Kardemir, 2025 yılı ilk çeyreğinde 1,48 Milyar TL zarar bildirdi - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
09 Mayıs, 2025 21:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Kardemir, 2025 yılı ilk çeyreğinde 1,48 Milyar TL zarar bildirdi

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KRDMD), 2025 yılına ait ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımladı. Şirket, yılın ilk üç ayında 1 milyar 481 milyon TL zarar açıkladı.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1 milyar 149 milyon TL zarar açıklayan şirketin net zararı yıllık bazda yaklaşık yüzde 29 oranında artış gösterdi.

Şirketin satış gelirleri, 2024 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 15 azalarak 14 milyar 410 milyon TL olarak gerçekleşti. Esas faaliyetlerden elde edilen zarar ise 515 milyon TL oldu.

Kardemir’in faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) söz konusu dönemde 1 milyar 110 milyon TL olarak kaydedildi. Şirketin özkaynakları bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 oranında düşüş gösterdi.

Açıklamaya göre, Kardemir’in güncel piyasa değeri 27,3 milyar TL seviyesinde bulunurken, Piyasa Değeri / Defter Değeri (PD/DD) oranı 0,50 olarak belirlendi. Bu oran, Kardemir hisselerinin defter değerinin altında işlem gördüğüne işaret ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda yagmur sonrasi gokkusagi soleni lxcn4tf1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yağmur sonrası gökkuşağı şöleni

Bolu’da etkili olan sağanak yağışın ardından gökyüzünde oluşan gökkuşağı, kentte görsel şölen sundu.

Akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık bir saat süren sağanak yağışın ardından ortaya çıkan gökkuşağı, şehrin birçok noktasından görüldü. Renkli görüntüler vatandaşların ilgisini çekerken, vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kayıt aldı. Kısa süreliğine etkili olan gökkuşağı, izleyenlere güzel anlar yaşattı.

Öte yandan yetkililer, Bolu’da yağışların aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin