Karabük Postası tarafından
07 Ağustos, 2022 12:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kardemir’de 30 Öğrenci Daha İşbaşı Yapacak

Mesleki ve Teknik Eğitim öğrencilerinin gerçek iş ortamlarında kalma sürelerinin artırılması ve mesleki ve teknik eğitim kurumlarının sektör liderleri ile yoğun bir şekilde etkileşim hâlinde olmaları eğitim-istihdam-üretim üçgeninin güçlenmesi kapsamında Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Kardemir AŞ arasında geçen yıl imzalanan “İkili Mesleki Eğitim Uygulaması”nın bu yıl da devam edeceği öğrenildi. Karabük Postası’na konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” şiarıyla Ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve gençlerin istihdamının sağlanmasında büyük önem arz eden mesleki ve teknik eğitime atfedilen değer Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde açıklanan hedeflerle daha da artırılmıştır. İlimizin mesleki eğitimdeki kalitesini artırmak ve mesleki eğitim öğrencilerimizin nitelikli ve gelişime açık bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak en önemli görevlerimizdendir. Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bu doğrultuda iş dünyasının ihtiyaç duyduğu meslek ve alanlarda nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlamak ve çocuklarımıza güzel ve parlak bir gelecek sunmak amacıyla Ticaret ve Sanayi Odalarımız, Organize Sanayi Bölgesi ve Meslek Odalarımız başta olmak üzere bölgemizde bulunan farklı sanayi kollarında hizmet veren sanayi kuruluşlarımız ile iş birliği içerisinde hareket etmekteyiz ve sürekli iletişim halinde projeler yürütüyoruz, Meslek Liselerimizi birlikte şekillendiriyoruz. Onlara da buradan teşekkür etmek istiyorum. Bu çerçevede İlimizin büyük sanayii kuruluşlarından ve “fabrikalar kuran fabrika” unvanına sahip, şehrimizin ve ülkemizin sanayi lokomotifi Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Müdürlüğümüz arasında geçen yıl 16 Temmuz 2021 tarihinde “İkili Mesleki Eğitim Uygulamasına İlişkin Protokol” imzalanmıştı. Protokol ile Kardemir’in düzenlediği beceri eğitimi sınavları ve mülakatlarda başarılı olan 8.sınıftan mezun 30 (otuz) öğrencimiz 4 yıl boyunca mesleki eğitim yani teorik ve pratik eğitim yapmak üzere işletmeye kabul edilmişti. Bu yıl da iki bölüm üzerinden toplam 30 öğrencimiz daha Kardemir’de ‘İkili Mesleki Eğitim Uygulaması’ kapsamında değerlendirilecek” dedi. Akbaş, yeni dönem protokolünü bu hafta imzalamayı planladıklarını da söyleyerek, “Belirlenen meslek dallarında öğrenim gören öğrencilerimizin 2 gün okulda teori, 3 gün Kardemir işletmesinde uygulamalı eğitim imkânına, Kendilerine asgari ücretin %30’u kadar ücret, yemek, servis imkânları ve iş kıyafetleri verilecek, yani işletme personeli gibi bu imkânlardan faydalanacaktır. Teorik dersleri, bilgisayar dersleri ve yaşam bilgisi seminerleri, ve eğitim bitiminde Meslek Lisesi Diploması ve Ustalık Belgesi alma imkânı bulacaklardır. Yani bir anlamda tam donanımlı meslek elemanı olarak hayata atılmış olacaklardır” ifadelerine yer verdi. (Nurettin Acar)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin