Karda drift eğlencesi pahalıya patladı, 32 bin 233 lira ceza yedi - Karabük Haber Postası
karda drift eglencesi pahaliya patladi 32 bin 233 lira ceza yedi T3YJ8Tg4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Karda drift eğlencesi pahalıya patladı, 32 bin 233 lira ceza yedi

Ordu’nun Akkuş ilçesinde karla kaplı zeminde drift atan sürücü, ihbar üzerine harekete geçen ekipler tarafından yakalanarak kendisine 32 bin 233 lira para cezası kesildi.

Akkuş İlçe Emniyet Amirliği Trafik Tescil Büro ve Denetleme ekipleri gelen bir ihbarı değerlendirerek harekete geçti. Ekipler Merkez Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bir grup gencin otomobilleriyle karla kaplı zeminde drift yaptığını tespit etti.

55 ER 081 plakalı otomobil sürücüsü olduğu öğrenilen M.A.’ya kar altında drift attığı gerekçesiyle 32 bin 233 lira para cezası kesildi.

Diğer taraftan drift atan sürücüyü ise çevredeki arkadaşlarının cep telefonu kamerasıyla kaydettiği görüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
basin karti12
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Nisan, 2026 17:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Basın Kartı Resmi Kimliktir: Çiftçi’den Kolluk Kuvvetlerine Net Talimat

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, basın kartının resmi kimlik niteliğine ilişkin önemli bir açıklamada bulunarak, kolluk kuvvetlerine yönelik dikkat çeken bir talimat verdi.

Bakan Çiftçi, basın kartının yalnızca mesleki bir belge değil, aynı zamanda resmi kimlik belgesi olduğunu vurgulayarak, gazetecilerin görevlerini yerine getirirken herhangi bir mağduriyet yaşamaması gerektiğinin altını çizdi.

Basın Kartı Resmi Kimlik Statüsünde

Açıklamada, basın kartının gazetecilere mesleki faaliyetlerini yürütürken çeşitli yetki ve kolaylıklar sağladığı belirtilirken, bu kartların Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verildiği ifade edildi.

13 Ekim 2022 tarihinde Basın Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeyle birlikte basın kartının “resmi nitelikte bir kimlik belgesi” olduğunun açıkça hükme bağlandığı hatırlatıldı.

Tüm Kurumlar Tarafından Geçerli

Basın Kartı Yönetmeliği’ne de dikkat çekilen açıklamada, basın kartlarının tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilmesi gereken bir kimlik belgesi olduğu vurgulandı.

Bu kapsamda basın kartlarının kimlik tespiti süreçlerinde resmi kimlik olarak kullanılabileceği ifade edildi.

Kolluk Kuvvetlerine Açık Talimat

Bakan Çiftçi, usulüne uygun şekilde düzenlenmiş basın kartını ibraz eden kişilerden kolluk birimleri tarafından ayrıca bir kimlik belgesi talep edilmemesi gerektiğini belirtti.

Açıklama, sahada görev yapan gazeteciler açısından önemli bir güvence olarak değerlendirilirken, basın özgürlüğü ve kamusal denetim açısından da kritik bir adım olarak yorumlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin