Karayolları Bölge Müdürü Sami Uyar Görevden Alındı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Ocak, 2016 15:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Karayolları Bölge Müdürü Sami Uyar Görevden Alındı

Görevde bulunduğu süre içerisinde Karabük’ün beklentilerini bir türlü gerçekleştirmeyen ve başta Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili olmak üzere siyaset camiasının büyük tepkilerini çeken Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar görevinden alındı.
Uyar Ankara’da “kızak” denilebilecek bir daire başkanlığına atanırken, yerine Hüsamettin Özendi getirildi
Geçtiğimiz ay özellikle sahil bölgesinde ilçeleri etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonrası gerekli müdahalede bulunulmadığı ileri sürülerek eleştirilerin hedefi haline gelen Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar, Bölge Müdürlüğü görevinden alınarak Ankara’ya Araştırma Daire Başkanı olarak görevlendirildi. Sami Uyar’dan boşalan koltuğa ise, Bölge Müdürü olarak Hüsamettin Özendi atandı.
Yeni Karayolları 15. Bölge Müdürü olan Hüsamettin Özendi’nin daha önce Kastamonu’da bölge müdür yardımcılığı görevinde bulunduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun yeni osbde surec hizlaniyor zO9ecutw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun Yeni OSB’de süreç hızlanıyor

Samsun’da kurulma çalışmaları süren ve Türkiye’nin en modern organize sanayi bölgelerinden(OSB) biri olması hedeflenen Yeni OSB’de önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Projenin geleceğini şekillendirecek başlıklar masaya yatırıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen Yeni OSB Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Toplantısı’na, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Vali Yardımcısı V./Tekkeköy Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda, organize sanayi bölgesinde yer alan küçük ölçekli parsellerin ön tahsis şartları ele alınırken, altyapı inşaatları kapsamında yapılması planlanan ilave çalışmalar da değerlendirildi. Bunun yanı sıra, OSB içerisinde planlanan liman ve mendirek alanına ilişkin dolgu planları doğrultusunda hazırlanacak oşinografik ve hidrografik rapor süreci görüşüldü.

Ayrıca, yaklaşık 390 hektarlık alanı kapsayan bölgenin mevcut durumunun tespiti için yapılacak çalışmalar ile OSB’nin genişleme sürecine yönelik imara esas jeolojik etüt konuları da gündeme geldi.

Toplantı, Yeni OSB’nin planlama ve yatırım sürecinde atılacak adımların değerlendirilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin