KARÇEV toplantısı Vali Gürel başkanlığında yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Eylül, 2022 08:01 tarihinde yayınlandı
0
0

KARÇEV toplantısı Vali Gürel başkanlığında yapıldı

Karabük Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV) toplantısı, Vali Fuat Gürel Başkanlığında, Yenice Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı.
Yenice Belediyesine ait Ihlamur Terasta yapılan KARÇEV toplantısına Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Yenice Kaymakamı Gizem Yandımata, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Ovacık Belediye Başkanı Yakup Narter, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Yortan Belediye Başkanı Ali Şık, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Öztürk ile Birlik Müdürü Ahmet Işık katıldı.
Katı atık bertaraf tesisinin çalışmaları hakkında Birlik Müdürü Ahmet Işık tarafından bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda atık sahasına çöp taşıma ve nakliye konusu görüşüldü.
Toplantı karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda bozulan tarim arazileri cezasiz kalmadi 48 islem uygulandi qanetWpf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da bozulan tarım arazileri cezasız kalmadı: 48 işlem uygulandı

SAMSUN (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun’da bozulan 16 bin 895 m2 tarımsal alan için 48 adet cezai işlem uyguladı.

Samsun’da 2025 yılında yapılan tarımsal arazi çalışmaları kapsamında 39 adet tarımsal amaçlı kullanım izni alındı. Bozulan tarımsal alan nedeniyle ise 48 adet ceza kesilirken, bozulan tarımsal alanın büyüklüğü ise 16 bin 895 m2 olarak dikkat çekti. Bu bozulan alanlar için toplam 963 bin TL ceza yazıldı. Öte yandan, tarımsal amaçlı su kullanım izni için 759 adet başvuru yapılırken, 823,3 hektar alan için izin verildi. Nitrat ve su kirliliğini izleme kapsamında yapılan analiz sayısı da 683’e ulaştı.

Ayrıca Tarım ve Orman Samsun İl Müdürlüğü tarafından su tasarrufu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, su tasarrufu ile ilgili olarak öğrencilere yönelik çalışmalar yürütülüp, 91 okulda toplam 7 bin 344 öğrenciye ulaşılarak eğitim verildi. Sulama verimliliğini artırmak amacıyla ilçe müdürlükleri aracılığıyla toplam 5 bin 299 çiftçiye de eğitim verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin