KARDEMİR’e bağlı Karabük Çelik Yapı İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARÇEL), küresel pazardaki rekabet gücünü artırmak gayesiyle Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinde 41 dönümlük yer satın aldığını açıkladı.
Şirketten yapılan açıklamada, “1966 yılında, yaklaşık 80 bin metrekarelik alanda ülkemizin birinci çelik konstrüksiyon atölyesi olarak kurulan KARÇEL AŞ., yurdumuzun farklı bölgelerinde endüstriyel tesisler, binalar, demiryolu ve karayolu köprüleri, demiryolu vagonları, çimento fabrikaları, liman ve tersane vinçleri üzere büyük projelere imza atmıştır” denildi.
Şirketin, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinde satın alınan 41 bin 249 metrekarelik arazinin 23 bin 479 metrekaresini üretim alanı alanı olarak kullanacağını ve ileri teknolojiye sahip katma bedelli çelik konstrüksiyon ile vinç ve teknolojik ekipman eserleri imalatı gerçekleştireceği belirtildi.
“KARÇEL AŞ., yeni yatırımıyla birlikte hali hazırda ithal edilen teknolojik ekipman eserlerinin yurt içinde imalatını gerçekleştirerek cari açığın azalmasına da büyük katkı sağlayacaktır” denilen açıklamada şu sözlere yer verildi: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın lokal kalkınma atağı ile başlatmış olduğu istihdama ve üretime katkı sağlayacak vizyon projelerini desteklemekte olan KARÇEL, ileri teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge temelli yeni yatırım kararıyla hem bölgenin kalkınmasını hem de sürdürülebilir bir sanayi ekosistemi oluşturmayı hedeflemektedir.”


KARÇEL, Eskipazar OSB’den 41 dönümlük yer satın aldı
Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı
Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.
Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

