Reklam
Reklam
karadenizin en soguk deniz suyu samsunda K198SnpO jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Karadeniz’in en soğuk deniz suyu Samsun’da

SAMSUN (İHA) – Karadeniz’e kıyısı bulunan şehirler arasında deniz suyu sıcaklığı en düşük il ’19 derece’ ile Samsun olarak dikkat çekti.

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgasına bir yenisi daha ekleniyor. Sıcaklıklar birçok kıyıda deniz suyu sıcaklıklarının artmasına neden olsa da Samsun karasularında deniz suyu sıcaklıkları hala diğer illere göre ’serin’ olarak nitelendiriliyor. Akdeniz, Marmara ve Ege’nin belli bölümlerinde deniz suyu sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Samsun’da ise deniz suyu sıcaklığı 19 derece ile Karadeniz’in en soğuk deniz suyu sıcaklığı olarak dikkat çekiyor.

Karadeniz’in en soğuk deniz suyu Samsun’da

Meteoroloji Genel Müdürlüğü(MGM) deniz suyu sıcaklıkları verilerine göre 10 Haziran itibari ile Karadeniz’e kıyısı olan illerde deniz suyu sıcaklıkları Artvin’de 22 derece, Rize’de 22 derece, Trabzon’da 21 derece, Giresun’da 23 derece, Ordu’da 19-22 derece, Samsun’da 19 derece, Sinop’ta 20 derece, Kastamonu’da 21 derece, Bartın’da 21 derece, Zonguldak’ta 23 derece, Zonguldak-İstanbul arasında 21 derece, İstanbul batı yakasında 26 derece ve Kırklareli’nde ise 24 derece olarak ölçüldü.

Ülke genelinde en yüksek deniz suyu sıcaklığı 29 derece ile Adana’da ölçülürken, İzmir, Antalya, Mersin, Muğla, İstanbul ve Balıkesir’de de deniz suyu sıcaklığı 25 derecenin üzerinde seyretti.

Uzmanlar, etkisini arttırarak devam edeceği tahmin edilen kavurucu sıcaklıkların rüzgarın da azalması ile deniz suyu sıcaklıklarının bir miktar daha artmasına denen olacağını ifade ediyor. Hissedilen sıcaklığın 40 derecenin üstende olması tahmin edilen Samsun’da da deniz suyu sıcaklığının artarak, civardaki deniz suyu sıcaklıklarına yaklaşması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tosya belediyesinden oto sanayi bolgesinde cevre temizligi dq4sOb1U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tosya Belediyesi’nden Oto Sanayi Bölgesi’nde çevre temizliği

Tosya Belediyesi ekipleri tarafından Oto Sanayi Bölgesi’nde çevre temizliği gerçekleştirerek, çevre kirliliğine sebep olan ve yolları daraltan olumsuzluklar giderildi.

Tosya Belediyesi ekipleri tarafından Oto Sanayi Bölgesi’nde düzensiz şekilde bırakılan hurda araçlar, çevre kirliliğine sebep olan görüntüler ve yolların daralmasına sebep olan olumsuzlukların giderilmesi için çalışma başlattı. Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, belediye ekipleri tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ortak kullanım alanlarının amacı dışında kullanılması, çevreyi ve şehir düzenini olumsuz etkileyen görüntülerin oluşmasının kabul edilemez olduğu belirtilerek, şehrin düzenini bozan hiçbir oluşuma izin verilmeyeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin