Reklam
Reklam
karadenizin en soguk deniz suyu samsunda K198SnpO jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Karadeniz’in en soğuk deniz suyu Samsun’da

SAMSUN (İHA) – Karadeniz’e kıyısı bulunan şehirler arasında deniz suyu sıcaklığı en düşük il ’19 derece’ ile Samsun olarak dikkat çekti.

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgasına bir yenisi daha ekleniyor. Sıcaklıklar birçok kıyıda deniz suyu sıcaklıklarının artmasına neden olsa da Samsun karasularında deniz suyu sıcaklıkları hala diğer illere göre ’serin’ olarak nitelendiriliyor. Akdeniz, Marmara ve Ege’nin belli bölümlerinde deniz suyu sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Samsun’da ise deniz suyu sıcaklığı 19 derece ile Karadeniz’in en soğuk deniz suyu sıcaklığı olarak dikkat çekiyor.

Karadeniz’in en soğuk deniz suyu Samsun’da

Meteoroloji Genel Müdürlüğü(MGM) deniz suyu sıcaklıkları verilerine göre 10 Haziran itibari ile Karadeniz’e kıyısı olan illerde deniz suyu sıcaklıkları Artvin’de 22 derece, Rize’de 22 derece, Trabzon’da 21 derece, Giresun’da 23 derece, Ordu’da 19-22 derece, Samsun’da 19 derece, Sinop’ta 20 derece, Kastamonu’da 21 derece, Bartın’da 21 derece, Zonguldak’ta 23 derece, Zonguldak-İstanbul arasında 21 derece, İstanbul batı yakasında 26 derece ve Kırklareli’nde ise 24 derece olarak ölçüldü.

Ülke genelinde en yüksek deniz suyu sıcaklığı 29 derece ile Adana’da ölçülürken, İzmir, Antalya, Mersin, Muğla, İstanbul ve Balıkesir’de de deniz suyu sıcaklığı 25 derecenin üzerinde seyretti.

Uzmanlar, etkisini arttırarak devam edeceği tahmin edilen kavurucu sıcaklıkların rüzgarın da azalması ile deniz suyu sıcaklıklarının bir miktar daha artmasına denen olacağını ifade ediyor. Hissedilen sıcaklığın 40 derecenin üstende olması tahmin edilen Samsun’da da deniz suyu sıcaklığının artarak, civardaki deniz suyu sıcaklıklarına yaklaşması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 17
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Mayıs, 2026 14:23 tarihinde yayınlandı
0

KYGM Basketbol Türkiye Şampiyonası heyecanı sürüyor

Karabük’te devam eden KYGM Basketbol Türkiye Şampiyonası, tüm heyecanıyla sürüyor. Yenişehir Spor Salonu’nda oynanan Karabük-Kocaeli karşılaşması, yüksek tempo ve büyük çekişmeye sahne oldu.

Müsabakayı Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin ve Şube Müdürü Serdar Ali Osman Sevim tribünden takip etti. Protokol üyeleri, karşılaşma öncesinde sporcular ve teknik ekiplerle bir araya gelerek tüm takımlara başarılar diledi ve fair-play ruhunun önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen genç sporcuların mücadele ettiği organizasyonda, oyuncular hem yeteneklerini sergileme fırsatı buluyor hem de dostluk ve kardeşlik ortamında önemli tecrübeler kazanıyor.

KYGM Basketbol Türkiye Şampiyonası, Karabük’te oynanan karşılaşmalarla birlikte sporseverlere heyecan dolu anlar yaşatmayı sürdürüyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin