Reklam
Reklam

KARDEMİR Tarihinde Bir İlk

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Aralık, 2015 15:10 tarihinde yayınlandı
0

Kardemir A.Ş. 7 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirdiği üretimle, tarihinde ilk kez 2.000.000 ton üretim seviyesini aştı
10 Eylül 1939 tarihinde 150.000 tonluk kapasite ile üretime başlayan Kardemir, 7 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirdiği üretimle, tarihinde ilk kez 2.000.000 ton üretim seviyesini aştı.
1995 yılında 500.000 ton kapasite ile özelleştirilen ve sürdürdüğü yatırımlar ile özelleştirme sonrası her yıl üretimlerini artıran Kardemir, dünya demir çelik sektöründe önemli bir ölçüt olan üretim seviyesini yakalamış oldu.
Yönetim Kurulu Başkanı, Başkanvekili, Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu anı fotoğrafı çekiminde duygularını ifade eden Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz, gelinen bu seviyenin Kardemir, Karabük ve Ülkemiz için çok değerli anlamlar taşıdığını söyledi.
Kardemir’in kuruluşundan itibaren ülkemiz sanayi ve ekonomi tarihinin yaşadığı tüm evreleri yaşayarak gelişip büyüdüğüne dikkat çeken Genel Müdür Uğur Yılmaz, “Kardemir bu günlere gelirken emeği geçen, katkıda bulunan herkese, Türkiye Cumhuriyetinin bir mühendisi olarak şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Dünyada çelik üretiminin %85’inin temsil edildiği Dünya Çelik Birliği’ne üye olabilmek için bile 2.000.000 ton ve üzerinde üretim yapma şartının arandığına dikkat çeken Yılmaz, bu durumun oluşmasında üretim stratejilerini mükemmel bir şekilde çalışma ortamına yansıtan çalışanların katkısının her zaman olduğu gibi çok büyük olduğunu söyledi.
Yılmaz “ Çok kısa bir süre sonra gelecek yeni bir yılda, yeni umutlarımızın, başarılarımızın, Karabük’ümüze, Bölgemize ve Ülkemize güzellikler, hayırlar getirmesini diliyorum.
Bu anı yaşamamıza katkıda bulunan, destek veren, emeği geçen herkese, Yönetim Kurulu Başkanımız, Başkan Vekilimiz ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Çelik-İş Sendikamızın Değerli Yöneticilerine ve tüm Kardemir çalışanlarına candan teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Daha yüksek hedeflere de yine birlikte ulaşmayı diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Amasya’da 65. Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı

amasyada 65 kiraz tesvik yarismasi yapildi pxHFc3zK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Türkiye’nin en eski kiraz teşvik yarışması Amasya’da 65 yıldır gerçekleştiriliyor. Geçen yıl bahçelerde yaşanan zirai don afeti nedeniyle yapılamayan yarışmada üretimin bol olduğu bu yıl ilk üçe giren kiraz üreticilerine altın hediye edildi.

Kentte düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışma öncesi Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri bahçelerin yolunu tuttu. Titiz araştırmalar sonucu ödül almaya hak kazanan ürünler ile üreticileri belirlendi.

Birinci Alpaslan köyünden Yusuf Eser

Birinciliği Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünden Yusuf Eser kazandı. Yarışmaya ailesiyle birlikte gelen Eser, ödül çekini Amasya Valisi Önder Bakan’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci Aydınlık köyünden Hasan Hüseyin Erdem, üçüncü ise Ormanözü köyünden Murat Pamuklu üçüncü oldu. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen ödül törenine AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu ile diğer yetkililer de katıldı. Halk oyunları ekibinin sahne aldığı yarışmayı izleyen vatandaşlara paketler halinde kiraz dağıtıldı.

“Türkiye’nin en eski kiraz yarışması”

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Türkiye’nin en eski kiraz yarışmasını Amasya’da yapıyoruz. 1962 yılından bu yana 65 yıldır bu yarışma geleneksel olarak yapılıyor. Sadece geçen yıl zirai afeti don nedeniyle ağaçlar meyve vermediği için yarışma yapılamamıştı. Dereceye giren üreticilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekleniyor

Coğrafi işaretli Amasya kirazının Türk kirazı olarak tanındığını anlatan Cebeci, “Rusya, Almanya gibi ülkelere ilimizden kiraz ihracatı yapılıyor. Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekliyoruz” diye konuştu.

“1963’te dedemin diktiği kiraz ağaçlarından ürün alıyoruz”

Geleneksel yarışmanın bu yılki şampiyonu Yusuf Eser de, “1963 yılında dedemin diktiği kiraz ağaçlarını yetiştirerek ürün alıyoruz. Teknolojik gelişmeleri de takip ederek ailece üretim yapıyoruz. Bölgede kiraz üretiminin merkezi olmasını istediğimiz köyümüz Alpaslan’ın daha da gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Eser’in eşi Gülhanım Eser’de 65 yıldır süren yarışmanın bu yılki kazananın olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi”

Ömrü bahçelerde şifa kaynağı kirazlardan toplayarak geçen Sadiye Öztürk, yarışmanın kazananlarını alkışlayarak kutladı. Geçen yıl kiraza hasret kaldıklarını hatırlatan Öztürk, “Bir tane bile kiraz yemek nasip olmamıştı. Ama bu sene Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi. Bol kirazımız var. Her yere yetecek inşallah” şeklinde konuştu. Yarışmaya Çiğdemlik köyünde katılan Ertan Uzun ise, genç bir çiftçi olarak üretim yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin