Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Ağustos, 2017 13:58 tarihinde yayınlandı
0

Kardemir ilk 6 aylık karını açıkladı

Kardemir 2017 yılı ilk altı aylık konsolide bilançolarını açıkladı. Cuma günü borsaya bildirilen bilançolara göre Kardemir beklentilerin üzerinde kar elde ederek yılın ilk yarısını 104 ,8 Milyon karlılıkla kapadı. Şirketin 2. Çeyrekteki net dönem karı 81 Milyon TL olan piyasa beklentisinin üzerinde 110,1 Milyon TL olarak gerçekleşti.

Kardemir’in satış gelirleri 2. çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %87,6 oranında artarak 997,7mn TL’ye yükselirken, satışların maliyeti ise %89,2 oranında artış kaydetti ve buna bağlı olarak brüt kar %78 artışla 136,4mn TL olarak gerçekleşti.

Kardemir bilançolarına ilişkin analistler tarafından yapılan değerlendirme şöyle; “ Kardemir’in brüt kar marjı maliyetlerdeki yüksek artış sebebiyle 0,7 puan düşüşle %13,7’ye geriledi. Şirketin operasyonel giderleri aynı dönemde %69 oranında artı ve 21,2mn TL oldu. Diğer faaliyetlerden de 5,6 Milyon TL gelir kaydedilmesi sonucu faaliyet karı %74,6 artışla 120,8mn TL olarak gerçekleşti. Kardemir’in faaliyet karı marjı 0,9 puan düşüşle %12,1’e gerilerken, finansman tarafında 2 çeyrek 2016’daki 32,6 Milyon TL’lik giderin oldukça altında 7,3 milyon TL’lik gider kaydedildi. Tüm bunların etkisiyle de vergi öncesi net kar 113,7 milyon TL seviyesinde gerçekleşirken, ana ortaklık net dönem karı da 110,1 milyon TL oldu. Geçen sene aynı çeyrekteki ana ortaklık net karı 31 milyon TL olan Kardemir’in 2. çeyrek rakamlarıyla beraber 6 aylık net karı ise 104,5 Milyon TL oldu. Güçlü gelir büyümesi ve iyileşen karlılıkla birlikte kur farkı giderlerinin azalması geçen yılın aynı dönemine göre net karda görülen %255’lik artışı sağlayan faktörler olarak dikkat çekti”.

Kardemir’in yılın ilk yarısında açıkladığı karlılık başta çalışanlar olmak üzere, hissedarlarda ve Karabük’te memnuniyet yarattı. Elde edilen karlılığın yılın kalan yarısında da devam etmesi halinde şirketin yıl sonunda çok daha güçlü bir kar açıklaması bekleniyor. 2015 ve 2016 yıllarında zarar açıklayan şirketin tekrar güçlü karlılıkları yakalaması yüzleri güldürdü.

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
AW724789 01
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 15:06 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ öğrencileri Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri, 4. Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı “Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgeselleri, Bozok Film Festivali’nden ödüllerle döndü. “Sarı Kanarya” birincilik, “Körebe” ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen festivalde, fakülte öğrencilerinin hazırladığı belgeseller jüri tarafından ödüle değer bulundu.
Festivalin En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanarak birincilik elde eden “Sarı Kanarya” belgeselinin yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Melike Kaya üstlendi. Film ekibinde Zübeyde Okuyan, Yaren Tunçtop, Ayten Oruç, Buse Doruk ve Beyzanur Ergül yer aldı.
Birincilik ödülü, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından Melike Kaya’ya takdim edildi.
Festivalde üçüncülük ödülünü ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yağmur Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Körebe” belgeseli kazandı. Belgeselin ekibinde Senanur Gündüz, Sümeyye Erdoğan, Melisa Yıldız, Muhammet Enes Çelik ve Semra Güler yer aldı.
“Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgesellerinin danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten yürüttü.
Gala gecesine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, oyuncular Haluk Piyes ve Yüksel Arıcı ile çok sayıda davetli katıldı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin önemli bir festivalde elde ettiği başarının üniversite adına gurur verici olduğunu belirterek, ödül kazanan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin