Kardemir ulaştırma ve haberleşme şurasında yerini aldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2021 12:14 tarihinde yayınlandı
0
0

Kardemir ulaştırma ve haberleşme şurasında yerini aldı

(İHA) – 1945 yılından beri, belirli aralıklarla düzenlenen “Ulaştırma ve Haberleşme Şurası” bu yıl Atatürk Havalimanında düzenlendi. 12.’si düzenlenen şura ve fuar etkinliğinde KARDEMİR standı büyük ilgi gördü.
Türkiye’nin ilk ve tek demiryolu rayı ve tekerleği üreticisi konumunda olan KARDEMİR’den şura ile ilgili yapılan açıklamada “Lojistik, Mobilite ve Dijitaleşme” teması ile bir araya gelen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda ulusal ve uluslararası alanda firma ve misafirlerini standında ağırladı. T.C. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlik süresince, özellikle raylı ulaşımlar sektöründen birçok kamu ve özel şirket ile temaslar kuruldu” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada ayrıca, şurada kurulan standa ziyaretler gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, T.C. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı n Adil Karaismailoğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Metin Akbaş şirketin raylı ulaşımlar alanındaki son çalışmaları ve çelik üretimi hakkında detaylı bilgiler aldı. Etkinliğin son gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel oturumunda da yer alan şirketimiz, ülkemizin ulaştırma ve haberleşme alanındaki yeni yatırımları ve gelişmeleri hakkında bilgi sahibi oldu” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
destej
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
20 Nisan, 2026 13:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te yatırımcılara sunulan fırsatlar anlatılacak

Batı Karadeniz’de faaliyet gösteren işletmelere yönelik önemli bir destek programı için bilgilendirme toplantısı düzenleniyor. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi ve Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş (SoGreen) Programı kapsamında gerçekleştirilecek toplantıda, bölgedeki yatırımcılara sunulan fırsatlar detaylı şekilde anlatılacak.

Toplantı, 22 Nisan 2026 Çarşamba günü saat 14.00’te Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılacak. Etkinlik, özellikle Karabük ili ve TR81 Bölgesi’nde faaliyet gösteren KOBİ ve işletmeleri kapsıyor.

Program kapsamında SoGreen Geri Ödemeli Finansman Desteği ile 2,5 milyon TL’den 7,5 milyon TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı sunulurken, Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ile yatırımcılara çeşitli vergisel avantajlar ve teşvik unsurları sağlanıyor.

Bilgilendirme toplantısında; yeşil dönüşüm yatırımları, enerji verimliliği uygulamaları, çevre dostu üretim süreçleri ile kadın ve genç istihdamını destekleyen projeler başta olmak üzere birçok alanda sunulan destekler ele alınacak. Ayrıca katılımcılara, teşvik mekanizmalarından nasıl yararlanabilecekleri konusunda da kapsamlı bilgiler verilecek.

Yetkililer, bölgedeki işletmelerin rekabet gücünü artırmayı ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan programa tüm ilgilileri davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin