Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Nisan, 2022 14:13 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR, Kar Payı Dağıtacak

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), özelleştirme sonrası hissedarlarına en yüksek kar payı dağıtımını yapacak.

KARDEMİR’in Kamu Aydınlatma Platformu’nda yayımlanan açıklamasına göre, yönetim kurulu tarafından sunulan geçen yılın karından pay dağıtımı teklifi, son yapılan olağan genel kurul toplantısında kabul edildi.

Geçen yıl 3,85 milyar lirayla tarihinin en yüksek karını elde eden KARDEMİR, hisse başına 0,8772 lira kar payı dağıtacak.

Brüt 1 milyar Türk lirasını bulacak kar dağıtımı ödemesi, 30 Haziran ve 30 Kasım tarihlerinde iki taksit halinde yapılacak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
denet
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
08 Mayıs, 2026 13:53 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te gübre takip sistemi ile sıkı denetim

Karabük’te tarımsal üretimde kullanılan gübrelerin üretimden çiftçiye ulaşıncaya kadar geçen sürecin dijital ortamda izlenmesini sağlayan Gübre Takip Sistemi (GTS) ile denetimler sıklaştırıldı. Sistem sayesinde gübrelerin kaynağı, hareketi ve piyasaya arz süreci karekod ve DNA barkod teknolojileriyle anlık olarak takip ediliyor.

GTS uygulaması kapsamında DSPN cihazı kullanılarak, GTS yetkili teknik ekipleri ile Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ortak denetimler gerçekleştiriyor. Üretim tesisleri ve gübre bayilerinden alınan numuneler laboratuvarlarda analiz edilerek ürünlerin standartlara uygunluğu ve güvenilirliği kontrol ediliyor.

Yetkililer, yürütülen çalışmalarla birlikte sahte ve standart dışı gübrelerin piyasaya girişinin engellenmesinin hedeflendiğini belirtti. Uygulamanın, hem çiftçilerin korunması hem de tarımsal verimliliğin artırılması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

GTS ile birlikte gübre sektöründe izlenebilirliğin güçlendiği, kayıt dışı ürünlerle mücadelenin daha etkin hale geldiği kaydedildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin