KARDEMİR Hisselerini Toplayan Merak Konusu Oldu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
6721ebb827960
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
30 Ekim, 2024 11:18 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR Hisselerini Toplayan Merak Konusu Oldu

KARDEMİR Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.‘nin (A grubu) hisseleri, Azimut Portföy Yönetimi A.Ş.‘nin kurucusu olduğu fonlar tarafından dikkat çekici bir alımla toplandı.

17 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen işlemde, 729.628 adet hisse ortalama 20,31 TL fiyat üzerinden satın alındı. Bu alım sonrasında Azimut Portföy’ün Kardemir’deki toplam pay oranı %5,08 seviyesine yükseldi.

Kamuoyuna yapılan açıklamada, bu işlemin ardından Azimut Portföy’ün KARDEMİR’in A grubu hisselerindeki sahiplik oranının %4,77’den %5,08’e çıktığı belirtildi. İşlem toplam tutarı 14,8 milyon TL olarak gerçekleşti. Azimut Portföy’ün bu hisseleri toplama stratejisi ve KARDEMİR’e olan ilgisi, piyasalarda merak uyandırıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
servis minibusu kaldirima carparak duragi yere serdi iki genc kizin saniyelerle kurtuldugu kaza ani FQeLkPPF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Servis minibüsü kaldırıma çarparak durağı yere serdi: İki genç kızın saniyelerle kurtulduğu kaza anı kamerada

Amasya’da hemzemin geçit yakınında servis minibüsü kontrolden çıkıp bir büfenin önündeki kaldırıma çarparak önüne kattığı durağı yere serdi. Kazadan saniyeler önce iki genç kızın hemzemin geçitten karşıya geçtiği görüldü. O anlar çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, Suluova ilçe merkezinde servis minibüsü, hemzemin geçide yakın kavşakta kontrolden çıkarak büfenin önündeki kaldırıma çarptı. Sonrasında önüne kattığı durağı yere serdi. Hemzemin geçide birkaç metre kala tekeri koparak durabilen minibüsün sürücüsü hafif şekilde yaralandı.

Sürücü alkollü çıktı

Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve acil sağlık ekipleri yönlendirildi. Sürücünün yapılan alkol ölçümünde 2.87 promil alkollü olduğu öğrenildi. Daha önceden de alkollü araç kullanmaktan dolayı hakkında işlem yapıldığı anlaşılan sürücüye 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanunun 48/5 maddesi gereğince 50 bin TL cezai işlem uygulanarak 2 yıl süreyle ehliyetine el konulduğu bildirildi.

İki genç kız saniyelerle kurtuldu

Kazadan saniyeler önce iki genç kızın hemzemin geçitten karşıya geçtiği görüldü. Fırtınanın etkili olduğu o anlarda kızların kazadan saniyelerle kurtulup panik yaşadıkları anlar da kaydedildi. Bir dakika sonra ise kazanın olduğu yerden trenin geçmesi muhtemel bir facia ile burun buruna kalınabileceğini gözle önüne serdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin