Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Mayıs, 2016 14:51 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR A.Ş.’den Bir İlk Daha

KARDEMİR, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk ve tek, İŞKUR Eğitim Programı Projesi Uygulaması Kardemir’de başlarken,  eğitim görecek olan 53 Mühendis adayı  hem işe hem de hayata hazırlanacaklar

Kardemir, Karabük Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu Karabük İl Müdürlüğü arasında geçtiğimiz ay imzalanan İşbaşı Eğitim Protokolü kapsamında 53 mühendis adayı  Kardemir’de 1 yıl sürecek işbaşı eğitimine başladı.

Karabük Üniversitesinde farklı mühendislik dallarında öğrenim gören öğrencilerin işbaşı eğitimlerine başlaması nedeniyle Kardemir’de bir proje açılış toplantısı düzenlendi.

Kardemir Eğitim Kültür Merkezindeki programa; Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Türkiye İş Kurumu Karabük İl Müdürü Coşkun Güven, Kardemir Ünite Müdürleri, Karabük Üniversitesi akademik personelleri ile işbaşı eğitimi alınacak öğrenciler katıldı.

Başlatılan projeyle, Karabük Üniversitesinde mühendislik eğitimi gören öğrencilerin, üniversitede edindikleri teorik bilgileriTürkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Kardemir gibi büyük bir proseste uygulama fırsatı yakalayacaklarını belirten Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz, “Bu proje, ülkemizde Üniversite – Sanayi İşbirliğini bir adım daha öteye taşıyanörnek projelerden biridir” dedi.

İşbaşı eğitimine katılan öğrencilere Türk ve Dünya Demir Çelik Sektörü ile çeliğin hayatımızdaki rolü konularında ilk eğitimlerini de veren Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz öğrencilere “ Bu hayatınız boyunca elde ettiğiniz en önemli fırsatlardan biri ve belki de en önemlisidir” diye seslendi. Öğrencilerden bu fırsatı iyi değerlendirmelerini ve kendilerine değer katmalarını isteyen Genel Müdür Yılmaz; “ Çünkü sizler ilk örnekler olacaksınız. Başarılı olmak zorundasınız. Başarılı olursanız, sizden sonraki mühendis adaylarına da önayak olacak ve daha nitelikli birer mühendis olarak hayata atılacaksınız” diye konuştu.

Yılmaz, eğitime katılacak olan öğrenciler için Kardemir’de tüm hazırlıkların tamamlandığını, her bir öğrenci için birer eğitim koçu, birer proje sorumlusu ve birer İnsan Kaynakları Uzmanı belirlendiğini, tüm görevli personelin öğrenciler ile bire bir ilgilenerek onların bu eğitim programından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini kaydetti.

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve İŞKUR Karabük İl Müdürü Coşkun Güven’de yaptıkları konuşmalarda projenin önemine değinerek, öğrencilere başarı dilediler.

Proje açılışı,  öğrencilerin, kendileri için görevlendirilen Eğitim Koçları, Proje Sorumluları ve İnsan Kaynakları Uzmanlarının koordinasyon toplantısı ile son buldu.

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin