Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
09 Mayıs, 2025 21:38 tarihinde yayınlandı
0

Kardemir, 2025 yılı ilk çeyreğinde 1,48 Milyar TL zarar bildirdi

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KRDMD), 2025 yılına ait ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımladı. Şirket, yılın ilk üç ayında 1 milyar 481 milyon TL zarar açıkladı.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1 milyar 149 milyon TL zarar açıklayan şirketin net zararı yıllık bazda yaklaşık yüzde 29 oranında artış gösterdi.

Şirketin satış gelirleri, 2024 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 15 azalarak 14 milyar 410 milyon TL olarak gerçekleşti. Esas faaliyetlerden elde edilen zarar ise 515 milyon TL oldu.

Kardemir’in faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) söz konusu dönemde 1 milyar 110 milyon TL olarak kaydedildi. Şirketin özkaynakları bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 oranında düşüş gösterdi.

Açıklamaya göre, Kardemir’in güncel piyasa değeri 27,3 milyar TL seviyesinde bulunurken, Piyasa Değeri / Defter Değeri (PD/DD) oranı 0,50 olarak belirlendi. Bu oran, Kardemir hisselerinin defter değerinin altında işlem gördüğüne işaret ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bce7458a 28fc 4e5d 84ad e8ecf35a27aa
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
04 Haziran, 2026 12:46 tarihinde yayınlandı
0

Okul Sporları Küçük Erkekler Futbol Türkiye Birinciliği Karabük’te Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Okul Sporları Küçük Erkekler Futbol Türkiye Birinciliği müsabakaları Karabük’te başladı.

4-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyona Türkiye’nin 8 farklı ilinden yaklaşık 200 sporcu katılıyor. Müsabakaların açılış seremonisi Onur Futbol Sahası’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Açılış programına Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, ilçe müdürleri, şube müdürleri, antrenörler ve sporcular katıldı.

Programda konuşan İl Müdürü Coşkun Güven, Türkiye’nin dört bir yanından Karabük’e gelen sporcuları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm takımlara başarılar diledi. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ise okul sporlarının gençlerin fiziksel ve sosyal gelişimindeki önemine vurgu yaparak organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış seremonisinin ardından başlayan müsabakalarda takımlar Türkiye şampiyonluğu için mücadele edecek. Karabük’te 4-8 Haziran tarihleri arasında devam edecek organizasyon sonunda dereceye giren takımlar ödüllerine kavuşacak

Bizi sosyal medyadan takip edin