Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 10:41 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR’de 106 işçi iş başı yaptı 

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarında (KARDEMİR) iş başı yapan 106 işçi eğitimlerinin ardından göreve başladı.
KARDEMİR ile Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbaşı eğitim programı kapsamında 01 Ekim 2018 tarihinde işbaşı yapan 106 personel tamamlanan oryantasyon eğitimlerinin ardından bugün çalışacakları bölümlerde göreve başladı.
İş yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi (İSGB) Modülü eğitimlerinin yanı sıra İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, Kalite Yönetim Sistemi, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, Enerji Yönetim Sistemi, Çevre Yönetim Sistemi, Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, KARDEMİR Yazılım Sistemleri ile ilgili eğitimlerini tamamlayan yeni personellere kişisel koruyucu donanım malzemeleri dağıtıldı. KARDEMİR Genel Müdürü Ercüment Ünal, yeni çalışmaya başlayan personellere yeni işlerinin hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi:
“Hepinizin işinize sahip çıkacağınıza ve özveride bulunacağına inancım tamdır. Özverili olmak başka bir şey, evinizde sizleri bekleyenlere karşı sorumlu olmanız başka bir şeydir. Dünyada ekonomik krizler olur, iki sene zarar edersiniz ama üçüncü sene bir kar edersiniz, bütün şirketlerde böyledir. O iki senelik zararınızı kapatırsınız. O iki senelik zararı bir senede kapatıyoruz ama sahada ölümlü iş kazası, uzuv kaybı gibi iş kazaları gerçekleştiğinde bu gibi durumları telafi edemiyoruz. Hepinizin belirli bir uzmanlığı, iş yapış şekli, mesleki deneyimi vardır ama burada yoğun üzerinde durduğumuz kurallar ve prosedürler vardır. Bu kurallar belirli bir yaşanmışlıkların sonuçları üzerine geliştirilerek düzenlenmiş prosedürlerdir. Zaten niteliklerinize baktığımızda bizlere sağlayacağınız fayda ile ilgili hiçbir endişem yok. Bir kısmınız belki bu tür fabrikalarda çalışmış olabilirsiniz. Fakat en çok üzerinde durduğum konu kurallardır. Bu kurallar sizin yol haritanızdır.”
Ayrıca Ünal işçilerin iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymaları konusunda sık sık uyarılarda bulunurken toplu fotoğraf çekiminin gerçekleşmesinin ardından işçiler çalışacakları bölümlerde iş başı yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin