Karabük Bartınlılar Derneği tarafından hazırlanarak hibe desteği almaya hak kazanan “Kadın Emeği Üretime Dönüşecek” projesi imza töreni Vali Mustafa Yavuz’un katılımıyla gerçekleşti.
Karabük Bartınlılar Derneği tarafından hazırlanan “Kadın Emeği Üretime Dönüşecek” projesi hibe desteği almaya hak kazandı.
Projenin imza töreni Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleşti. Projeyle Karabük T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan kadın mahkumlara yönelik düzenlenecek mesleki eğitimler ile hayatlarına yararlı olabilecek beceriler kazanmaları ve tekrar suça karışmalarının önlenmesi hedefleniyor.
İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Fikret Erdoğan ve Müdürlük personelinin de yer aldığı imza töreninde, Vali Mustafa Yavuz, “Derneğimizi tebrik ediyorum. Projelerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


KARBARTINDER’den kadın mahkumlarına yönelik proje
Karabük’te sağanak ve dolu su taşkınlarına neden oldu
Karabük’te etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle bazı bölgelerde sel ve su taşkınları meydana geldi. Yıkılan yaya köprüsü nedeniyle mahsur kalan 3 vatandaş ekipler tarafından kurtarıldı.
Eskipazar ilçesine bağlı Köyceğiz köyünde sel sonucu yıkılan yaya köprüsü nedeniyle mahsur kalan 3 vatandaş, İl Özel İdaresi ekiplerinin iş makinesi yardımıyla kurtarıldı. Tamışlar Köyü Aşağı Emiroğlu Mahallesi’nde ise yükselen sel sularının tıkadığı menfez nedeniyle köy yolunun yaklaşık 50 metrelik bölümü çöktü. Zarar gören menfez nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Ekipler tarafından yolun giriş ve çıkış noktalarında emniyet şeridi çekilerek güvenlik önlemi alındı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci ile İl Genel Meclis üyeleri İsmail Bağçe ve Tuncer Başkaya zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.
Öte yandan merkeze bağlı Kamış köyü ile Yenice ilçesinde etkili olan dolu yağışının ardından doğa beyaza büründü. Dolu nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

