Kardemir ilk 6 aylık karını açıkladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Ağustos, 2017 13:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Kardemir ilk 6 aylık karını açıkladı

Kardemir 2017 yılı ilk altı aylık konsolide bilançolarını açıkladı. Cuma günü borsaya bildirilen bilançolara göre Kardemir beklentilerin üzerinde kar elde ederek yılın ilk yarısını 104 ,8 Milyon karlılıkla kapadı. Şirketin 2. Çeyrekteki net dönem karı 81 Milyon TL olan piyasa beklentisinin üzerinde 110,1 Milyon TL olarak gerçekleşti.

Kardemir’in satış gelirleri 2. çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %87,6 oranında artarak 997,7mn TL’ye yükselirken, satışların maliyeti ise %89,2 oranında artış kaydetti ve buna bağlı olarak brüt kar %78 artışla 136,4mn TL olarak gerçekleşti.

Kardemir bilançolarına ilişkin analistler tarafından yapılan değerlendirme şöyle; “ Kardemir’in brüt kar marjı maliyetlerdeki yüksek artış sebebiyle 0,7 puan düşüşle %13,7’ye geriledi. Şirketin operasyonel giderleri aynı dönemde %69 oranında artı ve 21,2mn TL oldu. Diğer faaliyetlerden de 5,6 Milyon TL gelir kaydedilmesi sonucu faaliyet karı %74,6 artışla 120,8mn TL olarak gerçekleşti. Kardemir’in faaliyet karı marjı 0,9 puan düşüşle %12,1’e gerilerken, finansman tarafında 2 çeyrek 2016’daki 32,6 Milyon TL’lik giderin oldukça altında 7,3 milyon TL’lik gider kaydedildi. Tüm bunların etkisiyle de vergi öncesi net kar 113,7 milyon TL seviyesinde gerçekleşirken, ana ortaklık net dönem karı da 110,1 milyon TL oldu. Geçen sene aynı çeyrekteki ana ortaklık net karı 31 milyon TL olan Kardemir’in 2. çeyrek rakamlarıyla beraber 6 aylık net karı ise 104,5 Milyon TL oldu. Güçlü gelir büyümesi ve iyileşen karlılıkla birlikte kur farkı giderlerinin azalması geçen yılın aynı dönemine göre net karda görülen %255’lik artışı sağlayan faktörler olarak dikkat çekti”.

Kardemir’in yılın ilk yarısında açıkladığı karlılık başta çalışanlar olmak üzere, hissedarlarda ve Karabük’te memnuniyet yarattı. Elde edilen karlılığın yılın kalan yarısında da devam etmesi halinde şirketin yıl sonunda çok daha güçlü bir kar açıklaması bekleniyor. 2015 ve 2016 yıllarında zarar açıklayan şirketin tekrar güçlü karlılıkları yakalaması yüzleri güldürdü.

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin