KARBARTINDER’den kadın mahkumlarına yönelik proje - Karabük Haber Postası
karbartinderden kadin mahkumlarina yonelik proje ctgnLg4X jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2024 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KARBARTINDER’den kadın mahkumlarına yönelik proje

Karabük Bartınlılar Derneği tarafından hazırlanarak hibe desteği almaya hak kazanan “Kadın Emeği Üretime Dönüşecek” projesi imza töreni Vali Mustafa Yavuz’un katılımıyla gerçekleşti.

Karabük Bartınlılar Derneği tarafından hazırlanan “Kadın Emeği Üretime Dönüşecek” projesi hibe desteği almaya hak kazandı.

Projenin imza töreni Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleşti. Projeyle Karabük T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan kadın mahkumlara yönelik düzenlenecek mesleki eğitimler ile hayatlarına yararlı olabilecek beceriler kazanmaları ve tekrar suça karışmalarının önlenmesi hedefleniyor.

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Fikret Erdoğan ve Müdürlük personelinin de yer aldığı imza töreninde, Vali Mustafa Yavuz, “Derneğimizi tebrik ediyorum. Projelerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin