Reklam
Reklam

Karahan: “İl İl gezerek eğitimin sorunlarını anlatıyoruz”

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Kasım, 2014 15:48 tarihinde yayınlandı
0

Eğitim-Sen  Genel Merkez Mali Sekreteri Abdullah Karahan Karabük’e geldi

Eğitim-Sen  Genel Merkez Mali Sekreteri Abdullah Karahan Karabük’e geldi. Eğitimdeki sorunları anlatmak için İl İl gezdiklerini ifade eden Karahan; Rotasyon olarak ortaya atılan uygulamanın tamamen sürgün olduğunu, bu sorunun tüm eğitim örgütlerinin ortak sorunu olduğunu ve Toplumun tüm kesimini ilgilendirdiğini söyledi.                       

Eğitim-Sen binasında bir basın toplantısı düzenleyen Karahan; bu konuda demokratik tepkilerini ortaya koymalarını isteyerek, “Demokratik tepkilerimizi büyütmemiz lazım. Aksi takdirde, kadrolaşmalarla, rotasyonlar, kutlarda para saklamalar devam eder. Kaos daha da büyür. Yarın geç olmadan mücadelemizi büyütmemiz lazım” dedi.

Karahan’dan önce söz alan ve kısa konuşma yapan Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Cevat Soylu, eğitimdeki sorunların çığ gibi büyüdüğünü, son olarak yapılan müdür atamalarından sonra, müdür yardımcısı atamalarının eğitimdeki sorunları daha çıkmaza soktuğunu söyledi.

Eğitimdeki bu sıkıntılar sürerken, okullardaki diğer sorunlarının da eğitime sekteye uğrattığını, fakat birilerinin bunu görmezden geldiğini, hızla eğitimde muhafazakârlaştırılmaya gidildiğini söyledi.

ROTASYON OLARAK YAPILAN UYGULAMA TAMAMEN SÜRGÜNDÜR

Eğitim-Sen Genel Merkez Mali Sekreteri Abdullah Karahan, müdür rotasyonlarının rotasyon değil. Sürgün olduğunu, bunun sadece eğitim camiasının değil, toplumun büyük kesiminin de sorunu olduğunu belirterek,  “Eğitim ve öğretimdeki sorunlar günden güne çığ gibi büyümekte. Eğitim reformu altında ortaya konulan 4+4+4 sistemi ile ilgili Eğitim-sen olarak gerek genel merkez gerekse yerelde tepkilerimizi ortaya koyduk, koymaya da devam edeceğiz.  Bu  reform değil, Milli eğitimde muhafazakarlaşmadır. Biz bir taraftan demokratik olarak tepkilerimizi ortaya koyarken, diğer yandan da hukuksal alanda haklarımızı aramaya devam ettik. Rotasyon olarak ortaya atılan yapılan uygulama tamamen sürgündür. Bu sorun tüm eğitim örgütlerinin ortak sorunudur. Toplumun tüm kesimini ilgilendirmektedir. Biz gerek KESK çatısı altında gerekse Eğitim-Sen çatısı altında toplanarak, İl İl gezerek yeşil faşizme dur demek istiyoruz” dedi

Toplu sözleşme görüşmelerine de değinen Karahan “ Yapılan toplu sözleşme, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir toplu sözleşme olmuştur. 123 liralık zam, daha cebimize girmeden erimiştir. Bütçe görüşmeleri başladı. Meclis Kasım’ın 11’de eğitim bütçesini görüşecekti,  ama 21 Kasım’a ertelediler. Bugün kendileri için saraylar yaptırırken, trilyonlar bulurken, eğitim emekçilerine verirken yok. Bu ülkenin kaynakları eşit dağıtıldığında herkese yeter. Eğitime yapılan yatırımların artmasını istiyoruz. Bugün bakıldığında Diyanete ayrılan payla Eğitime ayrılan pay arasında dağlar kadar fark var. Türkiye büyümek istiyorsa, değişmek istiyorsa, bunu ancak eğitimle yapacaktır. Bunun için eğitime ayrılan ödenek tekrar gözden geçirilmelidir. demokratik tepkilerimizi büyütmemiz lazım. Aksi takdirde, kadrolaşmalarla, rotasyonlar, kutlarda para saklamalar devam eder. Kaos daha da büyür. Yarın geç olmadan mücadelemizi büyütmemiz lazım” dedi

Müdür rotasyonları ile ilgili sorulan soruyu Karahan “ Gerekeni yapmaya devam edeceğiz, AKP’nin siyasal kadrolaşmasını tanımayacağız” diye cevapladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin