Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Mayıs, 2016 14:51 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR A.Ş.’den Bir İlk Daha

KARDEMİR, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk ve tek, İŞKUR Eğitim Programı Projesi Uygulaması Kardemir’de başlarken,  eğitim görecek olan 53 Mühendis adayı  hem işe hem de hayata hazırlanacaklar

Kardemir, Karabük Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu Karabük İl Müdürlüğü arasında geçtiğimiz ay imzalanan İşbaşı Eğitim Protokolü kapsamında 53 mühendis adayı  Kardemir’de 1 yıl sürecek işbaşı eğitimine başladı.

Karabük Üniversitesinde farklı mühendislik dallarında öğrenim gören öğrencilerin işbaşı eğitimlerine başlaması nedeniyle Kardemir’de bir proje açılış toplantısı düzenlendi.

Kardemir Eğitim Kültür Merkezindeki programa; Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Türkiye İş Kurumu Karabük İl Müdürü Coşkun Güven, Kardemir Ünite Müdürleri, Karabük Üniversitesi akademik personelleri ile işbaşı eğitimi alınacak öğrenciler katıldı.

Başlatılan projeyle, Karabük Üniversitesinde mühendislik eğitimi gören öğrencilerin, üniversitede edindikleri teorik bilgileriTürkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Kardemir gibi büyük bir proseste uygulama fırsatı yakalayacaklarını belirten Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz, “Bu proje, ülkemizde Üniversite – Sanayi İşbirliğini bir adım daha öteye taşıyanörnek projelerden biridir” dedi.

İşbaşı eğitimine katılan öğrencilere Türk ve Dünya Demir Çelik Sektörü ile çeliğin hayatımızdaki rolü konularında ilk eğitimlerini de veren Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz öğrencilere “ Bu hayatınız boyunca elde ettiğiniz en önemli fırsatlardan biri ve belki de en önemlisidir” diye seslendi. Öğrencilerden bu fırsatı iyi değerlendirmelerini ve kendilerine değer katmalarını isteyen Genel Müdür Yılmaz; “ Çünkü sizler ilk örnekler olacaksınız. Başarılı olmak zorundasınız. Başarılı olursanız, sizden sonraki mühendis adaylarına da önayak olacak ve daha nitelikli birer mühendis olarak hayata atılacaksınız” diye konuştu.

Yılmaz, eğitime katılacak olan öğrenciler için Kardemir’de tüm hazırlıkların tamamlandığını, her bir öğrenci için birer eğitim koçu, birer proje sorumlusu ve birer İnsan Kaynakları Uzmanı belirlendiğini, tüm görevli personelin öğrenciler ile bire bir ilgilenerek onların bu eğitim programından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini kaydetti.

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve İŞKUR Karabük İl Müdürü Coşkun Güven’de yaptıkları konuşmalarda projenin önemine değinerek, öğrencilere başarı dilediler.

Proje açılışı,  öğrencilerin, kendileri için görevlendirilen Eğitim Koçları, Proje Sorumluları ve İnsan Kaynakları Uzmanlarının koordinasyon toplantısı ile son buldu.

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
yamac parasutuyle dere yatagina dusen vatandas 5 saatlik calismayla kurtarildi qsMnHudP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Yamaç paraşütüyle dere yatağına düşen vatandaş 5 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Çorum’da havada yamaç paraşütünün dolaşması sonucu dere yatağına çakılan sağlık personeli, jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışmasının ardından bulunarak yaralı kurtarıldı.

Olay, Merkez ilçeye bağlı Çalyayla köyü Koparanceviz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Kösedağ mevkiinden yamaç paraşütüyle havalanan 33 yaşındaki sağlık personeli Radi Aktaş, havada paraşütünün dolaşması sonucu irtifa kaybederek dere yatağına düştü. Kazanın ardından yaralanan paraşütçü, cep telefonuyla kendi konum bilgisini paylaşarak yetkililerden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Paylaşılan konuma doğru harekete geçen ekipler, olumsuz arazi şartları nedeniyle yaklaşık 5 saat süren çalışmanın neticsinde yaralıya ulaştı. Soğuktan korunmak ve donmamak için bazı kıyafetlerini çıkardığı belirlenen Aktaş’a olay yerinde ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Araçların ulaşamadığı sarp ve zorlu dere yatağından sedyeyle çıkarılan Aktaş, kurtarma ekipleri tarafından yaklaşık 1 kilometre taşınarak ambulansa ulaştırıldı. Sağlık ekiplerine teslim edilen sağlık personeli Aktaş, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda kırıklar olduğu belirtilen Aktaş tedavi altına alındı.

Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin