Reklam
Reklam
67767887f3c8b
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
02 Ocak, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR’de Veda Yaşandı

Karabük Demir-Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), uzun yıllar boyunca emek harcayan ve alın teri döken 70 işçisine veda etti.

Özçelik-İş Sendika Başkanı Kenan Yılmaz, emekliliğe ayrılan işçilere olan minnettarlığını dile getirerek, “Kardemir ve aileleri için uzun yıllar boyunca zor şartlar altında çalışan, helalinden bir lokma kazanmak için çaba gösteren emeğin aslanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Şube Başkanı Kenan Yılmaz, “Emeklilik çalışanların hayatında önemli bir dönüm noktasıdır. Emekliye ayrılan işçilerin, bundan sonraki yaşamlarında sağlık, sıhhat ve huzur dolu bir hayat sürmeleri en büyük temennimizdir. Emeğin alın terinin karşılığı olarak, siz değerli arkadaşlarımızın emeklilik hayatının hayırlı olmasını diliyoruz“  diyerek, tüm işçilere iyi dileklerini iletti.

Törende, emekliye ayrılan işçilerin isimleri tek tek okunarak onurlandırıldı. Kardemir ailesinin bir parçası olarak uzun yıllar hizmet veren işçiler, şimdi yeni bir hayata adım atmış oldular. Kenan Yılmaz, işçilerin emekleriyle Kardemir’in büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunduklarını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ozel bireylerin gurur gunu ucXcmSBn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Özel bireylerin gurur günü

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen temsili askerlik uygulamasında 9 özel gereksinimli birey bir günlüğüne askerlik yaparak yemin etti.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen programda özel gereksinimli bireyler sabah saatlerinde aileleriyle birlikte Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na geldi. Büyük heyecan yaşayan temsili askerler, ilk olarak asker üniformalarını giydi.

Daha sonra asker tıraşı olan özel bireyler, jandarma personeli eşliğinde temel askerlik eğitimlerine katıldı. Eğitim alanında düzenlenen yürüyüş ve çeşitli uygulamalarda renkli görüntüler ortaya çıktı. Eğlenceli ve duygusal anların yaşandığı program kapsamında özel bireyler temsili olarak nöbet tuttu. Ardından yemek duası yapılarak aileleriyle birlikte öğle yemeği yenildi.

Programın devamında düzenlenen törende Türk bayrağına el basarak yemin eden temsili askerler, bir gün de olsa askerlik yapmanın gururunu yaşadı. Tören sonunda özel bireylere Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, Jandarma Kıdemli Albay Bilal Sarıdoğan ve il protokolü tarafından temsili terhis belgeleri takdim edildi.

“Evladımızın asker olduğunu da gördük”

Askerliğin yeğeninin hep hayali olduğunu söyleyen Serpil Öz, “Yeğenim bugün çok güzel bir askerlik yaptı. Allah bu duyguyu herkese nasip etsin. Çok sevindi, biz de onun adına çok sevindik. Askeriyemize, jandarmamıza çok teşekkür ederiz, bu günlerini de gördük” dedi.

Oğlu İbrahim Öz ile gurur duyduğunu ifade eden Zeki Öz de, “Çok mutluyuz, oğlum çok merak ediyordu askerliği. Bu günleri gördüğümüz için çok gururluyuz. Bize bu günleri gösteren herkese çok teşekkür ederiz. Oğlumu asker kıyafetleri içerisinde görünce çok duygulandım” diye konuştu.

“Hayallerim gerçekleşti”

1 günlüğüne temsili askerlik yapan ve çok mutlu olduğunu belirten Jandarma Er İbrahim Öz, “Sabah buraya geldik tıraş olduk. Jandarmamıza her şey için teşekkür ederim. Çok beğendim, çok mutlu oldum. Nöbet de tuttum çok güzeldi, hayalim de gerçekleşti çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

51 yaşında askerlik hayalini gerçekleştiren Uğur Demirci ise “Bugün burada yemek yedim, eğitim yaptım, gezdim. Eskiden asker olma hayalim vardı gidemeyince üzüldüm ama şimdi gitsem güzel olurdu. Bugün askerlik yaptım mutluyum” dedi.

Oğlu Uğur Demirci’yi asker kıyafetleri içerisinde görünce duygulandığını aktaran Ali Kemal Demirci ise “Oğlum bugün askerlik yaptı, mutluyum, gururluyum. Allah devletimize zeval vermesin. Askerimize zeval vermesin. Günümüz güzel geçti. 1975 doğumlu 51-52 yaş grubuna girmiş. Onu asker kıyafetleri içerisinde görünce mutlu oldum, gururlandım” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin