Karavan sektörü geleceğini masaya yatırılacak - Karabük Haber Postası
karavan sektoru gelecegini masaya yatirilacak VkHNHAtp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Aralık, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Karavan sektörü geleceğini masaya yatırılacak

Türkiye karavan dalının 2035 vizyonuna yönelik yol haritasının oluşturulması emeliyle 18 Aralık’ta “Türkiye Karavan Dalı Maksat 2035 Hareket Planı Çalıştayı” düzenleniyor.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Karavan İmalat ve Tedarikçiler Derneği (KAİTED) işbirliğinde gerçekleştirilecek çalıştayda; karavan turizmi, üretim ekosistemi, düzenleyici çerçeve ve ihracat odaklı büyüme fırsatlarının kıymetlendirilmesi amaçlanıyor.

Türkiye’de karavan kesimi için kıymet arz eden çalıştay, 18 Aralık tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Çalıştaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere kamu kurumları, lokal idareler, kesim temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin iştiraki bekleniyor.

İlgili dal temsilcilerinin yer aldığı çalıştayda, “Karavan Alanları, Altyapısı ve Rotalar”, “Karavan Üretiminde Regülasyon ve Standartlar” ve “Karavan Üretiminde Küresel Rekabetçilik” başlıklarında üç farklı çalışma kümesinde oturumlar gerçekleştirilecek.

Eş vakitli gerçekleştirilecek oturumlarda, pandemi sonrası dünyada ve ülkemizde artan karavan turizmi ve karavan üretimi ile altyapı standartları ve düzenleyici çerçevelere ait mevzular ele alınacak. Oturumlar sonunda “Karavan Alanları ve Altyapısı”, “Karavan Üretiminde Regülasyon ve Standartlar” ve “Karavan Endüstrisinin Global Rekabetçiliği” başlıklarında uzmanların katkılarıyla ortak bir hareket planı oluşturulması bekleniyor.

Oturumların akabinde çalıştay, yapılacak kıymetlendirme sunumu ve sonuç bildirisi ile sona erecek.

Türkiye’nin karavan turizmi potansiyelini geliştirmek, üretim kapasitesini güçlendirmek ve milletlerarası rekabet gücünü artırmak için değerli bir adım niteliği taşıyan bu çalıştaya tüm paydaşların iştiraki bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaax
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 17:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Bahçeye uçup takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı

Karabük-Kastamonu karayolunda kontrolden çıkarak bahçeye uçup takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı.

Kaza, Çıraklar köyü mevkisinde meydana geldi. F.Y.  idaresindeki 37 AAS 310 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak takla attı ve yol kenarındaki bahçeye savruldu.
İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan sürücü, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin