Reklam
Reklam
6721e418e5021
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Ekim, 2024 10:47 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR Yeşil Enerji ve Savunma Sanayi Alanında 3.5 Milyar Dolar Yatırım Planlıyor

Türkiye’nin “fabrikalar kuran fabrikası” olarak bilinen Kardemir, savunma sanayisinde yerli alaşım üretimi için fizibilite çalışmalarına başlarken, yeşil enerji alanındaki yatırımlarını da hızlandırdı.

Şirket, lojistik, enerji ve yeni çelik haddehanesi gibi projelere uzun vadede toplam 3.5 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, SABAH’a verdiği demeçte, finansman maliyetlerinin yüksek olduğuna dikkat çekerek uluslararası yatırımcılarla ortaklık görüşmelerini gündemlerine aldıklarını belirtti. Kardemir’in stratejik hedeflerinden biri olarak savunma sanayiinde kullanılan titanyum ve nikel alaşımları üretmek için 600 milyon dolarlık altyapı kurulması gerektiğini aktaran Demir, yerli kaynaklarla maliyetlerin azaltılabileceğini ifade etti.

İHRACAT HAMLESİ

Demir, Kardemir’in demiryolu tekerleği ve ray üretiminde ihracata yöneldiğini belirtti. Şirket, 2023 yılında 30 milyon dolar ihracat gerçekleştirirken, yıl sonuna kadar Azerbaycan’a 17 milyon 640 bin dolar ve Cezayir’e 10 milyon 298 bin 600 euro değerinde ray ihraç etmeyi hedefliyor. Kardemir’in katma değerli ürünler üretme hedefi doğrultusunda, demir-çelik sektöründe ray ve teker üretimine ağırlık verilmesi planlanıyor.

YEŞİL ENERJİ YATIRIMLARI DEVREDE

Kardemir, karbon salınımını azaltmak amacıyla güneş ve rüzgar enerjisine yatırım yapmayı hedefliyor. Şirketin hidrojen enerjisi konusunda da öncü olmayı amaçladığını vurgulayan Demir, jeotermal projelere de ilgi duyduklarını belirtti. Kardemir, aynı zamanda Zonguldak bölgesinde lojistik altyapısını güçlendirmek için yeni liman yatırımlarını gündemine aldı.

YERLİ ÜRETİM VURGUSU

Demir, Türkiye’de yerli üretim konusunda sanayide bir direnç olduğuna işaret ederek Kardemir’de de yerli katkıyı artırmak istediklerini ifade etti. Kardemir’in döküm şirketi Kardökmak aracılığıyla uluslararası ihalelere yerli firmalarla katılabileceklerini belirten Demir, yerli firmaların bu tür projelere dahil edilmesinin pazarlık gücünü artırdığını ve şirkete önemli finansal katkı sağladığını söyledi.

Kardemir’in 2028 yılına kadar sürdürülebilir ve inovatif bir kuruluş olma hedefi doğrultusunda yatırımlarına devam edeceği ve yeni iş birlikleri arayışını sürdüreceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
veysel bilen kulubumuz istemedigi surece oyuncu satmamiz soz konusu olamaz SdByUFI3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Veysel Bilen: “Kulübümüz istemediği sürece oyuncu satmamız söz konusu olamaz”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen, kadrolarını büyük ölçüde korumak istediklerini ve istemedikleri sürece oyuncu satmayacaklarını söyledi.

Kurban Bayramı’nın 3. gününde Samsunspor Kulübü, geleneksel bayramlaşma programında taraftarlarla bir araya geldi. Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlenen bayramlaşma törenine çok sayıda taraftar katılırken, Samsunspor Yönetim Kurulu üyeleri tarafından taraftarlara çikolata ve meyve suyu ikram edildi.

“Kulübümüz istemediği sürece oyuncu satmamız söz konusu olamaz”

Samsunspor’un gelecek hedeflerinden bahseden Veysel Bilen, “Henüz geçen sezonun yorgunluğunu üzerimizden atmış değiliz. İnşallah bayramdan sonra hocamızın verdiği rapor doğrultusunda, başkanımızın liderliğinde, transfer komitemiz, futbol direktörümüz, teknik direktörümüz ve dış ilişkiler direktörümüzle beraber çalışmalar yoğun bir biçimde sürecek. Giden oyuncularımızın yerine yapılacak takviyeler ve kadromuzu güçlendirmek adına takviyeler yapılacak. Hedeflerimizi yakalayabilmek adına mutlaka 6-7 tane, öyle zannediyorum ki kadromuza katılan oyuncu olacak. Mevcut kadromuzu büyük bir aksilik olmazsa muhafaza etmek istiyoruz. Ama unutulmamalıdır ki her dönem bizim oyuncularımıza da dışarıdan talipliler olacaktır. Değerini bulan oyuncu mutlaka satılır. Onun yerine yeni oyuncu da alınabilir. Ama şu bilinmelidir ki kulübümüzün istemediği, başkanımızın istemediği sürece Samsunspor’dan herhangi bir oyuncuyu satmamız söz konusu olamaz” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren bayramlaşma programı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin