Kardemir, 2025 yılı ilk çeyreğinde 1,48 Milyar TL zarar bildirdi - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
09 Mayıs, 2025 21:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Kardemir, 2025 yılı ilk çeyreğinde 1,48 Milyar TL zarar bildirdi

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KRDMD), 2025 yılına ait ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımladı. Şirket, yılın ilk üç ayında 1 milyar 481 milyon TL zarar açıkladı.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1 milyar 149 milyon TL zarar açıklayan şirketin net zararı yıllık bazda yaklaşık yüzde 29 oranında artış gösterdi.

Şirketin satış gelirleri, 2024 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 15 azalarak 14 milyar 410 milyon TL olarak gerçekleşti. Esas faaliyetlerden elde edilen zarar ise 515 milyon TL oldu.

Kardemir’in faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) söz konusu dönemde 1 milyar 110 milyon TL olarak kaydedildi. Şirketin özkaynakları bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 oranında düşüş gösterdi.

Açıklamaya göre, Kardemir’in güncel piyasa değeri 27,3 milyar TL seviyesinde bulunurken, Piyasa Değeri / Defter Değeri (PD/DD) oranı 0,50 olarak belirlendi. Bu oran, Kardemir hisselerinin defter değerinin altında işlem gördüğüne işaret ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dikkat dagitan ortama ragmen dikkat cekmeyi basardilar CWuqJHIv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Dikkat dağıtan ortama rağmen dikkat çekmeyi başardılar

Bartın’da kent meydanında gerçekleşen sessiz kitap okuma etkinliğine katılanlar, çevredeki ses ve gürültüye rağmen pür dikkat kitap okuyarak, dikkat çekmeyi başardı.

Kültür ve Turizm bakanlığı organizesiyle ve 62. Kütüphane Haftası nedeniyle 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen sessiz kitap okuma etkinliği, Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. İl Halk Kütüphanesi girişimiyle düzenlenen etkinliğe kütüphaneciler, öğrenciler, izciler, gençlik liderleri ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar meydandaki, oynayan çocukların sesi, lunaparktaki çarpışan araç ve salıncakların gürültülerine rağmen 30 dakika boyunca kitap okudu. Dikkat dağıtan ortama rağmen pür dikkat, kitaplarını okuyan grup, alandan geçen bazı insanların dikkatini çekmeyi başardı. Kitap okuyanları gören vatandaşlardan kimisi dikkatle kitap okuyanlara bakarken, kimileri ise cep telefonu ile etkinliği görüntüledi. Bazıları ise alanda bulunan gezici kütüphaneden bir kitap alarak, grubun arasına karıştı.

Etkinlik hakkında bilgi veren İl Halk Kütüphanesi Müdürü Tülay Erduran, ’’Tüm Türkiye genelinde 62. Kütüphane Haftası nedeniyle eş güdümlü olarak Sessiz Kitap Okuma etkinliği düzenlendi. Bartın Halk Kütüphanesi olarak kitap okuma etkinliğini, Bartın Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdik. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Meydanda 30 dakika boyunca sessizce kitap okuyan grup, etkinlik sonunda sessizce alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin