KARDEMİR, Cezayir'e 11,8 Milyon Euroluk Ray İhracatı Gerçekleştirecek - Karabük Haber Postası
ray
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Mayıs, 2025 09:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR, Cezayir’e 11,8 Milyon Euroluk Ray İhracatı Gerçekleştirecek

KARDEMİR Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., yerli ve milli üretim vizyonuyla ihracat faaliyetlerini sürdürüyor.

Şirket, demiryolu rayı ürün grubunda Cezayir merkezli Infrarail firmasıyla 11 milyon 826 bin Euro tutarında yeni bir satış anlaşması imzaladı. Teslimatların, sözleşme tarihinden itibaren 5 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

KARDEMİR daha önce de, 11 Ekim 2024’te duyurulan ve 10 milyon 298 bin 600 Euro tutarındaki bir başka ray ihracatını 3 ay içinde başarıyla tamamlamıştı. Böylece şirket, Cezayir pazarındaki etkinliğini istikrarlı biçimde artırmış oldu.

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Ray, teker ve aks gibi katma değerli ürünlerimizin ihracatını artırarak dünya pazarlarında daha güçlü bir şekilde yer almayı hedefliyoruz. Yerli ve milli üretim anlayışımızla bu alanda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz,” dedi.

Entegre üretim yapısı ve gelişmiş lojistik kapasitesiyle ihracatta büyümeyi hedefleyen KARDEMİR, Türk sanayisinin dış ticaret vizyonuna katkı sunmayı sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cscscs
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Nisan, 2026 10:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Yetenek Taraması Programı Başladı

Karabük’te, Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında başladı. Program, Yenişehir Merkez Spor Salonu’nda uygulanmaya konuldu.

Çocukların sportif potansiyellerinin bilimsel yöntemlerle analiz edilerek uygun branşlara yönlendirilmesini amaçlayan program kapsamında çeşitli testler gerçekleştiriliyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan ve Şube Müdürü Lokman Mollaoğulları, çalışmaları yerinde inceleyerek antrenörlerden bilgi aldı. Güven, çocukların erken yaşta doğru spor branşlarına yönlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Program çerçevesinde öğrencilerin hız, dayanıklılık, esneklik ve koordinasyon gibi fiziksel özellikleri ölçülürken, elde edilen veriler doğrultusunda en uygun spor dallarına yönlendirme yapılması hedefleniyor.

Yetenek taramasına katılan öğrenciler ve aileleri ise uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin