Karabük-Eskipazar karayolu üzerinde dün ve bugün yaşanan çökmeler sonucu demir yolu da ulaşıma kapandı.
Karabük-Eskipazar D-100 karayolunun 6 km’sindeki kısmı, sabah saatleri itibari ile tamamen çöktü. Yolun yaklaşık 3 metre çökmesiyle, tonlarca toprak demir yoluna da zarar vererek kapattı. Yaşanan çökmenin, daha önce Demiryolu ekiplerinin bölgede sondaj çalışmasını teknik yönden gerekli önemleri almayarak yapmasından ve etkili olan sağanak yağışlar sonrası meydana geldiği belirlendi. Karabük – Eskipazar D-100 karayolunda yaşanan çökme sonucu yol trafiğe tamamen kapanırken, ulaşım ise karşı şeritten sağlanmaya başladı.
Öte yandan, karayolunda yaşanan çökme ve kayan tonlarda toprak, yolun alt kısmında yer alan demir yolunu da zarar verdi. Karabük – Ankara yönüne demir yolunun tamamen kapanmasına neden olan heyelan ve çökmeler, ayrıca KARDEMİR fabrikaları içinde kullanılan demir yolu ağlarına da zarar verdi.
Karayolunun tamamen kapanması sonucu Karayolları ekipleri bölgede önlemlerini artırarak, çalışmalara başlarken, yaşanan çökme ve heyelanın meydana geldiği bölge ise dron ile görüntülendi.


Karayolu tamamen çökünce demir yolu da ulaşıma kapandı
Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı
Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.
Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.
Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

