karabuk
İmsak 05:50
Güneş 07:14
Öğle 13:07
İkindi 16:15
Akşam 18:49
Yatsı 20:08
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
KAR 1
Berkay Doğan tarafından
28 Mayıs, 2025 14:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KARDEMİR ve MESCİER Sanayi Devleri Arasında

“Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2024” listesi  İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklandı.

Karabük merkezli iki köklü sanayi devi, bu prestijli listede kendine yer bularak hem şehrin hem de bölgenin gururu olurken,  İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde de üç Karabük Firması yer aldı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2024 listesinde, Karabük merkezli iki köklü sanayi kuruluşu yer aldı.

Karabük’ün gururu Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., listenin üst sıralarında yer alarak 28. sıraya yerleşti. Türkiye’nin ilk entegre demir çelik fabrikası olarak 1937 yılında kurulan Kardemir, bugün sadece Karabük’ün değil, Türkiye’nin ağır sanayideki en önemli aktörlerinden biri olmayı sürdürüyor.

Diğer bir önemli temsilci olan Mescier Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise 191. sıradan listeye girerek Karabük’ün sanayideki gücünü pekiştirdi. Yarım asrı aşkın üretim deneyimiyle sektörde kendine sağlam bir yer edinen Mescier, hem iç pazarda hem de ihracat alanında önemli başarılara imza atıyor.

İKİNCİ 500 LİSTESİNDE DE KARABÜK İMZASI

Karabük’ün sanayi potansiyeli sadece ilk 500 ile sınırlı kalmadı. İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan üç Karabük firması, bölgenin sanayideki yükseliş trendini gözler önüne serdi.

Boskay Metal San. ve Tic. Ltd. Şti.: Listenin 98. sırasında yer alarak dikkatleri üzerine çekerken,  Işık Çelik San. ve Tic. A.Ş.: 259. sıradan listeye girerek büyüme potansiyelini ortaya koydu. Saka Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. de 292. sırada listede yer aldı

KARABÜK TSO BAŞKANI ÇAPRAZ’DAN TEBRİK

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, bu başarıların ardından bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Karabük’ten listeye girerek hem şehrimizi hem de bölgemizi en iyi şekilde temsil eden firmalarımızı gönülden kutluyor, üretim ve istihdam alanındaki katkılarının artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Bu gurur Karabük’ündür.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
artvinde heyelan yamactan kopan kayalar tirda hasara yol acti Ny3WtLGS
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Artvin’de heyelan: Yamaçtan kopan kayalar tırda hasara yol açtı

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısı’nda meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan kaya parçalarının isabet ettiği park halindeki tırda maddi hasar oluştu.
Edinilen bilgiye göre, yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları, Sarp Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak için sıra bekleyen park halindeki bir tıra isabet etti. Heyelan nedeniyle tırın ön bölümünde maddi hasar meydana geldi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, ihbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Ekipler tarafından bölgede güvenlik önlemleri alınarak çalışma başlatıldı.
Öte yandan heyelanın ardından bölgede toplanan vatandaşlar, ikinci bir heyelan yaşanması üzerine kısa süreli panik yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin