından da önemli iyileştirmeler sağlandı. Çalışanların yüksek gerilimli alanlarda fiziksel olarak bulunma zorunluluğu büyük ölçüde azaltılarak, iş kazası riski en aza indirildi.

TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM İLE VERİMLİLİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Modernizasyonun ardından yenilenen enerji altyapısının, olası enerji kesintilerinden doğabilecek üretim kayıplarını minimuma indirerek verimliliği artırması bekleniyor. Ayrıca, bakım gerektirmeyen gaz izoleli ekipmanlar sayesinde arıza riski azaltılarak işletme maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf sağlanacak.

HÜSEYİN GELİS: “KARDEMİR İÇİN MAKSİMUM VERİMLİLİK VE GÜVENLİK SAĞLADIK”

Siemens Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Gelis, projeye ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kardemir ile bu önemli projede iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Müşteri odaklı vizyonumuz doğrultusunda, Kardemir’in ihtiyaçlarına uygun yüksek kaliteli teknolojik çözümler sunduk. Yenilenen enerji altyapısının, Kardemir’in üretim süreçlerini daha güvenli ve kesintisiz hale getireceğine inanıyoruz.”

PROF. DR. İSMAİL DEMİR: “ENERJİ ALTYAPISINDA MODERNİZASYON İLE GELECEĞE YATIRIM”

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, modernizasyon projesinin önemini vurguladı.

Demri, “Enerji altyapımızda gerçekleştirdiğimiz bu kapsamlı modernizasyon çalışmasıyla üretim süreçlerimizi ve iş sağlığı güvenliğimizi en yüksek standartlara ulaştırdık. Daha az enerji kaybı, daha yüksek güvenlik ve daha fazla verimlilik sağlayan bu projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza ve değerli iş ortağımız Siemens’e teşekkür ediyorum.”

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Kardemir, enerji altyapısındaki bu yenilikçi yatırımıyla çevresel sürdürülebilirlik ve operasyonel verimlilik hedeflerine bir adım daha yaklaşıyor. Şirket, modernizasyon projeleriyle geleceğe güçlü yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede alkollu surucu jandarma aracina carpti ehliyetine el konuldu EmrBn9iH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de alkollü sürücü jandarma aracına çarptı, ehliyetine el konuldu

Gümüşhane’de alkollü sürücünün kullandığı otomobil, İl Jandarma Komutanlığı’na girmeye çalışan jandarma aracına çarptı. Kazada yaralanan olmazken sürücünün ehliyetine el konuldu.

Kaza, gece saatlerinde Yenimahalle Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Gümüşhane’den Bayburt istikametine seyir halinde olan O.K. idaresindeki 29 AAU 305 plakalı otomobil, karşı yönden gelerek Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na giriş yapmak isteyen, içerisinde jandarma personelinin bulunduğu 29 JAA 057 plakalı araca yandan çarptı.

Kazada jandarma aracı içerisinde bulunan 2 personel ile otomobilde bulunan sürücü O.K. ve 1 yolcu kazayı yara almadan atlattı. Olay yerine sevk edilen ekiplerin yaptığı kontrolde otomobil sürücüsü O.K.’nin 0,79 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu belirlenen sürücünün ehliyetine el konulurken, O.K. ifadesinin alınması için emniyete götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin