blank
Fatma Tüfekçioğlu tarafından
06 Ocak, 2025 13:06 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KARDEMİR Çalışanlarını TÜİK Vurdu!

Asgari ücrete yapılan %30, emekli maaşlarına yapılan %15,75 ve memur ile memur emeklilerinin maaşlarına yapılan %11,54’lük zamların ardından, Özçelik-İş Sendikanın istediği %73’lük zam oranına Kardemir yönetiminin yaklaşımı merak ediliyor.

Hükümetin asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yaptığı zam oranlarının ardından, Kardemir çalışanlarının gözü Özçelik-İş Sendikası ile Kardemir yönetimi arasında başlayacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerine çevrildi.

Toplu iş sözleşmesi öncesi, Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Kardemir çalışanları için talep ettikleri zam oranını %73 olarak açıkladı. Ancak hükümetin asgari ücrete yaptığı %30, emekli maaşlarına yapılan %15,75 ve memur ile memur emeklilerine yapılan %11,54’lük zam oranları, işverenin bu taleplere nasıl yaklaşacağı konusunda soru işaretleri yaratıyor.

4  binden fazla Kardemir çalışanı, bu ay içinde başlaması beklenen toplu iş sözleşmesi görüşmelerine kilitlenmiş durumda. Sendikanın yüksek zam talebi, hükümetin yaptığı zam oranları ile kıyaslandığında dikkat çekici bir fark oluşturuyor.

ZORLU MÜZAKERELER KAPIDA

Sendika, işverenle masaya oturduklarında talep ettikleri %73’lük zam oranında ısrarcı olacaklarını açıkça ifade ederken,  Kardemir çalışanları, mevcut maaşlarının düşük olduğunu belirterek, talep edilen zam oranıyla ancak hayat standartlarını koruyabileceklerini dile getiriyor.

KARDEMİR ÇALIŞANLARININ BEKLENTİSİ BÜYÜK

Kardemir çalışanları ve aileleri, görüşmelerin sonucunu merakla bekliyor. Hükümetin maaş zamlarına kıyasla sendikanın talep ettiği oran arasındaki farkın, işverenin yaklaşımı üzerinde nasıl bir etkisi olacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

Özçelik-İş Sendikası ve Kardemir yönetimi arasında başlayacak görüşmelerin, çalışanların haklarını koruyacak bir uzlaşı ile sonuçlanması, hem çalışanlar hem de sendika tarafından büyük bir beklentiyle izleniyor.

KARDEMİR YÖNETİMİ VE ÇELİK-İŞ SENDİKASI UZLAŞIYA YAKIN MI?

Kardemir çalışanlarının hayat standartlarını koruyabilmesi adına kritik bir dönemeç olarak görülen bu toplu iş sözleşmesi sürecinin, taraflar arasında sağduyu ve yapıcı bir diyalogla ilerlemesi bekleniyor. Özçelik-İş Sendikası’nın çalışanların haklarını savunma konusundaki kararlılığı ve Kardemir yönetiminin bugüne kadar gösterdiği sorumluluk bilinci, müzakerelerin olumlu bir şekilde sonuçlanacağına dair umutları artırıyor. Çalışanlar, sendika ve yönetim arasındaki iş birliğiyle, uzlaşı temelinde çözüm bulunacağına olan inançlarını koruyor. Bu sürecin tüm taraflar için adil ve sürdürülebilir bir anlaşma ile neticelenmesi, hem Kardemir ailesi hem de bölge ekonomisi açısından önemli bir kazanım olacaktır.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ocak, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Eski belediye başkan yardımcısının cinayet şüphelisi yakalandı

Sürmene Belediyesi’nin önceki dönem Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın’ı Rize’de bıçakla öldüren şüpheli, Artvin’in Hopa ilçesinde kan izleri takip edilerek yakalandı.
Sürmene Belediyesi’nin bir önceki dönem Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın, V.Y. birlikte içerisinde bulunduğu 61 AFA 560 plakalı araçta bıçaklanarak yol kenarına bırakıldı. Rize’nin İyidere ilçesi Sarayköy Köyü sahilinde ağır yaralı halde bulunan Ali Aydın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Polis ekipleri, Artvin’in Hopa ilçesine kaçtığı belirlenen olayın şüphelisi V.Y.’nin içerisinde bulunduğu aracın tekerine Orta Hopa Mahallesi’nde ateş açtı. Bölgedeki kalabalıktan da istifade eden V.Y. yaya olarak kaçtı. Polis ekiplerinin araç çevresinde yaptığı incelemede tespit edilen kan izlerini takip etmesi sonucu, saldırıyla bağlantılı olduğu belirlenen V.Y., bölgede bulunan metruk bir binada yakalanarak gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin