Karadeniz’in ilk insan yerleşkesinde binlerce yıllık gizem - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
karadenizin ilk insan yerleskesinde binlerce yillik gizem KmJIzrGs jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Eylül, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz’in ilk insan yerleşkesinde binlerce yıllık gizem

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bulunan ve “Karadeniz Bölgesi’ndeki ilk insan yerleşkesi” olarak bilinen Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, ziyaretçilerini gizemli yolculuğa çıkarıyor.

Samsun’da binlerce yıllık tarihe sahip olan ve insanlığın ilk yerleşkelerinden olduğu düşünülen Tekkeköy Mağaraları, tarih ve çevre meraklılarının ilgisini çekiyor. Her yıl yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Tekkeköy Mağaraları, birçok çağa ait kalıntılar ve kat kat mağaralarıyla tarihe ayna tutuyor. Açık hava müzesi gibi olan Tekkeköy Belediyesi Arkeoloji Vadisi’ni ziyaret eden vatandaşlar, binlerce yıllık gizeme tanıklık ediyor. Piknik ve mesire alanı da olan Arkeoloji Vadisi, insanlara tarih ve yeşilin güzelliklerini sunuyor. Tekkeköy Belediyesi tarafından işletilen vadi, piknik yapma ve dinlenme imkanı da tanıyor.

Hem tarih hem piknik

Tekkeköy Mağaraları’nı ziyaret eden aileler, tarihe ışık tutan mağaralarda bol bol fotoğraf çektiriyor. Geçmişte insanların yaşadıkları ortamları yakından görme fırsatı bulduklarını belirten vatandaşlar, mağaraların hala gizemini koruduğunu söylediler. Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi’ne hem piknik hem de tarih gezisi yapmak için geldiklerini anlatan vatandaşlar, herkesin burayı gelip görmesi gerektiğini ifade ettiler.

Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi

Tekkeköy Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi olarak MÖ. 15 bin ile 60 bin yıllarına dayanan bir tarihi geçmişe sahip. Çok eski bir tarihe dayanan bu özel alan ziyaretçilerini bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.04.2026 15:20
0
0

KARABÜK’TE 3 BİN KİŞİLİK FAKÜLTE HAYAL Mİ OLDU?

Karabük’te uzun süredir gündemde olan 3 bin kapasiteli yeni fakülte projesinde somut bir ilerleme kaydedilmemesi, kamuoyunda soru işaretlerine yol açtı

Karabük’te uzun süredir gündemde olan 3 bin öğrenci kapasiteli yeni fakülte projesine ilişkin belirsizlik sürüyor. 2024 yılının sonunda kamuoyuna duyurulan ve kentte büyük beklenti oluşturan projede, aradan geçen zamana rağmen somut bir ilerleme kaydedilmemesi dikkat çekiyor.

Karabük Üniversitesi ile Karabük Belediyesi arasında yapılan görüşmelerin ardından 26 Aralık 2024 tarihinde açıklanan proje kapsamında, şehir merkezine 3 bin öğrenci kapasiteli modern bir fakülte binası kazandırılması planlanmıştı. Söz konusu mutabakat, hem eğitim camiasında hem de esnaf kesiminde olumlu karşılanmış, kentin ekonomik ve sosyal yapısına önemli katkılar sağlayacağı değerlendirilmişti.

Ancak proje duyurusunun üzerinden aylar geçmesine rağmen ne inşaat sürecine ilişkin bir adım atıldı ne de yetkili kurumlardan sürecin hangi aşamada olduğuna dair resmi bir bilgilendirme yapıldı. Bu durum, kamuoyunda projenin akıbetine ilişkin soru işaretlerinin artmasına neden oldu.

Daha önce yapılan açıklamalarda, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya projenin hızla hayata geçirileceğini ve şehrin geleceği açısından stratejik bir yatırım olduğunu ifade etmişti. Sürece destek veren isimler arasında Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt da yer alıyordu.

Öte yandan, projede olası bir gecikme, revizyon ya da iptal söz konusuysa bunun şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerektiği vurgulanıyor. Aksi halde, daha önce gündeme gelmesine rağmen hayata geçirilemeyen yatırımlar gibi bu projenin de akamete uğrayabileceği ifade ediliyor.

Kentte 3 bin kişilik fakülte projesi yalnızca bir eğitim yatırımı olarak değil, aynı zamanda ekonomik canlılık, sosyal hareketlilik ve kültürel gelişim açısından önemli bir fırsat olarak görülüyor. Ancak mevcut belirsizlik ortamı, beklentilerin yerini endişeye bırakmış durumda.

Karabük kamuoyu, hem belediye hem de üniversite yönetiminden projenin son durumuna ilişkin net ve kapsamlı bir açıklama yapılmasını bekliyor. Projenin devam edip etmediği, ediyorsa ne zaman başlayacağı soruları ise yanıt beklemeyi sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin