Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
23 Ekim, 2023 16:16 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR Seçimini Yaptı

KARDEMİR’in  yeni yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirildi

Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR)  Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir,  yönetim kurulu üyeleri, genel müdür Necdet Utkanlar ve pay sahipleri katıldı.

Sabah gruplarda yapılan adayların belirlenmesine ilişkin seçimlerin ardından öğleden sonra tümü üzerinde oylama yapıldı.

Yapılan oylama sonrası; A Grubundan  Prof. Dr. İsmail Demir, Fatih Mehmet Erkoç, Ömer Demirhan, Muhammet Ali Oflaz. B Grubundan Kamil Güleç Mustafa Aydın, D Grubundan Yusuf Canbolat seçildi.

Bağımsız üyelere ise  Prof. Dr. Arif Nihat Güllüoğlu, Prof. Dr. Ercüment Arvas, Hacı Abdullah Kaya, Prof. Dr. Mehmet Cahit Ensari seçildi.

Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezi’nde toplam hissedarlarının yüzde 33,4’ünün katılım sağladığı genel kurulun öğleden sonraki bölümünde şirket hissedarlarına hitaben bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Demir şunları söyledi:

“Jeopolitik riskler, parasal sıkışma enflasyonik eğilimler, büyümeyi yavaşlatmak ve enerji başka olmak üzere emtia fiyatlarındaki artışlar, 2022 yılının ekonomik gündeminin ilk sıralarında yer almıştır.

Kardemir”in işinin sorumluluğu ve sürdürülebilir bir şekilde yürütme konusundaki güçlü temelleri  yürütüldüğünü ve paylaşılabilir değer ürettiğimizi söylemekten gurur duyuyorum.  Kardemir’in güçlü işbirliği ve stratejisi ile birleşen yenilikçi girişimlerimiz sürdürülebilirlik alanındaki hedefimizi sağlamaktadır.  Yaşadığımız dönemler inişli ve çıkışlı yetkinlikleri sayesinde üretmeye, paylaşmaya devam ederken, sert esen rüzgarlara karşı başarılı duruşunu sürdürecektir.  Çevremize duyarlı ve saygılı bir üretim yaparken çalışanlarımıza değer katarken, onların Kardemir’e değer katmasını beklerken bir taraftan da çok daha farklı boyutlara doğru yol alan bir Kardemir düşünüyoruz. Hem İlin, hem bölge sanayicilerinin bilgi birikimleri, insan kaynağını önceleyen ülkemizi bu alanda daha ileri boyutlara taşıyacak, diğer bütün çevresi ile savunma sanayi ve diğer sektörlere de dokunan ürünler yapmak üzere bir gelecek planlıyoruz. En köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Kardemir’in buradaki rolünü özellikle vurgulamaya, Kardemir’in Cumhuriyet değerlerine, Cumhuriyet ve Türkiye’ye olan katkıları 86 yıl önce burada atılan temel ile hayat bulan bu tesisler ülkemizde demir çeliğin doğup büyümesine vesile olmuştur. Bölge ve ülke ekonomisine katkısı olan büyük bir değere dönüşmüştür.”

HUZUR HAKKI 60 BİN TL

Öte yandan, Kardemir Anonim Şirketi Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı net 60 bin TL olarak genel kurulda onaylandı. (Yusuf Korkmaz)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
orduda sel ve heyelan m7vr43Db
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’da sel ve heyelan

Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara yol açtı.

İlçede sağanak yağışlar etkili olurken, Tepealan Mahallesi’nde sel ve heyelanlar meydana geldi. Kot farkından dolayı arka tarafı bahçeye yakın olan bir evin içerisine giren sel suları, ön tarafta bulunan balkonundan caddeye aktı. Bu esnada evde bulunan eşyalar da caddeye savruldu. Vatandaşlar, balkonundan sel suları akan evi meraklı gözlerle inceledi. Yağışlarla birlikte bazı noktalarda heyelanlar da meydana geldi.

Bölgede incelemelerde bulunan Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede can kaybı ve yaralanma olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Korgan, “Bölgede büyük bir afet oldu. 2 araç göçük altında kaldı, onları çıkartacağız. Bir evimizi boşaltıyoruz. Halı sahamızı sel çamurla doldurmuş. Halkımıza geçmiş olsun. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sahadayız, iş makineleri çalışıyor. Gündüz olduğu için çok şükür can kaybı yok, bu da tek tesellimiz. Halkımızın yanındayız” dedi.

Bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin